Netanyahu: İran yakında özgür olacak

2 dk okuma
Netanyahu: İran yakında özgür olacak

Hızlı Özet

Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana geçtiğimiz gün ilk kez BM'de konuşan ve İran'ı tehdit eden İsrail Başbakanı Netanyahu, yeni bir açıklama yaparak "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

İran'ı tehdit etmişti! Netanyahu: İran yakında özgür olacak
Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana geçtiğimiz gün ilk kez BM'de konuşan ve İran'ı tehdit eden İsrail Başbakanı Netanyahu, yeni bir açıklama yaparak "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

7 Ekim 2023'te başlayan Gazze savaşını Lübnan'a taşıyan ve Ortadoğu'yu ateş çemberine çeviren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda İran'ı tehdit etmesinin ardından yine İran'ı hedef aldı. Netanyahu, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" ifadelerini kullandı.

"İRAN ÇOK YAKINDA ÖZGÜR OLACAK"
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünden sonra Lübnan'a kara harekatına hazırlandığı öne sürülen İsrail şimdi de İran'a yönelik tehditkar açıklamalar yapmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir video paylaşarak İran'a seslendi ve Ortadoğu'da İsrail'in ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını söyleyerek, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" dedi.

Tahran yönetiminin bölgeyi daha derin bir savaşa sürüklediğini iddia eden Netanyahu, "İran, yakında birçok insanın düşündüğünden çok daha özgür olacak" şeklinde konuştu.

BM'DE DE TEHDİT ETMİŞTİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye dahil olmak üzere çok sayıda ülke tarafından protesto edilen BM konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan çatışma ortamı ve gerilimle ilgili İran’ı suçlamış ve İsrail’in barış istediğini savunmuştu.

Ortadoğu’daki barış ve huzur ortamının bozulmasından İran’ı sorumlu tutan Netanyahu, İsrail’in “İran’ın laneti” ile “Araplar ve Yahudiler arasında tarihi bir normalleşmenin kutsaması” arasında bir konumda bulunduğunu söylemişti. Netanyahu, “İran bizi vurursa, biz de İran’ı vururuz. İran’da, İsrail’in elinin ulaşamayacağı bir yer yok. Bu tüm Ortadoğu için geçerli” sözleriyle Tahran yönetimini tehdit etmişti. 

Bu haber 1001 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'nin Ortadoğu'daki en üst komutanı Hürmüz bombardımanının durdurulmasını tavsiye etti.
Dünya

ABD'nin Ortadoğu'daki en üst komutanı Hürmüz bombardımanının durdurulmasını tavsiye etti.

Ortadoğu'daki en üst düzey ABD askeri komutanı Amiral Brad Cooper, görev bilgisine sahip iki kaynağa göre, Hürmüz Boğazı çevresindeki bombalama harekatının etkinliğinin sınırına ulaştığı gerekçesiyle durdurulmasını tavsiye etti.

Habervitrini11313 Görüntüleme
80'den fazla İngiliz milletvekili İsrail'e yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.
Dünya

80'den fazla İngiliz milletvekili İsrail'e yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

İngiliz milletvekili Richard Burgon, dokuz farklı partiye mensup Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'ndan 80'den fazla milletvekilinin, hükümetin İsrail'e geniş kapsamlı yaptırımlar uygulaması talebiyle bir dilekçeyi imzaladığını açıkladı.

Habervitrini9429 Görüntüleme
Uluslararası İstikrar Gücü Gazze'ye girecek! İsrail onayladı
Dünya

Uluslararası İstikrar Gücü Gazze'ye girecek! İsrail onayladı

ABD Başkanı Trump'ın Gazze Planı çerçevesinde Uluslararası İstikrar Gücü'nün bölgeye girişi İsrail güvenlik kabinesi tarafından onaylandı. Oylama sırasında kabinede sert tartışmaların yaşandığı ve aşırı sağcı isimlerin ret oyu verilmesi yönünde baskı kurduğu ifade edildi.

Habervitrini12845 Görüntüleme
Yunan basını KAAN'ı manşete taşıdı: "Türkler haritayı değiştiriyor"
Dünya

Yunan basını KAAN'ı manşete taşıdı: "Türkler haritayı değiştiriyor"

Yunan basınına konuşan emekli Yunan Korgeneral Ioannis Baltsois, Türkiye'nin F-35 programına ilgisinin teknolojik kazanımlar sağlamaya da yönelik olduğunu öne sürdü. Baltsois, "Türkler için 6 adet F-35 bile yeterli olur. Tersine mühendislikte Çin'den bile daha iyiler." ifadelerini kullandı.

Habervitrini13789 Görüntüleme