Netanyahu: Savaşı bitirmeyeceğiz

1 dk okuma
Netanyahu: Savaşı bitirmeyeceğiz

Hızlı Özet

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu haftalık kabine toplantısında Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu haftalık kabine toplantısında Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombalıyor.

Binlerce masumun ölümüne neden olan İsrail, hain saldırılarını devam ettirirken Gazze’den acı dolu yardım çığlıkları yükseliyor.

Gazze'de yaşanan drama tüm dünya sesini yükseltirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise durmayacaklarını söyledi.

Haftalık kabine toplantısında savaşa değinen Netanyahu, “Savaşçılarımız boşuna ölmedi. Tüm hedeflerimize ulaşana kadar savaşı sona erdirmeyeceğiz” dedi.

"Zaferin yerini hiçbir şey tutamaz"

ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta sunduğu esirlerin serbest bırakılması anlaşmasını desteklediğini vurgulayan Netanyahu, “Bugün herkes basit bir gerçeği biliyor. Esirlerimizin serbest bırakılmasının önündeki tek engel Hamas'tır” dedi.

Gazze Şeridi’ndeki 120 esirin tamamının geri getirilmesinin “siyasi ve askeri baskının kombinasyonu ile mümkün olacağını” söyleyen Natanyahu, “Bu hedeflere ulaşılacağından şüphe duyan herkese yine söylüyorum, zaferin yerini hiçbir şey tutamaz. Savaşçılarımız boşuna ölmedi. Tüm hedeflerimize ulaşana kadar savaşı sona erdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güney Komutanlığı'na gidecek

Netanyahu’nun bugün Gazze Şeridi’ndeki savaşa ilişkin durum değerlendirmesi yapmak üzere Güney Komutanlığı karargahına gitmesi bekleniyor.

Bu haber 839 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'in Irak'taki gizli üssünü ifşa eden çoban öldürüldü
Dünya

İsrail'in Irak'taki gizli üssünü ifşa eden çoban öldürüldü

İsrail’in, İran’a yönelik operasyonlarını desteklemek amacıyla Irak çölünde gizli bir askeri üs kurduğu iddiası dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre üs, İsrail özel kuvvetlerinin konuşlandığı ve hava operasyonlarına lojistik destek sağladığı bir merkez olarak kullanıldı.

Habervitrini12868 Görüntüleme
ABD'li Yahudi Lider ve İsrail Savunucusu Abe Foxman 86 Yaşında öldü
Dünya
#news#United States#US & Canada

ABD'li Yahudi Lider ve İsrail Savunucusu Abe Foxman 86 Yaşında öldü

Yaklaşık otuz yıl boyunca ADL savunuculuk grubunu yöneten Abe Foxman, İsrailli yetkililer tarafından samimi ve tutkulu bir lider olarak nitelendirildi. Foxman, Holokost'tan sağ kurtulmuş ve hayatını antisemitizmle mücadeleye adamıştı.

Habervitrini13669 Görüntüleme
İsrail, Türkiye'den gelebilecek yeni bir deniz "çatışmasına" hazırlanıyor.
Dünya

İsrail, Türkiye'den gelebilecek yeni bir deniz "çatışmasına" hazırlanıyor.

Bu arada, Marmaris'teki Filistin yanlısı aktivistlerin büyük bir kısmı filonun yolculuğuna devam etmeye hazırlanıyor ve bu organizasyona yardımcı olan grup ise Türk örgütü "İHH" üyelerinden oluşuyor.

Habervitrini14629 Görüntüleme
Irak çölündeki gizli İsrail askeri üssünün sırrı çözüldü
Dünya

Irak çölündeki gizli İsrail askeri üssünün sırrı çözüldü

İbranice yayınlanan gazete, Wall Street Journal'dan alıntı yaparak bu üssün perde arkasındaki faaliyetlerini doğruladı ve çeşitli görevleri yerine getirmek üzere İsrail komando birliklerinden oluşturulduğunu belirtti.

Habervitrini11846 Görüntüleme