Netanyahu'ya anket şoku.. Derhal bırak

2 dk okuma
Netanyahu'ya anket şoku.. Derhal bırak

Hızlı Özet

Ankete katılanların %55'i bu görüşü savunurken, %38'i Netanyahu'nun seçimlere katılmasını istiyor ve bu konuda Likud Partisi önde geliyor. %7'si ise ne düşündüklerini bilmediğini söylüyor.

Maariv'in Cuma günü yayınladığı bir ankete göre, ankete katılan İsraillilerin az bir çoğunluğu Başbakan Benjamin Netanyahu'nun yaklaşan Knesset seçimlerine katılmamasını ve siyasi hayattan emekli olmasını tercih ediyor.

Ankete katılanların %55'i bu görüşü savunurken, %38'i Netanyahu'nun seçimlere katılmasını istiyor ve bu konuda Likud Partisi önde geliyor. %7'si ise ne düşündüklerini bilmediğini söylüyor.

Anket ayrıca yaklaşan Knesset seçimleri için oy verme niyetlerini de sorguladı.

Haftalık anket, hem Likud'un hem de Itamar Ben-Gvir'in Otzma Yehudit Partisi'nin geçen haftaya göre birer sandalye kaybettiğini ortaya koydu.

Bu durum, koalisyon bloğunun 49 sandalyeye düşmesine neden olurken, muhalefet (Arap partileri hariç) 61 sandalye ile çoğunluğunu güçlendirdi.

Bu çoğunluk, koalisyon üyesi Sefarad Haredi (aşırı Ortodoks) Şas Partisi'nin fazladan bir sandalye kazanmasına rağmen, mevcut muhalefet tarafından elde edildi.

Gadi Eisenkot'un Yaşar Partisi bir sandalye daha kazanarak 16 sandalyeye ulaştı.

Arap partileri de dahil olmak üzere diğer tüm muhalefet partileri, geçen haftaki ankete kıyasla aynı seviyede kaldı.

Anket, alternatif seçim senaryolarının sonuçlarını inceliyor. Anket ayrıca, belirli siyasi birlikler ve ittifaklar altında parti yetkilerinin değişip değişmeyeceğini de araştırdı.

Rezervler Partisi lideri Yoaz Hendel ve Chili Tropper'ın (bu ayın başlarında Benny Gantz'ın Mavi Beyaz Partisi'nden ayrılan) ortak listesi, seçim barajını geçerek dört sandalye elde edecekti.

Anket ayrıca, Eisenkot'un eski başbakanlar Naftali Bennett ve Yair Lapid'in Birlikte Partisi listesine katılması durumunda neler olabileceğini de araştırdı.

Anket, bu ortak listenin geçen haftaya göre iki sandalye daha fazla olmak üzere 49 sandalye alacağını ortaya koydu.

Bu arada, Yair Golan'ın Demokratlar Partisi, Eisenkot'un Birlikte Partisi'ne katılmaması durumunda 10 sandalyeye karşılık, bu senaryoda 11 sandalye kazanacaktı.

Özellikle, Demokratlar geçen haftaki ankette 14 vekalet aldı; bu da büyük ölçüde Bennett, Eisenkot ve Lapid arasında üçlü bir liste istemeyenlerin desteğiyle gerçekleşti.

Dr. Menachem Lazar yönetimindeki Lazar Araştırma tarafından Panel4All ile işbirliği içinde yürütülen anket,12-13 Mayıs Salı ve Çarşamba günleri, İsrail'in 18 yaş ve üzeri yetişkin nüfusunu temsil eden 502 katılımcı arasında gerçekleştirildi; katılımcılar arasında Yahudiler ve Araplar yer alıyordu.

Maksimum hata payı %4,4 idi.

#Benjamin Netanyahu#Elections#Naftali Bennett#Knesset#coalition#Gadi Eisenkot#Likud#poll#survey#Yair Lapid
Kaynak:jpost.com
Bu haber 9719 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gazze filosunun ikinci abluka denemesi kapsamında Türkiye'den düzinelerce gemi yola çıktı.
Gündem

Gazze filosunun ikinci abluka denemesi kapsamında Türkiye'den düzinelerce gemi yola çıktı.

Küresel Sumud Filosu'na bağlı düzinelerce gemi, Perşembe günü Türkiye'den Gazze'ye doğru yola çıktı . Bu, Nisan ayında aktivist donanmanın 20 gemisinin İsrail Donanması tarafından ele geçirilmesinin ardından gerçekleştirilen ikinci abluka saldırısının bir parçasıydı.

Habervitrini12839 Görüntüleme
Hizbullah'ın havan topu İsrailli astsubay'ın tepesinde patladı
Gündem

Hizbullah'ın havan topu İsrailli astsubay'ın tepesinde patladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Cuma günü yaptığı açıklamada, Dekel'li 20 yaşındaki Başçavuş Negev Dagan'ın Güney Lübnan'da çıkan çatışmada öldürüldüğünü duyurdu.

Habervitrini11201 Görüntüleme
Parti genel başkanını eşinin TikTok paylaşımı yaktı: 313 bin 392 lira ceza kesildi
Gündem
#Güncel#Politika

Parti genel başkanını eşinin TikTok paylaşımı yaktı: 313 bin 392 lira ceza kesildi

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Muhammed Dursun Bulut’un eşinin paylaşımı sonrası, parti logolu aparatlarla plakası kapatılan ve yetkisiz çakar kullandığı belirlenen araç incelemeye alındı. Araç sahibine 313 bin 392 TL ceza kesilirken, sürücü belgesine de 30 gün süreyle el konuldu.

Habervitrini10167 Görüntüleme
Özel Kalem Müdürünün Şaşkına Çeviren Evinde Yere Gömülü Oda Bulundu
Gündem
#Güncel#Politika

Özel Kalem Müdürünün Şaşkına Çeviren Evinde Yere Gömülü Oda Bulundu

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik icra edilen operasyonda, hakkında işlem başlatılan 60 zanlıdan 23'ü yakalandı. Gözaltına alınan özel kalem müdürünün konutunda yapılan incelemede, bahçede yerin altına gizlenmiş bir oda ve 9 adet kaçak kripto para madenciliği cihazı ortaya çıkarıldı.

Habervitrini10067 Görüntüleme