New York'ta kızamık salgını

2 dk okuma
New York'ta kızamık salgını

Hızlı Özet

Rockland Bölgesi Sözcüsü John G. Lyon yaptığı açıklamada, 2018 sonbaharından bu yana bölgede 153 kızamık vakası görüldüğünü ve bunların üçte birinin 2019 yılında ortaya çıktığını söyledi.






ABD’nin New York eyaletindeki Rockland bölgesinde artan kızamık vakaları nedeniyle acil durum ilan edildi.



New York eyaletinde yetkililer kızamık vakalarındaki artış nedeniyle harekete geçti. Rockland bölgesinde özellikle aşı yaptırmamış çocukların halka açık alanlarda dolaşmasını yasaklayan acil durum önlemi bu gece yarısı yürürlüğe giriyor. 30 gün boyunca yürürlükte kalacak acil durum önlemlerinin gerekirse uzatılabileceği belirtilirken, 300 bin kişinin yaşadığı Rockland'de aşısız çocuklar okul, kütüphane, dükkanlar ve ibadethaneler gibi halka açık alanlara giremeyecek.



Rockland Bölgesi Sözcüsü John G. Lyon yaptığı açıklamada, 2018 sonbaharından bu yana bölgede 153 kızamık vakası görüldüğünü ve bunların üçte birinin 2019 yılında ortaya çıktığını söyledi.



Özellikle aşırı geleneksel yaşamı benimseyen ve modern tıp imkanları ile aşılamayı reddeden toplulukların bulunduğu Rockland bölgesi ve New York şehrinde aşılama oranlarının daha düşük olduğunu söyleyen yetkililer, bu toplulukların salgından en çok etkilendiğini ifade etti.



Rockland'de alınan açıl durum kararı şu ana kadar kızamık salgınına karşı alınan en ağır önlem olarak görülürken New York şehri ise acil durum ilanı yerine özellikle belli bölgelerde aşısız çocukların okula gitmesini yasakladı. New York'un yanı sıra Washington Eyaleti, Texas, Illinois ve California'da da kızamık vakaları görülüyor.



Kızamık hastalığının 2000 yılında ABD'de ortadan kalktığı duyurulmuş ancak geçtiğimiz yıldan bu yana Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, ülke genelinde kızamık yeniden görülmeye başlayarak 314 kişide tespit edildi.




Bu haber 272 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suudi Arabistan,  doğrudan İsrail'i gözlemleyebilecek bir uydu satın aldı.
Dünya

Suudi Arabistan, doğrudan İsrail'i gözlemleyebilecek bir uydu satın aldı.

Dünyaya anlatılan hikaye bilimle ilgili. Suudi Arabistan hükümeti, Mısır ile ortaklaşa geliştirilen krallığın ilk uydusunun tasarım ve yapımına yönelik bir girişimi onayladı. Proje, uzaktan algılama ve ticari Dünya gözlemi alanına odaklanıyor.

Habervitrini9425 Görüntüleme
Avrupa ülkesinde 300 milyon TL'yi veren pasaportu alacak
Dünya

Avrupa ülkesinde 300 milyon TL'yi veren pasaportu alacak

İngiltere’de iktidara gelen İşçi Partisi hükümeti, Muhafazakar Parti döneminde Ukrayna savaşı sonrası Rus sermayesini engellemek amacıyla kaldırılan "Tier 1 Yatırımcı Vizesi"ni (Altın Vize) yeniden gündeme aldı.

Habervitrini10619 Görüntüleme
Audi Nuvolari, 1000 beygir gücünde hibrit bir süper otomobil
Dünya

Audi Nuvolari, 1000 beygir gücünde hibrit bir süper otomobil

1.001 beygir gücü ve saatte 350 km'nin (217 mil) üzerinde azami hızıyla Nuvolari, dört halkalı logoyu taşıyan markanın tarihindeki hem en güçlü hem de en hızlı seri üretim aracı olmaya hazırlanıyor.

Habervitrini11312 Görüntüleme
İran’dan iki ülkeye saldırı! Pentagon'un yeni planı belli oldu
Dünya

İran’dan iki ülkeye saldırı! Pentagon'un yeni planı belli oldu

ABD’nin İran’ın güney kıyılarını bombalamasının ardından Körfez'de ateşkes daha da kırılgan hale gelirken, Kuveyt ve Bahreyn’deki Amerikan üslerine füze yağdıran Tahran’dan salvolar yükseldi; İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Hüseyin Muhibbi, "Düşman hilekar ve güvenilmezdir, ateşkesi ihlal ettiğinde her defasında daha şiddetli karşılık alacak" diyerek diplomatik süreçlerin tehlikeye girdiğini duyurdu.

Habervitrini13900 Görüntüleme