Noterler boş kaldı..İkinci el piyasası durma noktasına geldi!

2 dk okuma
Noterler boş kaldı..İkinci el piyasası durma noktasına geldi!

Hızlı Özet

Konut satışlarının geçmiş yıla göre azalmış olması, son dönemde ikinci el otomobil satışlarının azalması, noterlerdeki durgunluğa sebep olarak gösteriliyor.

İkinci el piyasası durma noktasına geldi! Otomobil satışlarında düşüş

İkinci el araç pazarında durgunluk sürüyor. Bayram sonrası işler durma noktasına geldi. Noterlerde yapılan işlemlerde yarıya yakın düşüş var.

Konut satışlarının geçmiş yıla göre azalmış olması, son dönemde ikinci el otomobil satışlarının azalması, noterlerdeki durgunluğa sebep olarak gösteriliyor.

Noterler bomboş kaldı

Araç satışlarının az olması İstanbul İstoç Oto Ticaret Merkezi’ndeki noterlere de yansıdı.

Yüzde 40'a yakın düşüş

Araç satışı işlem sayısında, geçtiğimiz yıla göre yüzde 40’a yakın düşüş olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl yatırım amaçlı otomobil alan vatandaşlar da bu yıl görülmezken noterlerdeki sessizlik dikkat çekti.

Sıfır araçlar cazip hale geldi

Otomobil satışı yapan bayilerin sıfır araç fiyatlarını kampanyalarla düşürmesi de ikinci el otomobil satışlarını düşüren etken olarak göze çarptı.

"İkinci el otomobil satışı durma noktasına geldiği için noter işlemleri yarı yarıya düştü"

İkinci el otomobil piyasasında durgunluğun olduğunu belirten Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan, şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıla göre bu yıl ortalama yüzde 40 ikinci el otomobil satışında bir düşüş var. Bunun farklı nedenleri var. Şu anda 7 Temmuz itibariyle ‘Güvenlik Paketi’ ile ilgili bayilerin yapmış olduğu sıfır araçlarda kampanyanlar var. Bu nedenle vatandaş sıfır araca yönelmiş durumda. Dolayısıyla bu da ikinci el otomobil satışını olumsuz etkiliyor. Bu durum noter işlemlerini olumsuz etkiledi. Geçen sene sadece bizim bulunduğumuz oto galericiler sitesinde günlük 400 araç satışı yapılıyordu. Bu rakam bu sene 150’ye düşmüş durumda. Vatandaş artık aracı yatırım aracı olarak görmüyor. Şu anda vatandaşlar nakit parasını faizde kullanıyor. Dolayısıyla otomobil satışı eskiye göre azalmış durumda. Bu da noter işlemlerini olumsuz etki ediyor.

Bu haber 1166 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

17 milyar liralık dev yatırım! Erdoğan müjdeleri sıraladı
Ekonomi

17 milyar liralık dev yatırım! Erdoğan müjdeleri sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi. 17 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen hastane, 1.458 yatak kapasitesi, 40 ameliyathanesi ve 320 polikliniğiyle bölgenin sağlık üssü olacak. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi'nin kente ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, sağlık alanındaki yeni yatırımların da süreceğini açıkladı.

Habervitrini13523 Görüntüleme
Dev şirketin patronu yurt dışına kaçtı! Savcılık yakalama kararı çıkardı
Ekonomi

Dev şirketin patronu yurt dışına kaçtı! Savcılık yakalama kararı çıkardı

Finans sektöründe Pusula Finans Holding ve Katılımevim'in de adının geçtiği dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Cuma günü Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla, portföyünde Katılımevim'in çoğunluk hisselerini bulunduran Pusula Finans Holding'in Tera Grubu'na satışı için tarafların anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Habervitrini11740 Görüntüleme
Akaryakıta tarihi bir zam daha
Ekonomi

Akaryakıta tarihi bir zam daha

Petrol fiyatları ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Benzine gelen 3 lira 20 kuruşluk artışın ardından bu kez motorin için yüksek oranlı zam beklentisi gündeme geldi.

Habervitrini13822 Görüntüleme
Devlet, kiralık konutta fahiş fiyat artışlarına izin vermeyecek
Ekonomi

Devlet, kiralık konutta fahiş fiyat artışlarına izin vermeyecek

Üniversitelerin açılması, memur atamaları, tayinler ve evlilik sezonunun etkisiyle özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve öğrenci şehirlerinde kiralık ev arayışları hız kazandı.

Habervitrini12342 Görüntüleme