ODTÜ'den geçecek yola "yürütmeyi durdurma" davası

••1 dk okuma
ODTÜ'den geçecek yola "yürütmeyi durdurma" davası

Hızlı Özet

“Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Sedat Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ arazisinden geçirmeyi planladığı yolla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesine dava açtı.”


Dava dilekçesinde, bugün dünyanın tüm çağdaş kentlerinde trafik düzenlemelerinin, insan merkezli yapıldığı, doğal yapının korunduğu, taşıt trafiğinin yer altına alınarak bulvar ve meydanların insanlara tahsis edildiği kaydedildi.



Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak ve ODTÜ arazisinden geçirilecek yolun 1. derece doğal sit alanını kapsadığı ifade edilen dilekçede, kültür ve tabiat varlıkları ile doğal sit alanlarının korunmasının hem uluslararası sözleşmeler, hem de 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile güvenceye alındığı belirtildi.  



Dava konusu idari işlemin Anayasa ve yasalara aykırı olduğu savunulan dilekçede, yol çalışması yapılması, şantiye kurulması ve ağaçların sökülmesi uygulamalarının yürütülmesinin durdurulması ve yapılan yargılama sonucunda iptaline karar verilmesi talep edildi.



 


Bu haber 545 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı
Gündem

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı

Suudi gazeteleri son dakika olarak geçtikleri haberlerinde, Mekke Savunma İttifakı'nın, Suudi Arabistan'a ortak askeri güçlerini ve yeteneklerini belirlenen noktalarda hızla konuşlandıracağını yazdı..

Habervitrini12699 Görüntüleme
Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Gündem

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Habervitrini10940 Görüntüleme
Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Gündem

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?

Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Habervitrini11491 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Örnekler, uzman heyetin çalışmasının ardından yeniden kabrine konuldu ve mezar kapatıldı.

Habervitrini13974 Görüntüleme