Okullardaki 80 yıllık uygulama kalkıyor

1 dk okuma
Okullardaki 80 yıllık uygulama kalkıyor

Hızlı Özet

Erdoğan, ilkokullardaki öğrenci andı uygulamasını kaldırılacağını açıkladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini açıkladı.



Erdoğan, "İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasını kaldırıyoruz. Geçen yıl orta okullarda bu uygulamayı kaldırmıştık. Şimdi de ilk okullarda kaldırıyoruz." diye konuştu.



Bu kararla ilk ve ortaokullarda 80 yıldır devam eden uygulama kaldırılmış oldu.



Erdoğan ayrıca, "Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim verilmesini mümkün hale getiriyoruz."  dedi.


Bu haber 2726 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2026 YKS cevap anahtarları yayımlandı
Eğitim

2026 YKS cevap anahtarları yayımlandı

2026 YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, sınavda verdikleri yanıtları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanan TYT, AYT ve YDT temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını inceleyerek kontrol edebiliyor.

Habervitrini14309 Görüntüleme
Tartışmalı soru ÖSYM’nin masasında
Eğitim

Tartışmalı soru ÖSYM’nin masasında

AYT Matematik testindeki 23 numaralı türev sorusu, eğitim dünyasında tartışmaya neden oldu. ÖSYM sorunun doğru cevabını “C” olarak açıklarken, bazı matematikçiler “A” şıkkının doğru olması gerektiğini savunuyor.

Habervitrini12892 Görüntüleme
Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğitim

Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya üniversiteleri, yurt dışında eğitim almak isteyen pek çok öğrencinin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Almanya dünyanın en prestijli üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor ve Almanya üniversiteleri akademik mükemmellik anlayışları, gelenekleri, uygun ücretli eğitimi ve araştırma olanaklarıyla dünyanın dört bir yanından öğrencileri kendine çekmeye devam ediyor.

Habervitrini13478 Görüntüleme
YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun
Eğitim

YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun

Teknoloji her yıl hayatımıza biraz daha dahil oluyor ve bununla birlikte de sosyal medyanın kullanımı günden günde artıyor. Sabah uyandığımızda, yemek yerken, bir iş yaparken ve uyumadan önce bile sosyal medya uygulamalarında vakit geçiriyoruz

Habervitrini16812 Görüntüleme