ÖLMEDEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

Hızlı Özet
“Adana’da 7 yaşına giren oğlu Mert’in doğum gününde tabancayla öldürülen 52 yaşındaki Mahmut Kantaroğlu’nu, adliyede 1.5 yıl önce bir kişinin öldürüldüğü olayda kurşunlanarak yaralanan 33 yaşındaki Erkan Cebe’nin öldürdüğü öne sürüldü.”
Hurmalı Mahallesi’nde oturan Saray Tavukçuluk Şirketi Satış Müdürü Kantaroğlu, 4 Mart’ta, oğlu Mert’in doğum günü için pasta alıp eve geldi. Pastanın kesilmesi için hazırlık yapılırken, çalan cep telefonunu cevaplandıran Kantaroğlu, “Bir arkadaşım çağırdı. Bir saate kadar geleceğim. Pastayı kesmeyin, beni bekleyin'' diyerek evden çıktı. Kantaroğlu'nu bekleyen ailesine saat 23.00 sıralarında öldürüldüğü haberi geldi. Kantaroğlu ölmeden önce kendisini hastaneye götürenlere ‘Erkan, Erkan’ diyerek katilinin adını söyledi. Olayı soruşturan Jandarma, Kantaroğlu’nu vuran kişinin, 27 Ağustos 2005’de adliye içinde 28 yaşındaki Ömür Hallaçoğlu’nun tabancayla öldürülmesi olayında 9 kurşunla yaralanarak ölümden kurtulan Erkan Cebe olduğunu belirledi.
ZANLI SUÇLAMAYI REDDETTİ
Jandarmanın polis işbirliğiyle yürüttüğü soruşturmada, olay günü öldürülen Kantaroğlu ile birlikte olduğu saptanan Uğur Yeniçu yakalandı. Yeniçu, Kantaroğlu’nu arkadaşı Erkan Cebe’nin öldürdüğünü öne sürerek, “Birlikte gezmeye çıkmıştık. Mahmut ile Erkan yalnız kalmıştı. Silah sesleri üzerine yanlarına gittiğimde Mahmut ölmüştü'' dedi. Bu iddia üzerine Erkan Cebe de, bir hafta önce yakalanıp tutuklandı. Cebe, mahkemedeki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyip, arkadaşı Uğur’un iftirasının kurbanı olduğunu iddia ederek, “Ben Mahmut’u tanımam. Hep birlikte gezmeye gittiğimiz doğrudur. Ancak, kiraladığımız araç ile Uğur kaza yapmıştı. Parasını ödemediğim için bana iftira atıyor'' diyerek kendini savundu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'ye Sert Eleştiriler: FETÖ, Rüşvet ve Tasfiye Sinyali
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde yaptığı keskin beyanlarla siyaset gündemini sarstı. FETÖ sızıntısı, rüşvet ve parti içi hesaplaşma konularındaki sözleri, Gazeteci Melik Yiğitel ve Hukukçu Av. Yurdal Kılıçer tarafından A Haber yayınında yeni bir disiplin ve tasfiye sürecinin habercisi olarak değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu: CHP'ye sızan FETÖ ajanlarını fark edemedim beni affedin
Mahkeme kararıyla 2,5 yıl aradan sonra yeniden CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez önünde toplanan kalabalığa hitap ettiği tarihi konuşmasında çarpıcı ifadeler kullandı. Parti binasına asılan "Şimdi Arınma Zamanı" pankartlarının gölgesinde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, geçmiş süreçte yaşanan aksaklıkların sorumluluğunu üstlenerek örgütünden ve kamuoyundan af diledi. Kılıçdaroğlu, "Sinsice sızan FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim, kapalı kapılar ardında dış odaklardan medet uman gafilleri koynumda beslediğim ve temiz niyetimi sırtımdan hançerlemek için kullananları göremediğim için sizlerden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin ve beni affedin" ifadelerini kullandı.

Doktorlar Reha Muhtar'ın hastalığını açıkladı
Televizyon dünyasının tanınan isimlerinden Reha Muhtar, Bodrum’da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Muhtar’ın tedavisi sürerken, sağlık durumunun doktorlar tarafından yakından takip edildiği öğrenildi.

Kış geri döndü! Mayıs sonunda kar sürprizi
Türkiye’nin birçok ilinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgası, yüksek kesimlere kar yağışı olarak döndü. Kars’tan Karabük’e, Doğu Karadeniz yaylalarından Kastamonu ve Tokat’a kadar geniş bir bölgede kar manzaraları yeniden ortaya çıktı. Yazın beklenildiği günlerde gelen kar, vatandaşları ve üreticileri şaşırttı.