50 bin emekliyi ilgilendiren yasa değişikliği emekli maaşı yüksek olanları daha da sevindirecek. Söz konusu düzenlemeye göre daire başkanlarının ek göstergeleri 3600’e yükseltildi. Böylece genel müdür ve bazı grup müdürleri de yaklaşık 500 lira daha fazla emekli aylığı alacak. Yasa daha önce emekli olmuş memurları da kapsayacak.
On Binlerce Emekliye 500 Lira Zam!

Hızlı Özet
“50 bin emekliyi sevindirecek haber geldi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

93 bin 333 konut satıldı
Buna göre, Türkiye genelinde satılan ilk el konut sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 27,9 azalarak 30 bin 196'ya geriledi. İkinci el konut sayısı aynı dönemde yüzde 32,7 azalışla 63 bin 137 oldu. Böylece, geçen ay satılan toplam konut sayısı 2025'in aynı ayına göre, yüzde 31,2 düşüle 93 bin 333 olarak gerçekleşti.

Savaşta zarar gören petrokimya tesislerinin yaklaşık yüzde 90'ı yeniden üretime başladı
Saldırılarda kritik sanayi altyapılarının hedef alınmasına rağmen üretimin sürdürülmesi için yoğun çaba gösterildiğini belirten Şeriatmedari, üretim dışı kalan tesislerin yüzde 89'unun yeniden faaliyete geçtiğini söyledi.

Fed kararı sonrası dolar uçtu, altın geriledi!
Fed faizleri beklentiler dahilinde sabit tutmasına rağmen karar metninden çıkan “şahin” mesajlar küresel piyasalarda sert fiyatlamalara yol açtı. Dolar endeksi yükselirken, tahvil faizleri tırmandı, altın ise güçlü satış baskısıyla sert geri çekildi.

FED faiz kararını açıkladı
Yeni Başkan Kevin Warsh liderliğindeki ilk toplantısında politika faizini yüzde 3,50-3,75 aralığında sabit tutan Fed, 2026 enflasyon tahminini yüzde 3,6'ya, yıl sonu faiz beklentisini ise yüzde 3,8'e yükseltti. Göreve gelir gelmez Amerikan Merkez Bankası'nda reform sinyali veren yeni Başkan Warsh, Fed metnini sadeleştirip gelecek vaatlerini sildiklerini ve kurumu modernize edecek 5 kritik komite kurduklarını açıkladı.