Ortalık karıştı.. Hakan Bayrakçı İmamoğlu'nu 7 puan önde göstermek için 1 milyon euro mu aldı?

••2 dk okuma
Ortalık karıştı.. Hakan Bayrakçı İmamoğlu'nu 7 puan önde göstermek için 1 milyon euro mu aldı?

Hızlı Özet

“31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da son anket sonuçları yayımlanmaya başladı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP’nin yani Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış var. İmamoğlu iki ankette önde görünürken bir ankette ise Kurum önde gidiyor.”

Sosyal medyada Hakan Bayrakçı depremi! İmamoğlu anketinin bedeli 1 Milyon Euro'mu?
SONAR Araştırma'nın Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde önde gösterdiği anket ile ilgili vahim bir iddia siyaset kulislerini salladı. Radar Operatörü o iddiayı kaleme aldı.

İstanbul'da kim önde? Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? Herkes bu sorunun yanıtını merak ede dursun Ankara bir ‘anket’ sonucu ile çalkalanıyor…

Tartışmaların odağındaki ‘anketin’ muhatabı ise SONAR Araştırma Şirketi kurucusu ve kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı…

İddialara göre Bayrakçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi karşılığında Türkiye’nin sayılı inşaat firmalarından olan iki firmadan toplam 1 Milyon EURO aldı. Evet, yanlış okumadınız yaklaşık 34.955.818,25 Türk Lirası… Bu iddianın ayrıntılarına geçmeden önce Külliye’de infiale neden olan SONAR’ın anketi neyi söylüyordu bir bakalım.

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde İstanbul’da son anket sonuçları yayımlanmaya başladı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ve MHP’nin yani Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış var. İmamoğlu iki ankette önde görünürken bir ankette ise Kurum önde gidiyor.
İstanbul ile ilgili yapılan anketler arasında sonucu en çok merak edilenler arasında hiç kuşkusuz SONAR Araştırma şirketinin yaptığı çalışma geliyordu. Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR seçime saatler kala İstanbul için yaptığı son seçim anketini yayınladı.
Şirketin sahibi Hakan Bayrakçı'nın sosyal medya hesabında yayınladığı ankete göre, CHP adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AK Parti'nin adayı Murat Kurum'a 6.9 puanlık bir fark attığı görülüyor. Oysa Hakan Bayrakçı 21 Şubat 2024 tarihinde CNN Türk ekranlarından yayınladığı ankette Kurum ile İmamoğlu arasındaki farkın yüzde 1'in altında olduğunu duyurmuştu. 

İşte bu sonuç sonrası ortalık toz duman oldu. Başta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere, Demirören Medya Grubu ve Turkuvaz Medya Grubu adeta karıştı. Ardından da gerek sosyal medyada gerekse siyaset kulislerinde Hakan Bayrakçı ile ilgili dikkat çeken iddialar dolaşmaya başladı.
Bomba iddiaya göre, Hakan Bayrakçı'ya, Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden asfalt ihaleleri alan Nuhoğlu İnşaat ile Ulusoy İnşaat üzerinden tam tamına 1 milyon Euro (34.955.818,25 Türk Lirası) ödeme yapıldı.
Ulusoy İnşaat'ın bir dikkat çeken yanı ise Demirören ile olan akrabalığı!

MEDYARADAR/

Bu haber 1505 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10236 Görüntüleme
İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Gündem

İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi

İstanbul’da AKOM’un uyarılarının ardından bazı bölgelerde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Habervitrini14359 Görüntüleme
Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz
Gündem

Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 1143 İsraillinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmesine Türkiye’den peş peşe tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı baskını kınarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harem-i Şerif’in tarihi statüsünü hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek İsrail’e "derhal son verin" çağrısında bulundu. Bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan geldi.

Habervitrini14499 Görüntüleme
"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak
Gündem

"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Terörsüz Türkiye sürecinde hükümet nezdinde bir kurul teşkil ettirildi. Yarın sabah ikinci toplantımızı yapacağız" dedi.

Habervitrini13778 Görüntüleme