OSMANLILAR SANAL ORTAMI DA FETHETTİ!

••1 dk okuma
OSMANLILAR SANAL ORTAMI DA FETHETTİ!

Hızlı Özet

“Tüm zamanların en iyi strateji oyunu olma iddiasındaki 'Age of Empires-3' bugün piyasada. Oyunun en gözde unsurları ise Osmanlı'nın karizmatik savaşçıları yeniçeriler.”

 
YAZILIM devi Microsoft-Ensemble Studios işbirliğinin ürünü, Age of Empires (İmparatorluklar Çağı-AOE) serisinin 3. bilgisayar oyunu, bugün piyasaya çıktı. Sanal ortamın en kapsamlı strateji oyunu olma iddiasındaki 'AOE 3', 'Yeni Dünya'yı fethetme yarışındaki Avrupa'nın süper güçlerinin mücadelesini konu alıyor. AOE'de oynanabilir 8 uygarlıktan birinin de Osmanlılar olması, oyunun Türk oyuncular gözündeki değerini artırıyor.
1500'DEN 1850'ye uzanan bir zaman dilimindeki oyunda, Osmanlıların özellikle topçuluktaki üstünlüklerine dikkat çekiliyor. Şivesiz bir Türkçeye sahip Osmanlılar, oyunun 'en karizmatik unsurlar'ı olarak tanımlanıyor. Oyunun resmi internet sitesindeki forumda, dünyadaki 'AOE' fanatikleri, Osmanlılara, özellikle yeniçerilerle sipahilere duydukları sempatiyi gizlemiyor. Oyunda, Osmanlılara özgü dini birimler olan imamların da yaralı askerleri iyileştirme gücü var.


'AOE 3'TE tepki gören tek nokta ise 1923'te tarih olan imparatorluğun, Türkiye Cumhuriyeti bayrağıyla temsil edilmesi. Forumlara katılan Türkler, Microsoft'tan durumu düzeltmesini istiyor. Forumlarda Türkler ve Yunanlılar arasında geçen sert milliyetçi tartışmalar ise oyun daha çıkmadan, sanal dünyada bir Türk-Yunan savaşı çıkarmış durumda. AOE 3'ün diğer oynanabilir ulusları ise, İngiltere, Fransa, İspanya, Portekiz, Hollanda, Almanya ve Rusya.


(MİLLİYET)

Bu haber 2090 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11032 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12327 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14891 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12853 Görüntüleme