Özgür Özel hak arayan işçileri tehdit etti.. Sizi not ettim

••2 dk okuma
Özgür Özel hak arayan işçileri tehdit etti.. Sizi not ettim

Hızlı Özet

“İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel yan yana”

Özgür Özel'den İzmir'de eylem yapan işçilere tehdit: 'Kenara not ettik'

Özel, İzmir'de gerçekleşen işçi eylemlerine ilişkin olarak işçileri hedef alarak; "Normalde dost görünen, işler doğru gittiğinde halaya birlikte duranların nasıl karşımıza geçtiğini bir kenara not ettiğimizi bütün İzmir bilsin" dedi.

zmir Büyükşehir Belediyesi'nde maaşlarda yaşanan gecikmeler nedeniyle işçiler eylem başlatmış, İZENERJİ, İZELMAN, Ege Şehir Planlama, İZFAŞ’ta örgütlü Genel-İş İzmir Şubeleri maaş kesintisi nedeniyle iş bırakma kararı aldıklarını duyurmuştu. 

DİSK Genel İş İzmir Şubeleri önünde toplanan işçiler, belediye yönetiminin daha 'somut' adımlar atmasını talep etmiş ve İBB Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlık ofisinin bulunduğu İzmir Sanat’a yürümüştü. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzelman ve İzenerji Şirketlerinde çalışan yaklaşık 25 bin işçinin maaşlarını zamanında yatırmaması nedeniyle belediyede örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasının başlattığı iş bırakma eylemi...İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzelman ve İzenerji Şirketlerinde çalışan yaklaşık 25 bin işçinin maaşlarını zamanında yatırmaması nedeniyle belediyede örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasının başlattığı iş bırakma eylemi...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen Korkusuz Kentler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Özgür Özel, işçilerin parasını alamaması hakkında "İller Bankası'ndan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hesabına yatması gereken, 31 Aralık 2024'te, gelecek olan paranın 3,7 milyar TL. Alınacak bu ödenekle 7 Ocak'ta maaşlar ödenecek. Ancak, bu paradan 1,7 milyar lira İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu faizleri ile birlikte kesiyor. Böyle bir paranın bu kadarı kesildiğinde ne olacak? Maaşlar ödenemeyecek, çalışanlar mutsuz olacak, şehir tedirgin olacak ve belediyecilik hizmetleri tartışmaya açılacak. 32 şirketin 30'una maaş ödendi. Sadece İZELMAN ile İZENERJİ birkaç gün kaynak arayışından dolayı beklemeye alındı." ifadelerini kullandı. 

İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİ

CHP Genel Başkanı, çalıştayda gerçekleştirdiği konuşmada, İzmir'deki işçi eylemlerine ilişkin, "O gün halden anlamayan, normalde dost görünen, işler doğru gittiğinde halaya birlikte duranların nasıl karşımıza geçtiğini bir kenara not ettiğimizi bütün İzmir bilsin. Sorun iki gün içinde çözüldü, maaşlar yattı. Yapacakları her türlü kötülüğe, tuzağa ve takacakları çelmelere karşı hazırlıklar yapıldı. Biz nasıl bir kötücül akılla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz” dedi.

İşçilerin maaşlarını alamaması nedeniyle iş bırakmasının ardından Özgür Özel'in işçilere 'Kenara not ettik' sözleriyle 'parmak sallaması' tepki çekti. 

Bu haber 1237 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram Story İndirme Sitelerinde Hangisi Daha İyi
Gündem

Instagram Story İndirme Sitelerinde Hangisi Daha İyi

Beş story indirme sitesini aynı üç hikaye üzerinden, ortak ölçütlerle karşılaştırdık. Instagram story indir aramasında karşınıza çıkan araçların çoğu ilk bakışta birbirine benziyor; farkı kullanıcı adıyla arama, ücret, kurulum ve ses belirliyor. İlk sırayı Bayigram aldı. Site, hikaye aracını fotoğraf ve video indirme seçenekleriyle tek çatıda topluyor ve destek hattında aynı gün yanıt veriyor. Sıralamayı kullanıcı adıyla arama, ücret ve indirme sınırı, program gerektirmeme, video hikayede sesin korunması ve destek erişimi ölçütlerine göre yaptık.

Habervitrini12171 Görüntüleme
 9 belediye başkanı AK Parti'ye katılacak
Gündem

9 belediye başkanı AK Parti'ye katılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak. Toplantıda AK Parti'ye katılan yeni belediye başkanlarına rozet takılacak. CHP, Yeniden Refah ve İYİ Parti'den toplam 9 belediye başkanı partiye geçecek.

Habervitrini10460 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti
Gündem
#Güncel#Gündem#AK Parti

Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında fon soruşturmasında dikkat çeken yeni bir iddia ortaya atıldı. Özata Denizcilik hisselerindeki işlemlerden 2,17 milyar TL çektikleri öne sürülen Kaya çiftinin, yaklaşık 2,2 milyar TL’yi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesabına yatırdığı iddia edildi.

Habervitrini13513 Görüntüleme
KANGAL ve EJDERHA'dan dron tehditlerine karşı çifte savunma
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

KANGAL ve EJDERHA'dan dron tehditlerine karşı çifte savunma

ASELSAN, mini/mikro İHA ve yeni nesil FPV dron tehditlerine karşı geliştirdiği KANGAL FPV 100 ve EJDERHA AD 210 sistemlerinin kabiliyetlerini sahada sergiledi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14801 Görüntüleme