Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'a: Kaybedersem siyaseti bırakırım

2 dk okuma
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'a: Kaybedersem siyaseti bırakırım

Hızlı Özet

Grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Genel başkanlık yarışına girelim, kaybeden siyaseti bıraksın, CHP'yi salsın. Tarihi çağrımı yapıyorum" dedi. Özel ayrıca kurultaya gidilmesi için çağrı heyeti atanması talebiyle başvuruda bulundu.

Grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Genel başkanlık yarışına girelim, kaybeden siyaseti bıraksın, CHP'yi salsın. Tarihi çağrımı yapıyorum" dedi. Özel ayrıca kurultaya gidilmesi için çağrı heyeti atanması talebiyle başvuruda bulundu.

Mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğini kabul etmeyen Özgür Özel, grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"KURULTAYDAN KAÇIYORLAR"

Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Özel, bir kez daha kurultay çağrısını yineleyerek "Butlan kararının üzerinden 54 gün geçti. 54 günde 21 il dolaştık. Örgütümüzle beraberiz. Konunun bütün profesörleri ortak metin yayınladı, tedbir engel değil kurultay yapılmalı dedi. 1000'in üzerinde delege imzalarını teslim etti, üzerinden 1 ay geçti üzerine yatıyorlar. Bir yandan da tedbir var kurultay yapamayız, diyorlar. O imzalar gereğince ilçe seçim kuruluna başvursa hepimiz göreceğiz, bundan da kaçıyorlar. Parti Meclisi 23'te kaldı, yine kurultay yapmıyorlar" dedi.

YENİ PARTİ KURACAK MI?

Parti kurma hazırlığında olduğu iddialarına da değinen Özel, "Bir yandan da yeni parti kurulur mu, nereye gidiyorsunuz. Kimse yeni parti kurmanın meraklısı değil de yeni partiyi millet soruyor. Yeni partiyi çiftçi, emekli, gençler soruyor. Hem seçilmeden geleceksin, AK Parti yargısıyla atanacaksın, kendini 6 yıl öncesine ışınlatacaksın; millet anlıyor diye konuşuluyor. Milletin umudunu burada tüketirsen, millet umudunu yeni partide arıyor" ifadelerini kullandı.

"KAYBEDERSEM SİYASETİ BIRAKIRIM"

Özel açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ömrüm boyunca kendimden önce görev yapan genel başkanlarla konuşurken düğmem açık konuşmam. Şimdi buradan söylüyorum; 2023'te yapılmış seçim için 2025'teki il başkanlarını görevden alıyorsunuz; niye bu partinin evlatlarına kıyıyorsunuz? Tam zamanı ilk kez Sayın Kılıçdaroğlu: Aday oldunuz ben gözyaşı döktüm. Bu kürsünün ilk sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür ama ne sen ne ben son sahibiyiz.

Buradan açıkça söylüyorum; ister 1,950 milyon üyemizle, ister 1.2 milyon üyemizle genel başkanlık yarışına girelim kaybeden siyaseti bıraksın, CHP'yi salsın. Sayın Kılıçdaroğlu çağrı yapıyorsun ya çağrı yapıyorum. 2 milyon üyeyle yüzde 90'ın altında oy alırsam siyaseti bırakıyorum. Tarihi çağrımı yapıyorum. Bilmiyorum, duymuyorum diye değil; siyaset iddia ile olur. Partiyi birinci parti yapmazsam bırakırım diyordum birinci olduk. Şimdi bu iddiayı koyuyorum. Kazanamazsam siyaseti bırakıyorum."

ÇAĞRI HEYETİ BAŞVURUSU

Açıklamanın ardından kısa bir süre sonra Özgür Özel kurultaya gidilmesi için çağrı heyeti atanması talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Bu haber 12804 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özgür Özel sinirlendi.. Hep sen başlatıyorsun, yapma
Gündem

Özgür Özel sinirlendi.. Hep sen başlatıyorsun, yapma

CHP'de mutlak butlan karası sonrası patlak veren tartışmalar devam ederken parti grubunda açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde atılmak istenen slogana engel oldu. 

Habervitrini10897 Görüntüleme
15 Temmuz’un kronolojisi ilk kez paylaşıldı! Darbe kararı ne zaman alındı?
Gündem

15 Temmuz’un kronolojisi ilk kez paylaşıldı! Darbe kararı ne zaman alındı?

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 yılında yaptığı hain darbe planının kronolojisi ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından ilk kez paylaşılan darbecilerin toplantı trafiğinde dikkat çeken detaylar yer aldı.

Habervitrini12345 Görüntüleme
Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!
Gündem

Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı!

AK Parti, “Siyasi ve Hukuki Yönleri ile 10. Yılında 15 Temmuz” adlı sempozyum düzenledi. AK Parti Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyuma Katar'ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani'nin cenazesi dolayısıyla katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı mesaj gönderdi. Erdoğan, FETÖ'nün, “Hizmet” diyerek, “Himmet” diyerek, “Eğitim” diyerek milletin halisane duygularını 40 yıl boyunca istismar ettiğini, ihanet şebekesinin asıl niyetinin 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını kaydetti.

Habervitrini10658 Görüntüleme
TBMM'de öğrenci affı mesaisi başladı!
Gündem

TBMM'de öğrenci affı mesaisi başladı!

Meclis, üniversitelerle ilişiği kesilen öğrencilere geri dönüş kapısını aralayan af düzenlemesini ve yükseköğretim sistemini uluslararası alana taşıyacak yasa teklifini görüşmek üzere toplandı.

Habervitrini14779 Görüntüleme