Pentagon'dan flaş S-400 ve F-35 açıklaması

2 dk okuma
Pentagon'dan flaş S-400 ve F-35 açıklaması

Hızlı Özet

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile Pentagon’da bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan, görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.






ABD Savunma Bakanı Vekili Partick Shanahan, yarın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizi konusunda bir görüşme yapacağını açıkladı. Shanahan, “F-35 eğitimleri konusunda bazı faaliyetleri durdurduk. Bakım faaliyetlerinden herhangi birini henüz askıya almadık” dedi



Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile Pentagon’da bir araya gelen  ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan, görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.



AA'nın haberine göre; Cuma günü Akar’a gönderdiği ve Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programına katılımına ilişkin değerlendirmeleri içeren mektuba yanıt alıp almadığı sorulan Shanahan, “Bu konunun artık haftalık olarak güncellediğimiz bir konu haline geldiğini düşünüyorum. Yarın Bakan Akar’la ilerleme konusunda birbirimizi bilgilendireceğimiz bir telefon görüşmesi yapacağım. Eğitimler konusunda bazı faaliyetleri durdurduk. Bakım faaliyetlerinden herhangi birini henüz askıya almadık. Yarın ne tür bir ilerleme kaydettiğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunacağımızı umuyorum. Şu anda ifade edeceklerim bunlar.” dedi.



"ARAPLARA SİLAH SATMAZSAK RUSYA VE ÇİN’DEN ALIRLAR"



ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre'yi baypas ederek Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) büyük bir silah satışına onay vermesine yönelik soruları yanıtlayan Shanahan’ın Rusya ve Çin’i işaret etmesi dikkat çekti.



Shanahan şu ifadeleri kullandı:



“Suudi Arabistan ile BAE ile ilgili durum şudur: Kendilerini savunmaları için onlara nasıl bir dış askeri satış yapıyoruz? Gerçekten de tüm bunların merkezinde bu yüksek tehdide (İran tehdidi) yanıt vermek var. Daha sonra ise ikinci olarak güçlü müttefikleri olan ABD’den alamazlarsa güvenlikleri için gidip Çin ya da Rusya’ya gidecekler.”



Shanahan, Trump’ın Kongre'yi baypas etme kararını destekleyip desteklemediğine ilişkin bir soruyu ise “Benim tercihim her zaman sürecin işlemesi yönünde.” diyerek geçiştirdi.



POLONYA’YA FÜZE SAVUNMA ÜSSÜ



Aynı toplantıda bulunan ve ABD’nin Polonya’da füze savunma üssü inşasına ilişkin bir soruya yanıt veren ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı John Rood, “Polonya’da füze savunma üssü inşa etme konusunda kararlıyız. Planımız onu Füze Savunma İnceleme Belgesi gereğince tamamlamaktır.” dedi.



Rood inşaatın devam ettiğini, bazı gecikmeleri giderdiklerini belirtti.




Bu haber 340 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump, Netanyahu'yu sildi! İki ülke arasında ipler geriliyor
Dünya

Trump, Netanyahu'yu sildi! İki ülke arasında ipler geriliyor

Son dönemde ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında görüş ayrılıkları yaşanması gündemdeki yerini korurken, ortaya atılan bir iddia ise iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz anlamda başka bir boyuta taşıyabilir. İsrail basını, ABD yönetimindeki bazı yetkililerin İsrail'de yaklaşan seçimler öncesinde muhalefet liderleriyle gayriresmi temas arayışında olduğunu öne sürdü.

Habervitrini9205 Görüntüleme
Trump'ın yeni gözdesi! Katar’ın 400 milyon dolarlık hediyesi: 'Uçan Beyaz Saray'
Dünya

Trump'ın yeni gözdesi! Katar’ın 400 milyon dolarlık hediyesi: 'Uçan Beyaz Saray'

Katar'ın ABD'ye hediye ettiği 400 milyon dolarlık Boeing 747-8, kapsamlı tadilatların ardından Air Force One filosunda kullanılmaya hazır hale getirildi. Başkan Donald Trump, uçağın ‘daha önce kimsenin görmediği bir lüks seviyesinde olduğunu’ ve ‘uçan bir Beyaz Saray'a dönüştürüldüğünü’ söyledi.

Habervitrini14740 Görüntüleme
Önce sabotaj sonra ateşkes! İsrail ile Hizbullah anlaştı
Dünya

Önce sabotaj sonra ateşkes! İsrail ile Hizbullah anlaştı

Tahran “Lübnan’da ateşkes yoksa mutabakat olmaz” resti çekti. İsrail de anlaşmayı bozmak için Lübnan’a saldırıyı artırdı. Netanyahu, dört askeri öldürülünce tehditler savurdu. ABD devreye girip baskıyı artırdı. İsrail, Hizbullah ile ateşkes yapmaya mecbur kaldı.

Habervitrini11750 Görüntüleme
ABD ve İran arasında yeni gelişme! Kritik isim yola çıktı
Dünya

ABD ve İran arasında yeni gelişme! Kritik isim yola çıktı

ABD ve İran arasında dün İsviçre’nin Bürgenstock kasabasında yapılması beklenen görüşmenin iptal edilmesi gündem olurken, konuyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un, İran ile yapılması beklenen ilk tur müzakereler için İsviçre’ye doğru yola çıktığı öne sürüldü.

Habervitrini12397 Görüntüleme