PKK ve HDP'den Operasyon karşıtı oy veren CHP'ye alkış ve övgü

1 dk okuma
PKK ve HDP'den Operasyon karşıtı oy veren CHP'ye alkış ve övgü

Hızlı Özet

Türkiye'nin son günlerdeki ana gündem maddelerinden biri TSK'nın sınır ötesindeki görev süresi oldu. TBMM'ye sunulacak olan Irak ve Suriye tezkeresiyle ilgili olarak AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'Evet' oyu vereceklerini ifade etmişti. PKK'nın siyasal kolu olarak nitelendirilen HDP tezkereye 'Hayır' oyu vereceklerini açıklarken, muhalefete de çağrıda bulunulmuştu.






PKK'ya yakın siteler CHP'nin Mehmetçiğin teröristlere operasyon düzenlemesine karşı çıkan oyunu, tebrik ve teşekkür ile duyururken HDP'liler sevinç çığlığı attı..



HDP'den CHP'nin 'hayır' çıkışına övgü: Tarihi bir çıkış yapmıştır..



TBMM'ye sunulacak olan Irak ve Suriye tezkeresiyle ilgili Meclis'teki partiler taraflarını belirledi. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi tezkereye evet diyecek partiler arasında yer aldı. HDP tarafından yapılan açıklamada tezkereye 'Hayır' oyu verileceği belirtilmiş ve CHP'ye açık şekilde çağrıda bulunulmuştu. CHP'nin, HDP'nin çağrısına nasıl karşılık vereceği merak konusu olurken, CHP'li Özgür Özel yaptığı açıklamada 'Hayır' oyu vereceklerini aktardı. Bu durum eleştirilerin hedefi olurken, HDP'den övgü dolu sözler geldi. HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu CHP'nin çıkışıyla ilgili, "CHP tarihi bir çıkış yapmıştır. " dedi.



Türkiye'nin son günlerdeki ana gündem maddelerinden biri TSK'nın sınır ötesindeki görev süresi oldu. TBMM'ye sunulacak olan Irak ve Suriye tezkeresiyle ilgili olarak AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'Evet' oyu vereceklerini ifade etmişti. PKK'nın siyasal kolu olarak nitelendirilen HDP tezkereye 'Hayır' oyu vereceklerini açıklarken, muhalefete de çağrıda bulunulmuştu.



ÖZEL HAYIR OYU VERECEKLERİNİ AÇIKLADI



HDP'nin çağrısı sonrası CHP'nin ne yapacağı merak konusu olurken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada tezkereye hayır oyu vereceklerini aktardı.



HDP'DEN CHP'YE ÖVGÜ



CHP'nin bu kararı tartışma konusu yaratırken, HDP'li Ömer Gergerlioğlu konuyla ilgili açıklamada bulundu. CHP'nin hayır çıkışından övgüyle söz eden Gergerlioğlu, "CHP tarihi bir çıkış yapmıştır. Muhalefet, iktidar 'ne yaparsa doğruymuş gibi arkasında sıralanırız' anlayışından çıkmıştır." ifadelerini kullandı.




Bu haber 993 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Genel Af Tartışmaları Sona Erdi: Gündemde 'Kontrollü İnfaz' Düzenlemesi Var
Gündem

Genel Af Tartışmaları Sona Erdi: Gündemde 'Kontrollü İnfaz' Düzenlemesi Var

Kamuoyunun gündemindeki 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin 10 maddelik yasal çerçevenin ayrıntıları netleşti. Genel af iddialarını sonlandıran düzenleme, 'kontrollü infaz' formülünü öne çıkarırken, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Meclis'in çalışma takvimi de uzatıldı.

Habervitrini14636 Görüntüleme
Başkan Erdoğan Haluk Levent'e vurdu : Deprem Fırsatçıları Adalet Önünde Hesap Veriyor
Gündem
#ATO Congresium#ahbap derneği#Ahbap Soruşturması

Başkan Erdoğan Haluk Levent'e vurdu : Deprem Fırsatçıları Adalet Önünde Hesap Veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 2. İletişim Şurası'nda yaptığı konuşmada, dezenformasyonla mücadelenin milli bir güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Erdoğan, özellikle 6 Şubat depremleri gibi kriz anlarında devleti ve milleti hedef alanların ve bu durumu fırsatçılığa çevirenlerin adalet karşısına çıkarıldığını ifade etti.

Habervitrini12055 Görüntüleme
Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası
Gündem

Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası

Ankara'nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde 26-27 Temmuz'da yaşanan su kesintisinin ardından binlerce kişinin benzer sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi. Sosyal medyada 'su kaynaklı salgın' söylentileri yayılırken, ASKİ şebeke suyunun güvenli olduğunu duyurdu, Sağlık Bakanlığı ise konuya ilişkin henüz resmi bir beyanda bulunmadı.

Habervitrini9681 Görüntüleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir
Gündem
#Güncel#Gündem#İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Habervitrini10559 Görüntüleme