PKK/YPG 94 sivili katletti

2 dk okuma
PKK/YPG 94 sivili katletti

Hızlı Özet

Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana işgal ettiği topraklarda sivil halka zulmeden terör örgütü PKK/YPG, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasından bu yana sivilleri katletmeye devam ediyor. Harekatın başladığı 9 Ekim tarihinden sonra PKK/YPG’li teröristlerin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği topraklardan Türkiye’ye yönelik havan ve roketlerle yaptığı 10 ayrı saldırıda 21 sivil hayatını kaybederken, 104 kişi de yaralandı.






Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı 9 Ekim’den bu yana PKK/YPG, 94 sivili katlederken, yüzlerce sivili de yaraladı. Harekatın ilk günlerinde Türkiye’de 21 sivili havan toplarıyla şehit eden teröristler, ardından kuzey Suriye’de bombalı araç, bombalı motosiklet, mayın ve EYP’lerle en az 73 sivili öldürüp gerçek yüzünü gösterdi.



Başta ABD olmak üzere insan haklarının sözde savunucusu Avrupalı ülkelerin desteklediği terör örgütü PKK/YPG, Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasından bu yana aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 94 sivili katlederken yüzlerce sivilin de yaralanmasına neden oldu.



Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana işgal ettiği topraklarda sivil halka zulmeden terör örgütü PKK/YPG, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasından bu yana sivilleri katletmeye devam ediyor. Harekatın başladığı 9 Ekim tarihinden sonra PKK/YPG’li teröristlerin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği topraklardan Türkiye’ye yönelik havan ve roketlerle yaptığı 10 ayrı saldırıda 21 sivil hayatını kaybederken, 104 kişi de yaralandı.



Mayın ve EYP ile 31 sivil öldü



Barış Pınarı bölgesinde de harekatın başladığı 9 Ekim tarihinden bu yana terör örgütü, Suriyeli sivillere yönelik katliamlara devam etti. Teröristlerin bombalı araç, bombalı motosiklet ve uzun namlulu otomatik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda Suriyeli çocuk ve kadınlar başta olmak üzere onlarca insan hayatını kaybeti. Bölgede YPG’nin bombalı araçlarla yaptığı 5 ayrı saldırıda, çocuk ve kadınların da olduğu 42 sivil ölürken 100’e yakın sivil de yaralandı. YPG’li teröristlerin yerleşim merkezleri başta olmak üzere yollar ve kırsala döşedikleri mayın ve El Yapımı Patlayıcıların (EYP) patlatılması sonucu da 31 sivil hayatını kaybederken 50’nin üzerinde sivil yaralandı.



MAZLUMDER tepki gösterdi



PKK/YPG’nin sivillere yönelik katliamlarına Batılı ülkeler sessiz kalırken, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Yardımlaşma Derneği (MAZLUMDER) Ankara Şube Başkanı Abdurahman Ünlü tepki göstererek, “Her türlü silahlı çatışma ortamında sivillerin can güvenliği amasız, fakatsız sağlanmalıdır. Suriye’de özellikle terör örgütü YPG/PYD sivilleri hedef alıyor. Terör örgütünün bölgede hakimiyet elde etmek adına sivillere dönük baskı ve yıldırma politikaları uyguladığı ise inkar edilemez bir gerçek. Her ne amaca ulaşılmak istenirse istensin masum sivillerin kanı üzerinden meşru bir sonuca varılamaz” diye konuştu.



 YENİ AKİT Göksel Çağlav  Ankara




Bu haber 347 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Adana Kozan'da alevlerle mücadele 2. gün
Gündem

Adana Kozan'da alevlerle mücadele 2. gün

Orman yangınları yine yeşil vatanımızı hedef aldı... Antalya, Adana ve Mersin illerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle giderek şiddetlenen yangınlara havadan ve karadan müdahale başladı. Orman Genel Müdürlüğü,Antalya Aksu, Antalya Kumluca, Mersin Bozyazı ilçelerindeki yangının enerjilerinin düşürüldüğünü açıkladı.

Habervitrini13580 Görüntüleme
Mekke Anlaşması resmen devreye giriyor! Türkiye'yi ilgilendiren tarihi "savaş" açıklaması!
Gündem

Mekke Anlaşması resmen devreye giriyor! Türkiye'yi ilgilendiren tarihi "savaş" açıklaması!

Pakistan Savunma Bakanı Asıf, Geo News'e yaptığı açıklamada Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin kritik mesajlar verdi. Yemen'deki saldırıların Suudi Arabistan'a sıçraması halinde anlaşmanın "kesinlikle yürürlüğe gireceğini" söyleyen Asıf, "Üç ülkeden birine yönelik saldırı, üçüne yönelik ortak saldırı olarak kabul edilecektir" dedi.

Habervitrini12104 Görüntüleme
Hürmüz Boğazı'nda gerilim! İran'dan ABD'ye misilleme geldi
Gündem

Hürmüz Boğazı'nda gerilim! İran'dan ABD'ye misilleme geldi

ABD'nin İran'a ait 5 petrol tankerini vurmasının ardından Hürmüz Boğazı'nda gerilim tırmanıyor. Son olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada ABD’ye ait "USS Delbert D. Black (DDG-119)" ve "USS John Paul Jones (DDG-53)" güdümlü füze destroyerlerine başarılı saldırılar düzenlendiği ve bu gemilere ciddi hasar verildiği belirtildi.

Habervitrini12073 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu’ndan Silivri’yi kızdıran açıklama: Dilek İmamoğlu küplere bindi
Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Silivri’yi kızdıran açıklama: Dilek İmamoğlu küplere bindi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluktan yargılandığına dikkat çekerek "Siyasi tutuklu değil, siyasi görüşü dolayısıyla içeri alınmış bir insan değil. Her kör kuruşun hesabını vereceksiniz" dedi. Kılıçdaroğlu böylece ilk defa İmamoğlu’nun “yolsuzluktan” yargılandığını ortaya koydu.

Habervitrini10608 Görüntüleme