PKK'dan son dakika açıklaması .. Karar değişti

3 dk okuma
PKK'dan son dakika açıklaması .. Karar değişti

Hızlı Özet

PKK’nin çatı örgütü KCK Enformasyon Bürosu, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgüt üyelerine yapacağı ve Süleymaniye’de düzenlenecek silah bırakma törene ilişkin yeni bir karar aldıklarını açıkladı.

PKK’den ‘silah bırakma töreni’ hakkında yeni karar!  PKK son dakikada karar değiştirerek silah bırakma törenini medyaya kapattı..

 PKK, önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği “silah bırakma törenine” güvenlik gerekçesi ile gazetecilerin katılamayacağını duyurdu.

PKK’nin çatı örgütü KCK Enformasyon Bürosu, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgüt üyelerine yapacağı ve Süleymaniye’de düzenlenecek silah bırakma törene ilişkin yeni bir karar aldıklarını açıkladı.

Buna göre, söz konusu törenin takip edilmesi için medya kuruluşları ve gazetecilere ilişkin yapılan planlamanın değiştiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Değişen güvenlik durumu sebebiyle, Süleymaniye’de gerçekleşmesi planlanan törenle ilgili detayların kısa sürede değiştirilmesi gerekiyordu. Tören planlandığı gibi gerçekleşecek ancak canlı yayınlanmayacak ve basın mensuplarının katılması mümkün olmayacak. Bunun için çok üzgünüz ve bu acil son dakika değişikliği için anlayışınızı rica ediyoruz.

Törenin yapılacağı yerin yakınında, törenden sonar video kayıtlarının yayınlanacağı bir ekran kurulacaktır. Sizi bilgilendirebilmemizin tek yolu bu olacak. Oraya davetlisiniz. Bazılarınız yöntemdeki son dakika değişikliği nedeniyle törene katılmamaya karar verebilir; Bu kararı tamamen anlıyor ve saygı duyuyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz."

PKK’lılar sıraya girdi: Teslim başlıyor... Elebaşılarla ilgili yeni gelişme

Ankara-Bağdat-Erbil arasında kurulan üçlü mekanizma üzerinden ilerleyen PKK'nın silah bırakma sürecinde örgüt elebaşılarının üçüncü ülkelere çıkışının ertelendiği öğrenildi.

ürkiye'nin terörsüz Türkiye hedefinde kritik aşamaya geçildi. Terör örgütü PKK'nın silahlarını teslim etmeye hazırlandığı ve örgüt elebaşılarının hangi ülkeye yerleşeceği konusunda netlik kazanan yeni bilgiler ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Ankara, Bağdat ve Erbil arasında kurulan mekanizma doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde silah bırakmaya hazırlanıyor. Süreç üç noktada yürütülecek. Teslim edilen silahlar kayıt altına alınacak. Elebaşları bir süre daha Irak’ta kalacak.

3 BÖLGEDE PEYDERPEY TESLİM

İşte son gelişmeler...

İlk grubun silah bırakma töreninin 11 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilmesi bekleniyor..

Irak topraklarında yaklaşık 2 bin 200 örgüt mensubunun bulunduğu biliniyor.

Edinilen bilgilere göre, ilk grubun ardından, örgüt mensuplarının kademeli olarak ve gruplar halinde belirlenen noktalarda silahlarını teslim edecek.

PKK mensuplarının silah bırakma işlemi, üç farklı noktada gerçekleştirilecek. Bu noktalar şu şekilde belirlendi:

Duhok’un İmadiye ilçesi

Erbil’in Binar ve Köysancak ilçeleri

Süleymaniye’nin Seyid Sadık ilçesi

TESLİM EDEN KENARA ÇEKİLECEK

Silahların teslim edilmesiyle birlikte, bırakılan bütün silahlar titizlikle kayıt altına alınacak.

Silah bırakma sürecinin tamamlanmasının ardından, silahını teslim eden örgüt mensupları için yeni kurallar devreye girecek. Silah bırakanların artık lağvolan örgütle hiçbir bağı kalmayacak ve herhangi bir açıklama yapmayacak.

PKK'nın fesih kongresinde yer alan terör örgütü elebaşıları

İLK ETAPTA IRAK'TA KALACAKLAR

Sayıları 300’ü bulan örgüt elebaşılarının akıbetine ilişkin çarpıcı bir gelişme yaşandı. İlk planlara göre, bu elebaşılarının Güney Afrika, Norveç gibi üçüncü ülkelere gitmesi öngörülüyordu. Ancak, güvenlik endişeleri ve özellikle suikast çekincesi nedeniyle bu üçüncü ülkelere çıkışın şimdilik gerçekleşmeyeceği öğrenildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, silahını teslim eden ve artık örgütle hiçbir bağı kalmayan PKK elebaşıları, şimdilik Irak’ta kalmaya devam edecekler.
 

BEŞ AŞAMADA TAMAMLANACAK

Terör örgütü PKK'nın silahlarını bırakarak Türkiye'ye karşı kanlı eylemlerini tamamen noktalayacağı süreç toplamda 5 aşamadan oluşuyor.

Birinci aşama PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fesih çağrısının hazırlanmasıydı.

İkinci aşama PKK'nın, Öcalan'ın kararına uyarak kendini feshettiği kongrenin toplanmasıydı.

Üçüncü aşama PKK'nın fesih, silah bırakma ve tasfiyesinin gerçekleşeceği en kritik safha.

Dördüncü ve beşinci aşamalarda ise terörün 50 yıldır meydana getirdiği tahribat ve tortuların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaları ele al

Bu haber 1200 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kabine üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki hitabına ilişkin paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Habervitrini14878 Görüntüleme
Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın
Gündem

Trump İran zirvesinde Erdoğan'ı anlattı.. O çok sert bir adam sakın onunla uğraşmayın

Zirvede konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan muhteşem bir insan ve benim çok iyi dostum. Türkiye’den arkadaşım, o tam bir sert adam. Onunla uğraşmayın, o sert biridir." dedi.

Habervitrini12712 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini14098 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12257 Görüntüleme