Prensi Selman, ABD'nin taahhüt ettiği yatırımı yaklaşık 1 trilyon dolara çıkardı

2 dk okuma
Prensi Selman, ABD'nin taahhüt ettiği yatırımı yaklaşık 1 trilyon dolara çıkardı

Hızlı Özet

"Bu, fabrikalara, şirketlere ve Wall Street'e yatırım anlamına geliyor. Ve herkes için asıl önemli olan şey iş. Çok fazla iş. Çok fazla işimiz var ," diye ekledi Trump.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Salı günü ülkesinin önümüzdeki yıl ABD ekonomisine yapmayı planladığı yatırımı yaklaşık 1 trilyon dolara çıkaracağını duyurdu.

MBS , yatırımların ABD ekonomisi genelinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Donald Trump ile Oval Ofis'te yaptığı görüşmede bu açıklamayı yaptı . Trump, yatırımın başlangıçta "en az" 600 milyar dolar tutarında olacağını belirtmiş, ancak Suudi lider açıklamaları sırasında daha yüksek bir meblağı doğrulamıştı.

Trump Salı günü yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri'ne 600 milyar dolar yatırım yapmayı kabul ettiniz ve o benim dostum olduğu için bunu bir trilyon dolara çıkarabilir, ama onun üzerinde çalışmam gerekecek. Ama bu 600 milyar dolar. 600 milyar dolara güvenebiliriz. Ancak bu rakam biraz daha artabilir," dedi.

"Bu, fabrikalara, şirketlere ve Wall Street'e yatırım anlamına geliyor. Ve herkes için asıl önemli olan şey iş. Çok fazla iş. Çok fazla işimiz var ," diye ekledi Trump.

Bin Selman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birkaç dakika sonra 1 trilyon dolarlık rakama ulaşacağının sözünü verdi.

Bugün ve yarın, bu 600 milyar dolarlık yatırımı neredeyse 1 trilyon dolara çıkaracağımızı, birçok alanda gerçek bir yatırım ve gerçek bir fırsat olacağını duyuracağız" dedi.

"Biliyor musun, bu harika. Bunu takdir ediyorum. Harika. Daha önce hiç kimsenin yapmadığı rakamları yapıyoruz. Ve dürüst olmak gerekirse, ABD'de potansiyel görmeseydiniz, bunu yapmazdınız," diye yanıtladı Trump.

"Kesinlikle" dedi bin Selman.

Trump, "Para kaybetmek istemezsiniz" diye şaka yaptı.

Trump, Salı günü Veliaht Prens için kırmızı halıyı serdi ve Orta Doğu liderini Beyaz Saray'ın dışında, onlarca ABD askerinin eşliğinde karşıladı. Bu, eski Başkan Joe Biden yönetiminde büyük ölçüde dışlanan Suudi Arabistan'ın yeniden saflarına dönmesi anlamına geliyor.


 

 

 

Bu haber 575 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14721 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12676 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10287 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13872 Görüntüleme