Kampın son gününde oyuncularıyla bir toplantı yapan Hollandalı teknik adam, “Degajla oyuna sokulan topların çoğu rakibe gidiyor. Bu riski göze alamayız. İki bek de sadece savunmayı düşünmeyecek” dedi.
FRANK Rijkaard, G.Saray oyun anlayışını kökünden değiştirmeye kararlı. Önümüzdeki sezon 4-3-3 sistemiyle ofansif bir oyun anlayışının yanı sıra topun kendilerinde daha fazla kalmasını hedefleyen Hollandalı teknik adam, Almanya kampında kalecilere degaj yasağı getirirken, bekleri de sürekli hücumu düşünmeleri konusunda uyardı.
Hollanda’da başlayıp Almanya’da biten kampın son gününde yardımcısı Neeskens’i de yanına alarak oyuncularıyla bir toplantı yapan Frank Rijkaard, G.Saray takımı ile çalışmaktan gurur duyduğunu ifade ederken, kalecilere degajı, iki beke de yalnızca savunma yapmayı yasakladı.
Stoperlere özel program
“Hücumu daha fazla düşüneceğiz. Bu yüzden top bizde kalmalı. Onun kıymetini bilelim” diyen Hollandalı teknik adam, bundan sonra kalecilerin topu oyuna degajla sokmalarını yasaklarken, savunma oyuncularına pas vererek oyunu başlatmalarını istedi. Sarı kırmızılı takımın stoperleri Servet Çetin, Gökhan Zan, Emre Aşık ve Emre Güngör’ün daha isabetli ve olumlu top kullanmaları için özel çalışmaya tabi tutacağını belirten Rijkaard, “Degajla oyuna sokulan topların rakibe geçme olasılığı yüksek. Bu riski göze alamayız” dediği öğrenildi.
Bekler hücumu düşünecek
Hollandalı teknik adamın ikinci emri ise hücum planına yönelik... Yeni sistemde oyuncuların tamamına büyük iş düştüğünün altını çizen Rijkaard, sağ ve sol beklerin sürekli hücumu düşünmelerini istedi. Genç çalıştırıcı, “Hücuma çıkmayan kanat oyuncusu istemiyorum. Savunmada görev yapan bekler de kanatlardan hücuma destek vermeli” dedi.
Rijkaard’ın sağ kolu Neeskens’in bu konuda özellikle genç sol bek Alparslan Erdem’i çok beğendiği ve gurbetçi futbolcu için, “Bu kurala en iyi uyan futbolcu Alparslan” yorumunu yaptı.
Rüştü: Bize de yaptırmıştı
2003-04 sezonunda Frank Rijkaard’ın çalıştırdığı Barcelona’nın kalesini koruyan Rüştü Reçber, Hollandalı teknik adamın oyun sistemini bildiğini söyledi. Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi, “Rijkaard, Barcelona’da da kalecilerin topu oyuna degajla sokmalarını istemezdi. Orada bu işi stoperler yapardı. Sağ ve sol bekler kanat akınlarına çıkarlardı. Aynı uygulamayı G.Saray’da da uygulamasına şaşırmadım” dedi.
RİJKAARD'IN YARDIMCISI EN ÇOK HANGİ KANAT OYUNCUSUNU BEĞENDİ

Hızlı Özet
“Kampın son gününde oyuncularıyla bir toplantı yapan Hollandalı teknik adam, “Degajla oyuna sokulan topların çoğu rakibe gidiyor. Bu riski göze alamayız. İki bek de sadece savunmayı düşünmeyecek” dedi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FIFA duyurdu! Fenerbahçe'ye 3 dönem transfer yasağı geliyor
FIFA, Fenerbahçe'ye 3 dönem transfer yasağı cezası verdi. FIFA'nın resmi transfer yasağı kayıtlarında Fenerbahçe için 3 transfer dönemini kapsayan bir yaptırım yer aldı.
Salladık ama yıkamadık : Fransa, Mbappe ile kazandı
UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup ilk maçında A Milli Takım, Fransa'ya 1-0 kaybetti.

SON DAKİKA | Busenaz Sürmeneli altın madalya aldı
Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Avrupa Şampiyonası'nda rakibini mağlup ederek altın madalya kazanmayı başardı.

Okan Buruk, PFDK'ya sevk edildi! Süper Lig'deki 4 başkan disipline sevk edildi
TFF Hukuk Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'u "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle PFDK'ya sevk etti. “Futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” nedeniyle Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Amedspor Başkanı Nahit Eren ve Çorum FK Başkanı Savaş Balçık, disipline sevk edildi.