Rusya Ukrayna ordusunu duman etti.. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu

2 dk okuma
Rusya Ukrayna ordusunu duman etti.. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu

Hızlı Özet

Hafta içinde Ukrayna'ya ait 3 "Mig-29" ve "Su-25" tipi savaş uçağı ile "Mi-8" tipi helikopterin, Rus hava savunma sistemlerince vurulduğunu aktaran Konaşenkov, "Hafta içinde 12 Ukraynalı asker esir alındı." ifadesini kullandı.

Rusya'dan son dakika Ukrayna açıklaması! Orduya ağır darbe

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 3-8 Aralık'ta, yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile Ukrayna ordusunun askeri havaalanının altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini söyledi.

Konaşenkov, Rus ordusunun, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

'UKRAYNALI ASKERLERİN KONUŞLANDIĞI MERKEZLER VURULDU'

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna'da askeri unsurları vurmaya devam ettiğini belirten Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, 3-8 Aralık'ta, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri havaalanı altyapısına yönelik yüksek hassasiyetli silah ve İHA'lar ile 30 seri saldırı düzenledi. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu. Ayrıca, Ukraynalı askerlerin konuşlandığı merkezler vuruldu." dedi.

RUSYA UKRAYNA ORDUSUNA AĞIR DARBE VURDU

Hafta içinde Ukrayna'ya ait 3 "Mig-29" ve "Su-25" tipi savaş uçağı ile "Mi-8" tipi helikopterin, Rus hava savunma sistemlerince vurulduğunu aktaran Konaşenkov, "Hafta içinde 12 Ukraynalı asker esir alındı." ifadesini kullandı.

İgor Konaşenkov, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 550 uçak, 257 helikopter, 9 bin 577 insansız hava aracı, 442 hava savunma füze sistemi, 13 bin 894 tank ve zırhlı araç, 1188 çok namlulu roketatar, 7 bin 279 obüs ve havan topu ile 16 bin 56 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Ukrayna'nın Krasny Lima bölgesindeki günlük kayıpları 50 askeri buluyor - Rus üst düzey yetkilileri

Bunun dışında Rus güçleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Serebryanka yerleşim yeri yakınlarında Ukrayna Ulusal Muhafızlarına ait 31'inci tugayı vurdu.Rusya savunma bakanlığı, Rus kuvvetlerinin Krasny Liman bölgesinde Ukraynalı bir saldırı grubunun saldırısını püskürttüğünü ve Ukrayna'nın günlük kayıplarının 50 askere ulaştığını söyledi.

"Krasny Liman bölgesinde, topçu tarafından desteklenen Rus Savaş Grubu Merkezi birimleri, Ukrayna ordusunun 67. mekanize tugayına ait bir saldırı grubunun Serebryansky ormanlığı yakınında yaptığı saldırıyı püskürttü. <…> Düşman kayıpları 50 asker ve iki arabaya kadar çıktı, " o dedi.

Rus kuvvetleri güney Donetsk bölgesinde dört Ukrayna tugayını vurdu

Rusya savunma bakanlığı, Rus kuvvetlerinin güney Donetsk bölgesinde dört Ukrayna tugayı ve savaş aracını vurduğunu, Ukrayna'nın kayıplarının 80'e yakın asker olduğunu söyledi.

"Güney Donetsk bölgesinde, Rus Savaş Grubu Doğu'nun topçu desteğindeki birimleri, Ukrayna ordusunun 79. taarruz ve 58. motorlu piyade tugaylarının insan gücü ve araçlarının yanı sıra, yerleşim yerleri yakınındaki 102. ve 128. toprak savunma tugaylarını vurdu. Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Novomikhailovka, Novodonetskoyr, Nikolskoye ve Staromayorskoye ile Zaporozhye Bölgesi'ndeki Chervonoye" dedi.

Bakanlığa göre Ukrayna 80 kadar asker ve iki arabayı kaybetti. Bunun dışında Rus kuvvetleri Ukrayna'nın Akatsiya ve Gvozdika kundağı motorlu topçu birliklerini imha etti.

Bu haber 832 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar
Dünya

Trump'tan Carney'e olay hediye! Belki seni vururlar

Kanada Başbakanı Mark Carney, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeden dikkat çeken bir anısını anlattı. Trump'ın kendisine "Beyaz Saray'ın anahtarı" olarak nitelendirdiği altın bir anahtar hediye ettiğini açıklayan Carney, ABD Başkanı'nın hemen ardından yaptığı şakayı da ilk kez paylaştı.

Habervitrini14341 Görüntüleme
Alman medyası Türkiye'yi konuşuyor! Riyad'ın Ankara hesabı gündem oldu
Dünya

Alman medyası Türkiye'yi konuşuyor! Riyad'ın Ankara hesabı gündem oldu

Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Pakistan ile geliştirdiği savunma işbirliği Avrupa basınının gündeminden düşmüyor. Alman basınında yer alan analizde, üç ülkenin oluşturduğu yeni güvenlik mimarisinin Orta Doğu'nun ötesinde sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekilirken, Türkiye'nin askeri, diplomatik ve coğrafi gücüyle küresel denklemde kilit bir konuma yükseldiği değerlendirmesi yapıldı.

Habervitrini14948 Görüntüleme
Suudi Arabistan vanayı kapattı! Avrupa'ya petrol sevkiyatı duruyor
Dünya

Suudi Arabistan vanayı kapattı! Avrupa'ya petrol sevkiyatı duruyor

Suudi Arabistan'ın stratejik Doğu-Batı petrol boru hattının saldırı sonrası devre dışı kalması enerji piyasalarını hareketlendirdi. Yanbu Limanı'nda petrol yüklemeleri dururken, Avrupa'ya yapılacak eylül sevkiyatlarının bir bölümü iptal edildi.

Habervitrini12881 Görüntüleme
Rusya'dan Avrupa'ya gözdağı: "Saldırırlarsa bu savaş farklı olur ve çok kısa sürer"
Dünya

Rusya'dan Avrupa'ya gözdağı: "Saldırırlarsa bu savaş farklı olur ve çok kısa sürer"

AB ile Moskova arasındaki gerilim tırmanırken, Kaja Kallas’ın Putin’e yönelik sert sözlerinin ardından Rusya’dan cevap gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa’nın Rusya’ya saldırması halinde savaşın "farklı olacağını ve çok kısa süreceğini" söyledi.

Habervitrini13559 Görüntüleme