Rusya ultra dayanıklı yeni bir alaşım geliştirdi

2 dk okuma
Rusya ultra dayanıklı yeni bir alaşım geliştirdi

Hızlı Özet

Bu alaşım yüksek düzeyde dayanıklılığa sahiptir ve aynı zamanda korozyona karşı yüksek direnç özelliğine sahiptir. Moskova İnşaat Mühendisleri Enstitüsü'nün basın servisi, bu malzemenin aşırı sıcaklık koşullarında havacılık, otomotiv ve inşaat mühendisliği endüstrilerinde kullanılacağını söyledi.

Rusya.. Ultra dayanıklı ve korozyona dayanıklı bir alaşımın geliştirilmesi

Rus bilim adamları, alüminyum, çinko, magnezyum, bakır, zirkonyum, krom ve erbiyumu birleştiren, yüksek kalite özelliklerine sahip yeni bir alaşım geliştirdiler.


Bu alaşım yüksek düzeyde dayanıklılığa sahiptir ve aynı zamanda korozyona karşı yüksek direnç özelliğine sahiptir. Moskova İnşaat Mühendisleri Enstitüsü'nün basın servisi, bu malzemenin aşırı sıcaklık koşullarında havacılık, otomotiv ve inşaat mühendisliği endüstrilerinde kullanılacağını söyledi.

Enstitünün Metalurji Bölümü'nden yardımcı doçent, "Bu fikirler, korozyon direnci, dökülebilirlik ve yüksek sıcaklıklar da dahil olmak üzere tokluk dahil olmak üzere en önemli performans özelliklerinin tümünü birleştiren bir alaşım geliştirmemize olanak sağladı" dedi. "Yeni alaşımlar. birçok endüstride geniş uygulamalara sahip olabilir.

 

Bilim adamları tarafından geliştirilen malzemeler, bir yandan alüminyum ve diğer birçok metalin yüksek mukavemete sahip kombinasyonları olarak "çapraz bağlı" alaşımlar kategorisine giriyor ve döküm ve çeşitli mekanik işleme biçimleri için çok uygun. , diğer taraftan. Bu metallerin geri dönüşüm süreci daha kolay olduğundan alaşımların birden fazla kez kullanılmasına olanak sağlanır.

Rus bilim adamları, çinko, magnezyum, bakır, zirkonyum ve krom dahil olmak üzere diğer birçok metali az miktarda içeren alüminyuma dayalı olarak oluşturdukları alaşımın benzer özelliklere sahip olduğunu keşfettiler. Bu karışımda erbiyum veya nadir toprak metali itriyumun varlığı, yeni alaşımı ısıya daha dayanıklı hale getirir ve aynı zamanda döküm sırasında ürünlerde çatlamaya karşı daha az duyarlı hale getirir.

Araştırmacılar tarafından yapılan deneyler, yeni alaşımın sıfırın üzerinde 210 santigrat dereceye ulaşan uzun süreli ısıtmaya dayanabildiğini ve mikro yapının yüksek stabilitesini koruduğunu gösterdi. Araştırmacılar, bunun aynı zamanda çeşitli mekanik gerilimlere diğer alaşımlardan çok daha iyi dayandığı ve bunun da pratik kullanım ufuklarını büyük ölçüde genişlettiği sonucuna vardı.

Kaynak: TASS

Bu haber 1119 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum
Gündem
#İsrail#ABD#mekke i̇ttifakı

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum

Anlaşma, üç ülkeden birine yapılacak silahlı saldırının hepsine yapılmış sayılacağı taahhüdünü içeriyor. Haberde, ülke liderlerinin imza töreninin ardından ittifakın belirli bir ülkeyi hedef almadığını vurguladığı aktarıldı.

Habervitrini12826 Görüntüleme
Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13103 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13855 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini13108 Görüntüleme