Sabıkalı sapıklar için yeni düzenleme! Çocuklara ‘çok özel’ koruma

2 dk okuma
Sabıkalı sapıklar için yeni düzenleme! Çocuklara ‘çok özel’ koruma

Hızlı Özet

Cinsel suçlar ve uyuşturucudan ceza alanların çalıştırılmasına yeni sınırlamalar geliyor. Bu suçlardan mahkûm olanlar veya haklarında soruşturma devam edenler, okul, kreş, çocuk parkları, kantinler, oyun bahçesi ve yurtlarda çalışamayacaklar. Çocuklarla ilgili iş yeri açamayacaklar.

Cinsel suçlar ve uyuşturucudan ceza alanların çalıştırılmasına yeni sınırlamalar geliyor. Bu suçlardan mahkûm olanlar veya haklarında soruşturma devam edenler, okul, kreş, çocuk parkları, kantinler, oyun bahçesi ve yurtlarda çalışamayacaklar. Çocuklarla ilgili iş yeri açamayacaklar.
HABER MERKEZİ ANKARA - Hükûmet, çocukların korunması için cinsel suçlar ile uyuşturucu suçlarından ceza alanlara çocuklarla ilgili işlerde çalıştırılmamasına yönelik düzenleme yapacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hazırladığı taslakta Çocukları Koruma Kanunu’na yeni bir madde eklenmesi öngörülüyor. Bu kapsamda haklarında cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırma, müstehcenlik ve fuhuş suçları dâhilinde soruşturma veya kovuşturma aşamasında bulunanların veya kesinleşmiş hüküm bulunan kişilerin, kamu veya özel sektöre ait çocuk hizmet birimleri, okullar, okul servisleri, kreşler, çocuk parkları gibi çocukların yoğun olarak bulunduğu çocuklara hizmet veren yerlerde çalışması yasaklanıyor.

OKUL, ÇOCUK PARKI YASAĞI
Taslağa göre, bu suçlardan mahkûm olanlar, kamu veya özel sektöre ait çocuk hizmet birimleri, adli görüşme odaları, okul, okul servisi, okul kantini, yurt, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü, çocuk parkı, oyun bahçesi, oyun salonu gibi çocukların yoğun olarak bulunduğu iş yerlerinde çalıştırılamayacak ve bu yerleri işletemeyecek.

ÇALIŞTIRANA YAPTIRIM
Taslakta sayılan yasaklara aykırı olarak işçi çalıştırana mülki amir tarafından bir aylık net asgari ücret tutarından üç net asgari ücret tutarına kadar idari para cezası verilecek. Fiilin ilk cezanın verilmesinden itibaren üç yıl içerisinde tekrarı hâlinde ilgili işletmenin ruhsatı iptal edilecek. Bu suçlardan mahkûm olanlara çocuklarla ilgili iş yerlerinin açılması veya işletilmesi için izin ve ruhsat verilmeyecek. Bu kişilerce işletildiğinin tespit edilmesi hâlinde verilen izin ve ruhsatlar, bunları veren kamu kurum ve kuruluşları tarafından derhâl iptal edilecek.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
 

Bu haber 371 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ardahan Valisi Çiçekli'nin 6 Aylık Görev Süresinin Ardındaki Sır Perdesi
Gündem
#siyaset#Ardahan Valiliği#Aydın

Ardahan Valisi Çiçekli'nin 6 Aylık Görev Süresinin Ardındaki Sır Perdesi

Mehmet Fatih Çiçekli'nin Ardahan Valiliği görevine son verilmesi, kamuoyunda bisiklet kıyafeti nedeniyle 'Tiktokçu Vali' eleştirilerine bağlandı. Ancak iddialar, meselenin ardında yerel siyaset ve bürokrasi arasındaki bir nüfuz mücadelesinin yattığını işaret ediyor.

Habervitrini13708 Görüntüleme
Rezil rüşvet konuşmaları... Narkotik Tırı İçin 270 Bin Euroluk Rüşvet Pazarlığı
Gündem

Rezil rüşvet konuşmaları... Narkotik Tırı İçin 270 Bin Euroluk Rüşvet Pazarlığı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, suç örgütlerine bilgi sızdıran kamu görevlilerini ortaya çıkardı. İstanbul merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında gümrük ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 27'si memur toplam 50 kişi yakalandı. Yapılan incelemelerde, uyuşturucu yüklü bir tırın gümrükten geçirilmesi için 270 bin Euro rüşvet istendiği mesajlaşmalarla kanıtlandı.

Habervitrini11539 Görüntüleme
ASELSAN'dan "Güvenden Gurura" belgeseli
Gündem

ASELSAN'dan "Güvenden Gurura" belgeseli

ASELSAN'ın ambargoların ardından başlayan ve yarım asrı aşan teknolojide bağımsızlık yolculuğu, 4 bölümden oluşan "Güvenden Gurura" belgeseliyle şirketin YouTube kanalında yayımlandı.

Habervitrini11015 Görüntüleme
Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti
Gündem

Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti

Ülke genelindeki 220 meteoroloji gözlem istasyonundan elde edilen verilere göre, geçen ay etkili olan gök gürültülü sağanaklara birçok bölgede dolu eşlik etti.

Habervitrini12181 Görüntüleme