Şara : Topraklarımızı koruyacağız İsrail Golan tepelerini Suriye'ye iade etmeden masaya oturmayız

3 dk okuma
Şara : Topraklarımızı koruyacağız İsrail Golan tepelerini Suriye'ye iade etmeden masaya oturmayız

Hızlı Özet

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, Kuveyt gazetesi Al-Nahar'da Salı günü yayınlanan açıklamalarında Müslüman Kardeşler'e (İhvan) mensup olmadığını söyledi ve IŞİD'den “en fazla zarar görenin” kendisi olduğunu vurguladı.

Şara: Golan Tepeleri'ni iade etmeden İsrail'le barış anlaşmasından söz edilemez

Ahmed Şara, İsrail ile barışın sadece Golan Tepeleri'nin iadesine bağlı olduğunu vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, Kuveyt gazetesi Al-Nahar'da Salı günü yayınlanan açıklamalarında Müslüman Kardeşler'e (İhvan) mensup olmadığını söyledi ve IŞİD'den “en fazla zarar görenin” kendisi olduğunu vurguladı.

Ahmed Şara ayrıca “bölgede tüm milliyetçi ve İslami ideolojilerin başarısız olduğunu” belirtti.

Suriye Devlet Başkanı, Suriye içinde herhangi bir ayrılık çağrısının “sadece bir hayal olarak kalacağını” vurgulayarak, “Kürtler ve Suveyda halkıyla çözümün sadece ülkenin birliği çerçevesinde mümkün olduğunu” kaydetti.

“Kürtler ve Suveyda ile özerklik dışında tüm çözümler gündeme gelebilir” diyen Şara, “devletin politikasının intikam değil hoşgörü üzerine kurulu olduğunu” sözlerine ekledi.

Ahmed Şara İsrail konusunda ise ilişkilerin sadece Golan Tepeleri'nin iadesine ve 1974 anlaşmasının uygulanmasına bağlı olduğunu söyledi ve “bundan önce bir barış anlaşmasından bahsetmenin yolu yok” dedi.

Suriye Devlet Başkanı ayrıca Lübnan'ın içişlerine karışılmasını ve Suriye ile Lübnan'ı ayıran bir fikri reddettiğini vurguladı.

Ahmed Şara Irak'ın “siyasi ve ekonomik” konumuna da övgüde bulundu. Şara son olarak Suriye'nin “bir yeniden doğuşun eşiğinde” olduğunu vurguladı ve ekledi: “Ülkemiz kendisi ve ittifakları ile güçlüdür.”

Kaynak: Mepa News

Suriye: İsrail işgaline karşı topraklarımızı korumak meşru hakkımız

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail işgal güçlerinin Suriye topraklarındaki saldırılarına dair yeni bir açıklama yayınladı.

Açıklamada İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları kınanırken, İsrail saldırılarının barış için bir tehdit olduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, "Suriye topraklarını ve halkını korumanın Suriye devletinin meşru hakkı olduğuna" vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye Arap Cumhuriyeti, Kuneytra'nın kuzey kırsalındaki Trince köyünde evinin bombalanması sonucu genç bir adamın ölümüyle sonuçlanan, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik son saldırılarını en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Bu saldırılar aynı zamanda İsrail güçlerinin Suveysa köyünde sivillere yönelik tutuklama kampanyalarını ve Cebelu'ş Şeyh'in zirvesinde ve tampon bölgede yasa dışı varlıklarını sürdürdüklerini ilan etmelerini de içermektedir.

Dışişleri Bakanlığı, bu saldırgan uygulamaların Birleşmiş Milletler Şartı, uluslararası hukuk ve ilgili Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir ihlalini teşkil ettiğini ve bölgede barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdit oluşturduğunu teyit eder.

Suriye ayrıca, başta Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası topluma, süregelen bu ihlallere son verilmesi için acilen harekete geçme çağrısını yineler. Suriye Arap Cumhuriyeti ayrıca topraklarını ve halkını uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınan her türlü vasıtayla savunma konusundaki devredilemez ve meşru hakkını vurgular."

İsrail ordusu Esed rejiminin devrilmesinin ardından tampon bölgedeki Suriye topraklarını işgal etmeye başladı ve tampon bölgenin ötesindeki topraklara da geçti.

Bölge ve çevresindeki Suriye vatandaşları, İsrail'in topraklarına girdiğini, kontrol noktaları, izinsiz tutuklamalar, ev baskınları gerçekleştirdiğini ve yolların kapatıldığını bildirdi.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölgeler arasında stratejik öneme sahip olan ve Suriye güneyine hakim durumdaki Cebelu'ş Şeyh de bulunuyor.

Bu haber 844 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Roma havaalanı, İsrailli savunma firmasının insansız hava aracı kalkanı işletme sözleşmesini iptal etti.
Dünya

Roma havaalanı, İsrailli savunma firmasının insansız hava aracı kalkanı işletme sözleşmesini iptal etti.

İtalyan gazetesi Il Messaggero'nun haberine göre, Roma'daki Leonardo da Vinci Uluslararası Havalimanı, bir mahkeme kararının ardından İsrailli savunma yüklenicisi Rafael ile insansız hava araçlarına karşı kalkan sistemini işletme sözleşmesini feshetti.

Habervitrini11238 Görüntüleme
İran savaşı nedeniyle 'sinirlenen' Trump, mühimmat kıtlığı konusunda Hegseth'e verdi veriştirdi
Dünya

İran savaşı nedeniyle 'sinirlenen' Trump, mühimmat kıtlığı konusunda Hegseth'e verdi veriştirdi

Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta Savunma Bakanı Pete Hegseth ile çatışarak, İran'da büyük çaplı muharebe operasyonlarına olası bir dönüş öncesinde Amerikan mühimmat stoklarının durumu hakkında Beyaz Saray'ı yanıltmakla suçladı.

Habervitrini10104 Görüntüleme
Filistinlilerin Gazze'ye ATV kaçırdı
Dünya

Filistinlilerin Gazze'ye ATV kaçırdı

Filistinlilerin Deyr el-Belah'ta yeni ATV'leri sergilemesinin ardından, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), araçların Gazze Şeridi'ne nasıl girdiğine dair soruşturma başlattı.

Habervitrini11587 Görüntüleme
Suudi Arabistan'da simge yapılar üç ülkenin renklerine büründü
Dünya

Suudi Arabistan'da simge yapılar üç ülkenin renklerine büründü

Suudi Arabistan'ın çeşitli kentlerindeki simge yapılar ve kuleler, üç ülke arasında imzalanan "Mekke Ortak Savunma Anlaşması" vesilesiyle Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan bayraklarının renkleriyle aydınlatıldı. Söz konusu gösterinin, 3 ülke arasındaki köklü tarihi bağları ve güçlü ilişkileri simgelediği belirtildi.

Habervitrini12347 Görüntüleme