SAVAŞ KARŞITI BİNLERCE NEW YORK'LU YÜRÜDÜ

••1 dk okuma
SAVAŞ KARŞITI BİNLERCE NEW YORK'LU YÜRÜDÜ

Hızlı Özet

“ABD'nin Irak operasyonuna yönelik biraraya gelen binlerce savaş karşıtı gösterici, New York'ta eylem yaptı. 'Savaşa hayır' mitinginde buluşan protestocular, Beyaz Saray'a 'Irak'taki askerleri geri çekin' mesajı verdi.”

NEW YORK (İHA) - ABD'de binlerce kişi 'Savaşa hayır' protestosuna destek vererek yürüyüş düzenledi. New York'ta düzenlenen gösteride, Beyaz Saray'a 'Irak'taki askerleri geri çekin' mesajı verildi.



ABD'nin Irak operasyonuna yönelik biraraya gelen binlerce savaş karşıtı gösterici, New York'ta eylem yaptı. 'Savaşa hayır' mitinginde buluşan protestocular, Beyaz Saray'a 'Irak'taki askerleri geri çekin' mesajı verdi.


Göstericiler arasında Vatandaşlık Hakları Lideri Jesse Jackson, Oskar ödüllü oyuncu Susan Sarandon ve savaş karşıtlığıyla ünlü eylemci Cindy Sheehan da yer aldı. İş örgütleri, asker yakınları, çevreciler ve insan hakları örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen gösteride konuşan Savaş Karşıtları Lobisi Koordinatörü Leslie Cagan, "Yaptığımız şey, demokrasinin neye benzediğinin bir ifadesidir" dedi. Cagan, "Biz burada Beyaz Saray'a mesajımızı duyurmak için toplandık. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimler öncesi yerel bir siyasi gündem yaratmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.


Cagan ve beraberindekiler, "Bugün yürüyoruz, yarın örgütleneceğiz ve Kasım'da oy kullanacağız" şeklinde sloganlar atarken, polis Manhattan'dan başlayarak belediye binasına kadar yürüyüş gerçekleştiren gruba müdahale etmedi. Bu arada göstericiler arasında yer alan asker yakınları, 'evlatlarımızı, eşlerimizi geri istiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

Bu haber 1945 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Azerbaycan'da 28 Şubat dönemini akıllara getiren görüntü
Dünya

Azerbaycan'da 28 Şubat dönemini akıllara getiren görüntü

Türkiye'den yöneltilen eleştirilere Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğindeki iktidar partisi Yeni Azerbaycan Partisi'nden (YAP) yanıt gecikmedi. Türkiye'deki iktidar çevrelerini Azerbaycan'ın içişlerine müdahale etmekle suçlayan YAP yönetimi, "AK Parti iktidarını bu zararlı siyasetten kaçınmaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Habervitrini9384 Görüntüleme
Fransızlar "NAZA" belgeselindeki İsrailli askerlerin Gazze hakkında aktardıklarını şaşkınlıkla karşıladı
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Fransızlar "NAZA" belgeselindeki İsrailli askerlerin Gazze hakkında aktardıklarını şaşkınlıkla karşıladı

Fransa'da sinema salonlarında İsrail'in Gazze'deki sivil katliamını belgeleyen NAZA belgesini izleyenler, İsrailli askerlerin Gazze'de öldürdükleri Filistinlileri sayılara indirgeyip onları "insan" olarak görmemesine şaşırdıklarını belirtti. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10129 Görüntüleme
İsrailliler Batı Şeria'da bir camiyi ve aracı ateşe verdi
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

İsrailliler Batı Şeria'da bir camiyi ve aracı ateşe verdi

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, İsrail ordusunun koruması altında işgal altındaki Batı Şeria'da bir camiyi ve aracı ateşe verdi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13016 Görüntüleme
Filistinli gruplar kapsamlı diyalog öncesi bugün Kahire’de bir araya geliyor
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Filistinli gruplar kapsamlı diyalog öncesi bugün Kahire’de bir araya geliyor

Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinli grubun, kapsamlı diyalog toplantısı öncesinde bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de ön görüşmelere başlayacağı bildirildi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10767 Görüntüleme