Savcı, Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğlunu ifadeye çağırdı

3 dk okuma
Savcı, Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğlunu ifadeye çağırdı

Hızlı Özet

MASAK raporuna göre, Selim İmamoğlu'nun Hırvatistan'daki Tectum Investment D.O.O. şirketine 2023 ve 2024'te toplam 637 bin 106 euro gönderdiği belirlendi.

İstanbul'da devam eden yolsuzluk soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun babası ve oğlunun ifadesi alınacak. İmamoğlu'nun oğlu Selim İmamoğlu tarafından yurt dışına gönderilen 637 bin 106 euro tutarında para MASAK raporuna girmişti.
Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu, 'rüşvet ve suç gelirlerini aklama' suçundan yarın saat 11.00'de İstanbul Adliyesi'nde ifade verecek.


MASAK raporuna göre, Selim İmamoğlu'nun Hırvatistan'daki Tectum Investment D.O.O. şirketine 2023 ve 2024'te toplam 637 bin 106 euro gönderdiği belirlendi.


MASAK, Selim İmamoğlu'nun yurt dışına gönderdiği 637 bin 106 euro tutarını minimum suç geliri olarak değerlendirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında 'rüşvet ve suç gelirlerini aklama' suçundan yarın ifade verecek. Hasan ve Selim İmamoğlu'nun yarın saat 11.00'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gidecek.

Öte yandan şüphelilerin savunmasının alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yazıldığı da öğrenildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: "İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu'nun üzerilerine atılı Rüşvet ve Suç Gelirlerini Aklama suçlarından soruşturma dosyası kapsamındaki deliller doğrultusunda savunmaların alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yazılmıştır."

Ekrem İmamoğlu’nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı

 Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile oğlu Selim İmamoğlu’nun İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla yarın emniyette ifade verecekler. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla iki isme yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERECEKLER

Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu, İBB yolsuzluk soruşturması kapsamında "Rüşvet" ve "Suç Gelirlerini Aklama" suçlarından şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

SON DAKİKA | İfadeye çağrılmışlardı! Ekrem İmamoğlu’nun babası ve oğluna yurtdışına çıkış yasağı

Savcılık iki ismin ifadenin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne talimat yazdı. İfade işlemleri yarın emniyette gerçekleşecek.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Sulh Ceza Hakimliği kararıyla iki isme yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

MASAK RAPOR HAZIRLAMIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve görevinden uzaklaştırılan tutuklu başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından 4 Haziran tarihinde 181 sayfalık 'Aklama Suçuna İlişkin Değerlendirme Raporu' hazırlanmıştı. Rapora göre, İmamoğlu'nun oğlu Mehmet Selim İmamoğlu'nun 'Tectum Investment D.O.O.' adlı Hırvatistan'daki bir şirkete 2023 ve 2024 yıllarında toplam 637 bin 106 euro tutarında gönderme işlemi gerçekleştirdiği, Hırvatistan'da yerleşik olan bu şirketin Mehmet Selim İmamoğlu'na ait olduğu aktarılmıştı.

Raporda, Mehmet Selim İmamoğlu'nun gönderme işlemlerine konu tutarların kaynağına yönelik yapılan araştırmalarda, Mehmet Selim İmamoğlu'nun yurt dışında yerleşik ve sahibi olduğu şirket hesaplarına para aktarması eyleminin şüpheli olarak değerlendirildiği kaydedilmişti. Ayrıca, Mehmet Selim İmamoğlu'nun 'Tectum Investment D.O.O.' adlı şirketine gönderdiği para gönderme işlemleri ile annesi Dilek Kaya İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'ndan edindiği tutarlar ve kendisinin gerçekleştirdiği alma işlemlerinin tarih aralığının örtüştüğü aktarılmıştı. Hazırlanan raporda ayrıca, Mehmet Selim İmamoğlu tarafından yurt dışına gönderilen 637 bin 106 euro tutarında paranın soruşturma kapsamında minimum suç geliri olarak değerlendirildiği de belirtilmişti.

Bu haber 692 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bakan Tekin: Önümüzdeki yıl bütün öğretim kademelerinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçmiş olacağız

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 8 Eylül'de açıklanan PISA 2025 sonuçlarını değerlendiren Tekin, "Bu başarıyı 1-2 yıl gibi periyotlarda yapılan çalışmalarla sınırlandırmak irrasyonel bir yaklaşım." dedi.

Habervitrini10937 Görüntüleme
Birleşik Krallık yıkılıyor
Gündem

Birleşik Krallık yıkılıyor

Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda özerk yönetimleri başbakanları, İngiltere'nin de dahil olduğu Birleşik Krallık'ta Londra'daki merkezi yönetimi ifade eden "Westminster'ın devrinin sona erdiğini" ve Birleşik Krallık hükümetinin "anayasal değişikliklere hazırlanması gerektiğini" açıkladılar.

Habervitrini9457 Görüntüleme
Pentagon Amerika'nın savaşın faturasını çıkardı.. Zayiat beklenenden yüksek
Gündem

Pentagon Amerika'nın savaşın faturasını çıkardı.. Zayiat beklenenden yüksek

Mevcut Bütçe Harcaması: ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Senato'da yaptığı resmi açıklamaya göre, İran'a yönelik operasyonların doğrudan maliyeti 37,5 milyar doları aşmış durumdadır.

Habervitrini9591 Görüntüleme
Hisse Senedi Nasıl Alınır?
Gündem

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Finansal okuryazarlığın artmasıyla borsada yapılabilecek işlemler daha fazla merak ediliyor. Türkiye’nin önde gelen halka açık şirketlerine ortak olmanın geçmişi çok uzun yıllara dayansa da gelişen finans uygulamaları bu işlemleri oldukça kolaylaştırdı. Peki hesap açma aşamasından, hisse analiz ve emir vermeye kadar süreç nasıl ilerler? Hisse alım satım işlemlerinde nelere dikkat etmek gerekir? Süreci basitçe ele alalım.

Habervitrini14271 Görüntüleme