ŞİFRESİZ İŞLEM İÇİN SON GÜN YARIN

••1 dk okuma
ŞİFRESİZ İŞLEM İÇİN SON GÜN YARIN

Hızlı Özet

“Kredi kartıyla sahtecilik ve dolandırıcılıkla mücadelede teknolojisinin üst düzey kullanımı ve dünyadaki ''en güvenli'' yöntem olan Chip & PIN'in ''zorunlu uygulaması'' 1 Temmuz 2007 tarihinde başlayacak, çipli kredi kartları ile şifresiz işlem uygulaması da 30 Haziran 2007 tarihinde sona erecek.”

İSTANBUL - Kredi kartıyla sahtecilik ve dolandırıcılıkla mücadelede teknolojisinin üst düzey kullanımı ve dünyadaki ''en güvenli'' yöntem olan Chip & PIN'in ''zorunlu uygulaması'' 1 Temmuz 2007 tarihinde başlayacak, çipli kredi kartları ile şifresiz işlem uygulaması da 30 Haziran 2007 tarihinde sona erecek.
     1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren imza tamamen ortadan kalkarken, çipli kredi kartı sahipleri, alışverişlerinde zorunlu olarak dört haneli şifrelerini kullanacak.
     Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) alınan bilgiye göre, Chip & PIN uyumlu kredi kartı dönüşümü bugün itibarıyla büyük oranda tamamlanırken, gönderimde olan, evde bulunmayan kişiler gibi küçük bir kitlede ise bu dönüşüm devam ediyor.
     POS dönüşüm oranı, 15 Haziran itibarıyla yüzde 98 olurken, bu oranın 30 Haziran itibarıyla tamamına yakınında uyumlu hale geleceği tahmin ediliyor.
     Verilere göre, 25 Haziran 2007 tarihine kadar çipli kredi kartı ile yapılan işlemlerin yüzde 77'si şifre (PIN) girilerek gerçekleştirildi.
     Son verilere göre, Chip & PIN uygulamasının başlamasının ardından kredi kartıyla yapılan dolandırıcılık olaylarında yüzde 60 oranında azalma oldu. Bu düşüşün 1 Temmuz itibarıyla daha da yükselmesi bekleniyor.
Bu haber 5686 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri
Ekonomi

10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri

İstanbul’da dar ve orta gelirli vatandaşların güvenli konutlara erişimini hedefleyen TOKİ, merakla beklenen örnek daireleri Ataşehir’de vitrine çıkardı. Başvuruları dün tamamlanan projede ilk teslimler için geri sayım başladı. 

Habervitrini9781 Görüntüleme
Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor

Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası kapsamında yürütülen programla yurt içi hayvan varlığı artırılırken, besilik sığır ithalatı izinleri de kademeli olarak azaltılıyor ve iç piyasa kontrol altına alınıyor. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13012 Görüntüleme
Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor

Ağustos sonu itibarıyla güneş enerjisinin kurulu gücü 27 bin 914 megavata yükselirken, toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 22 oldu. Rüzgar enerjisinde ise kurulu güç 15 bin 434 megavata ulaştı ve toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 12,2 olarak gerçekleşti.

Habervitrini13145 Görüntüleme
İlk yerli ve milli tarama gemisi suya indi
Ekonomi
#Abdulkadir Uraloğlu#yerli üretim#ulastirma bakanligi

İlk yerli ve milli tarama gemisi suya indi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli dizaynla Türk tersanelerinde ilk kez inşa edilen emici özellikli tarama gemisi UAB MAVİ VATAN’ın suya indirildiğini bildirdi.

Habervitrini10790 Görüntüleme