Sinan Burhan: Meral Akşener, Mansur Yavaş'a,' Partiyi sana bırakırım aday ol' dedi

2 dk okuma
Sinan Burhan: Meral Akşener, Mansur Yavaş'a,' Partiyi sana bırakırım aday ol' dedi

Hızlı Özet

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, TV100 canlı yayınında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Burhan, “Meral Akşener, Mansur Yavaş’a ‘İyi Parti’yi sana bırakırım, aday ol Mansur Ağabey’ dedi" cümlelerini kurdu.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, TV100 canlı yayınında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Burhan, “Meral Akşener, Mansur Yavaş’a ‘İyi Parti’yi sana bırakırım, aday ol Mansur Ağabey’ dedi" cümlelerini kurdu.

Başak Şengül’ün sunduğu Doğru Yorum programına katılan Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki adaylık sürecine dair çarpıcı bir iddia ortaya attı.

"KILIÇDAROĞLU ANKETLERDE ÇIKMIYOR, O YÜZDEN MASADAN KALKTIM"

2-6 Mart sürecinde anketlerde "Meral Akşener, Kemal Bey'in kazanamayacağını ifade ediyor." diyerek sözlerine başlayan Burhan, şöyle dedi:

"Hatta diğer muhalefet partilerinin bileşenleri de Kemal Bey'e kazanamayacak diyor. Ve bir toplantı yapılıyor. Sayın Akşener, Kemal Bey'in adaylığını doğru bulmuyor ve masadan kalkıyor. Daha sonra Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, pazar akşamı Sayın Meral Akşener'den bir görüşme talep ediyorlar. Sayın Akşener görüşmeyi kabul ediyor ve Sayın Akşener evinde bir görüşme yapılıyor. Saat gece 2 ya da 3 civarlarında. Sayın Meral Akşener diyor ki ben masada niye kalktım? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu anketlerde çıkmıyor. Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Dolayısıyla da kendilerine diyor ki Mansur Bey sen çıkıyorsun, Ekrem Bey sen çıkıyorsun. O yüzden Kemal Bey'in aday olması doğru değil. Ben o yüzden masadan kalktım diyor."

"MERAL HANIM, MANSUR YAVAŞ'A DÖNEREK AĞABEY GEL CUMHURBAŞKANI ADAYI OL DEDİ"

Sinan Burhan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Meral Hanım, Sayın Mansur Yavaş'a dönerek diyor ki Mansur Ağabey gel cumhurbaşkanı adayı ol. Anketlerde senin durumun iyi. Kazanabilirsin diyor. Bunun üzerine tabii Mansur Bey biraz endişeli ve cevap vermekte çekinince diyor ki Sayın Akşener, 'Eğer diyor seçimleri kaybetmekten endişe ediyorsan ben İyi Parti genel başkanlığını senin için bırakırım diyor. Yani seçimleri kaybedersen İyi Parti'nin genel başkanı olmak için ben feragat ederim. Bu fedakarlığı yaparım. İyi Parti'ye genel başkan ol' diyor."

Bu haber 537 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

23 yıl 3 ay ceza alan Rıza Akpolat’ın eşine de 4 yıl 2 ay hapis
Gündem

23 yıl 3 ay ceza alan Rıza Akpolat’ın eşine de 4 yıl 2 ay hapis

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın 52 eylemden toplam 23 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı Aziz İhsan Aktaş davasında eşi Yeşim Akpolat hakkında da karar çıktı. “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçundan tutuksuz yargılanan Yeşim Akpolat, 4 yıl 2 ay hapis ve 781 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Habervitrini12222 Görüntüleme
 Sokak ortasında dakikalarca boğup öldürdü: "Cenaze günü tehdit edildik!"
Gündem

Sokak ortasında dakikalarca boğup öldürdü: "Cenaze günü tehdit edildik!"

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 27 yaşındaki Yaşar Can Güler'in sokak ortasında dakikalarca boğularak öldürüldüğü cinayet anını izledikten sonra dünyasının yıkıldığını belirten acılı baba, "Bu suç makinesi benim oğlum ölsün diye mi dışarı çıkarıldı" dedi.

Habervitrini12790 Görüntüleme
CHP'li Belediyelerdeki Rüşvet Davasında Hüküm Açıklandı: Başkanlara Hapis Cezası Yağdı
Gündem

CHP'li Belediyelerdeki Rüşvet Davasında Hüküm Açıklandı: Başkanlara Hapis Cezası Yağdı

Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki suç örgütü iddiasıyla görülen ve CHP'li belediyelerdeki yolsuzlukları konu alan davada nihai karar verildi. Rıza Akpolat 23 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, Oya Tekin 8 yıl 4 ay, Zeydan Karalar 6 yıl 3 ay ve Utku Caner Çaykara 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Habervitrini11992 Görüntüleme
Eski Bakan Şahin'e Tahsisli İki Aracın Daha Suçta Kullanıldığı Belirlendi
Gündem

Eski Bakan Şahin'e Tahsisli İki Aracın Daha Suçta Kullanıldığı Belirlendi

Alihan Kuriş Suç Örgütü'ne yönelik Ankara'da yürütülen tahkikatta, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kullanımına sunulmuş iki aracın daha yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığı ortaya konuldu. Soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin de arandığı öğrenildi.

Habervitrini12866 Görüntüleme