Sinan Oğan İkinci turda bakın kimi destekleyecek

2 dk okuma
Sinan Oğan İkinci turda bakın kimi destekleyecek

Hızlı Özet

ATA İttifakı’nın ortağı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kulat’ın bu yorumuna sosyal medyadan karşı çıktı. Özdağ şu ifadeleri kullandı:






Sinan Oğan’dan ‘İkinci turda kimi destekleyeceksiniz?’ sorusuna yanıt



100 bin imza toplayarak Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalmamanız durumunda kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna, "O günkü kadrolara bakacağız, millilik durumuna, yetkinlik durumuna bakacağız. Terörle iltisak ve terörden medet durumuna bakacağız. Tabii ki ortak akılla karar vereceğiz" yanıtını verdi.



Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.



Oğan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gerekli 100 bin imzaya ulaşarak resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti.



ÜMİT ÖZDAĞ’DAN ‘2. TUR’ AÇIKLAMASI



MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı Halk Tv programında Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın ilk turda alacağı oy oranının seçimi ikinci tura taşıyacağını ve bu durumun Tayyip Erdoğan’a yarayacağını ileri sürmüştü. Kulat, “AK Partililer seçim ikinci tura kalsın diye bayram ediyorlar. Eğer İnce ve Oğan %5 puan ve üzeri oy alırsalar seçim ikinci tura kalır. İkinci turda Erdoğan’ın kazanmasını muhtemel görmekteyim” demişti.



ATA İttifakı’nın ortağı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kulat’ın bu yorumuna sosyal medyadan karşı çıktı. Özdağ şu ifadeleri kullandı:



“Seçim 2. Tura kaldığı zaman TBMM’de Cumhur ittifakı muhalefete düşmüş demektir. TBMM’de muhalefete düşen Erdoğan 2. Turda kesin kaybeder. İlk turda 2 adaylı bir seçim Erdoğan’ın şansını en fazla yükselten seçimdir. Çünkü 3. Veya 4. Adaylara gidecek ancak Kılıçdaroğlu’na gitmeyecek oy Erdoğan’ın 1. Turda kazanmasını engelleyecek 2. Turda ise kaybetmesini sağlayacak. 2. Turda Erdoğan’ın karşısında kimin olacağı ise ATA ittifakının ve ATA İttifakı adayı Dr. Sinan Oğan’ın 14 Mayıs’a kadar yapacağı çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak.”




Bu haber 2060 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir
Gündem

Erdoğan: Başörtüsü ideoloji değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşuyor. Türkiye'nin başörtüsü meselesini geride bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başörtüsü anormal değildir, marjinal değildir, radikal değildir, ekstrem değildir, belli bir tarikatın, belli bir cemaatin veya ideolojinin sembolü hiç değildir." dedi.

Habervitrini9742 Görüntüleme
Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!
Gündem

Ev almak için biriktirdiği 1 kilo altını çöpe attı!

Bursa'da Sedair Kurnaz isimli vatandaşın ev almak için yıllardır biriktirdiği yaklaşık 1 kilogram altın eşi tarafından yanlışlıkla çöpe atıldı. Mahalledeki çöp konteynerlerini tek tek karıştıran Kurnaz, altınları bulan ya da görenlerin kendisine haber vermesini istiyor.

Habervitrini11363 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti
Gündem

Numan Kurtulmuş'tan Terörsüz Türkiye açıklaması: İşin çoğunluğu bitti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili "Bana göre işin çoğunluğu bitmiştir. Yakın zamanda artık terör, Türkiye'nin tamamıyla gündeminden kalkacaktır." dedi.

Habervitrini11762 Görüntüleme
45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor
Gündem

45 derece olacak! Avrupa'yı kavuran sıcaklar Türkiye'ye geliyor

Avrupa'da yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği aşırı sıcak hava dalgası Türkiye'yi de etkisi altına almaya hazırlanıyor. Uzmanlar, yeni haftada özellikle Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 45 dereceye yaklaşacağını belirtirken, birçok bölgede bunaltıcı sıcaklara karşı dikkatli olunması uyarısı yaptı.

Habervitrini9315 Görüntüleme