Sivas ve Konya'da deprem! Çevre illerden de hissedildi

2 dk okuma
Sivas ve Konya'da deprem! Çevre illerden de hissedildi

Hızlı Özet

Saat 17:03'te Konya'nın Ereğli ilçesinde 4,3 büyüklüğünde, saat 20:19'da Sivas'ın Gürün ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Aksaray'dan da hissedildi.






Saat 17:03'te Konya'nın Ereğli ilçesinde 4,3 büyüklüğünde, saat 20:19'da Sivas'ın Gürün ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Aksaray'dan da hissedildi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 20:19’da Sivas’ın Gürün ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



Yerin 5.3 km derinliğinde kaydedilen deprem bölgede hafif şekilde hissedildi. Deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk oluşmadığı kaydedildi.



Gürün afet bölgesine alındı



Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile afet bölgesine alınan Gürün’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan afet etkisi belirleme çalışması sona erdi. Çalışmaya göre depremler nedeniyle ilçede 217 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğu açıklandı. Çalışmada; “Gürün ilçesinde 217 bina yıkık/ağır hasarlı, 933 bina az hasarlı/hasarsız olarak tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.



Gürün’de mücbir sebep hali ilan edildi



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da Gürün ilçesinde mücbir sebep hali ilan edildi. Gürün’de deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 6 Şubat ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtildi.



Konya'da da deprem oldu



AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Ereğli ilçesinde 17:01'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 olarak açıklandı. Deprem çevre illerden de hissedildi.



Konya Valiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Ereğli ilçesinde deprem meydana gelmiş olup herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşerilerimize geçmiş olsun."




Bu haber 948 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı
Gündem

Trump’tan 3 kadına servet değerinde hediye! Beyaz Saray'ı karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki üç kadın danışmanına kişi başı 45 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) nakit hediye verdiği ortaya çıktı. Mali beyanlarda “tatil hediyesi” olarak gösterilen ödemelerin, çalışanların yıllık maaşlarının yaklaşık üçte birine denk gelmesi dikkat çekti.

Habervitrini13506 Görüntüleme
NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!
Gündem

NATO ANKA-3'ü dünyaya örnek gösterdi!

NATO Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Brunssum, TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA-3'ü NATO 3.0 dönüşümünün örneklerinden biri olarak gösterdi.

Habervitrini12623 Görüntüleme
Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...
Gündem

Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti kazandı, Cübbeli bu mesajı yayınladı...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Üsküdar Belediye Başkan Vekilliği seçimini AK Parti adayı Dündar Ziya Gültekin’in kazanmasının ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünlü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için de benzer bir siyasi değişim temennisinde bulundu.

Habervitrini12200 Görüntüleme
Sosyal medyadaki lüks yaşama yakın takip! Bakan Gürlek'ten açıklama
Gündem

Sosyal medyadaki lüks yaşama yakın takip! Bakan Gürlek'ten açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medyada gündem olan “Vanlı Kara Haydar” ve Ali Haydar Kurum hakkında yürütülen adli süreçlerin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gürlek, suç gelirlerinin lüks yaşam ve benzeri mizansenlerle meşru gösterilmesine izin verilmeyeceğini belirterek, sosyal medyanın hukuk dışı ve denetimsiz bir alan olmadığını vurguladı.

Habervitrini13959 Görüntüleme