Televizyon kanallarının seçim günündeki yayın yasaklarına uymadıklarını ifade eden Aydın, ''Tabii ki o konuda gereken cezalar uygulanacak'' diye konuştu.
Aydın, YSK'dan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, seçimde kazanamayan kamu çalışanlarının görevlerine geri dönmesi konusunda nasıl bir prosedür izleneceğini sorması üzerine, yasaya göre bu kişilerin 2 ay içinde görevlerine dönme hakları olduğunu ve buna göre başvuruda bulunacaklarını hatırlattı.
''Şu anda kesin sonuçlar belli mi?'' şeklindeki soruyu Aydın, ''Şu anda biz kesin sonuçları açıklamadık'' şeklinde yanıtladı.
Aydın, seçim sonuçlarına itiraz olup olmadığı yönündeki soru üzerine, henüz bir itiraz gelmediğini belirtti. Bir itiraz olması durumunda yarın 14.00'a kadar önce ilçe seçim kurullarına, ilçenin kararını itiraz edilmesi durumunda il seçim kurullarına başvurulacağını anlatan Aydın, ''İlin kararına itiraz edilirse bize gelecek. Daha şu anda bize gelmiş bir şey yok'' dedi. Aydın, bir gazetecinin ''seçimlerin genelde sorunsuz geçtiği'' yorumuna, ''ufak tefek olaylar'' yaşandığı karşılığını verdi.
Seçim yasaklarına uymayan bazı televizyon kanalları olduğunu ifade eden gazeteciye Aydın, ''Bazı değil hepsi. Bütün televizyon kanalları maalesef yasanın ilgili maddesine uymadılar. Bunu özellikle mi yaptılar, nasıl yaptılar bilmiyorum, tabii ki o konuda gereken cezalar uygulanacak. Biz kanalların hepsini tespit ettik.
Evimizdeki televizyonda o gün biz de izliyorduk. Ona göre tespit ettik. Herhalde RTÜK de bunları tespit edip bize gönderecek. Biz de ona göre sonucunda gereken kararı vereceğiz'' yanıtını verdi.
''Bu hafta bunu görüşür müsünüz?'' sorusuna Aydın, ''RTÜK'ten gelirse görüşürüz tabii'' karşılığını verdi.
SONUÇLARI ERKEN VEREN TELEVİZYONLARA AĞIR CEZA GELİYOR

Hızlı Özet
“Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ''düzenli, tarafsız, herkesin güvenebileceği bir seçim olduğunu'' belirterek, ''bizim yönümüzden gurur vereci bir olay'' dedi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Müge Anlı'daki hazin olayda bomba gelişme.. Gözaltına alındılar
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında biyolojik babasını arayan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz'ın dosyasında savcılık soruşturması başlatıldı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, "çocuğun soybağının değiştirilmesi" iddiaları kapsamında Hamid'in annesi Nihal Beyit ve dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı.

Angelina Jolie'den Gazze'de yıkım paylaşımı
Angelina Jolie, Google Earth uygulamasına ait Gazze görüntülerini paylaşarak "Gazze'de neler yapıldığını net bir şekilde görebilirsiniz. Gazze'nin yardıma ihtiyacı var" dedi.İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, sosyal medya hesabından Gazze'deki yıkıma dikkat çeken bir paylaşım yayınladı.

TELE2 Haber yayınlarını sonlandırdı! RTÜK lisans bedelini ödeyemedi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 2 milyon liralık lisans zorunluluğu getirdiği TELE2, yayınlarını sonlandırma kararı aldığını duyurdu.

T24 haber sitesi kapatıldı
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 'LGBT propagandası yaptığı' gerekçesiyle T24'ün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına yönelik kapatma kararı aldı.