Stajyer genç kıza cinsel istismar davası: 10 yıl ceza aldı ama tutuklanmadı

2 dk okuma
Stajyer genç kıza cinsel istismar davası: 10 yıl ceza aldı ama tutuklanmadı

Hızlı Özet

Kararda, sanığın tutuklanmamasının gerekçesi olarak “tutuklamanın ölçülülük ilkesi bakımından ağır bir tedbir olması” gösterildi. Dosyadaki hukuki süreç, verilen ceza yönünden istinaf/temyiz aşamalarında devam ediyor.

Erzincan’da 17 yaşındaki S.Y., staj yaptığı kurumda eğitmeni tarafından tuvalete kilitlenip tacize uğradığını iddia etti. Sanık Murat U.’ya 10 yıl hapis cezası verilmesine rağmen tutuklama kararı çıkmadı. Mağdur genç kız, “Sokakta karşılaşmaktan korkuyorum” diyerek tepki gösterdi.

Erzincan’da geçen yıl staj yaptığı kurumda eğitmeni 26 yaşındaki Murat U. tarafından tuvalete kilitlenip tacize uğradığını söyleyen 17 yaşındaki S.Y., sanığa verilen 10 yıllık hapis cezasına rağmen tutuklama yapılmamasına tepki gösterdi. “Erzincan küçük bir yer, sokakta karşılaşacağım diye korkuyorum” diyen S.Y., sanığın cezasını çekmesini istedi. Mahkeme gerekçeli kararında tutuklamayı “ağır bir tedbir” olarak değerlendirdi.

S.Y., yaptığı açıklamada “10 yıl ceza aldı, sokakta elini kolunu sallayarak dolaşıyor… Dışarı çıkmakta zorlanıyorum” ifadelerini kullandı. Ailenin aktardığına göre, sanığın yakınları güvenlik kamerası görüntülerini göndererek “Bu görüntüler savcıya gitti, kızınızı devlet sizden alabilir” diyerek tehditte bulundu. Ailenin hakaret şikâyeti takipsizlikle sonuçlandı; bu kez KVKK ihlali iddiasıyla başvuru yapıldı.

"Mahkeme 10 yıl ceza verdi ama..."

Sabah'ta yer alan habere göre, anne Miyase Y., kızının yaşadıklarını önce okul rehber öğretmeninden öğrendiğini belirterek “Banyoda yıkarken vücudundaki tırnak izleri ve yaraları gördüm” dedi. Ailenin avukatı Zübeyir Yıldırım, “Mahkeme 10 yıl ceza verdi ama sanık tutuklanmadı; bir gün bile cezaevine girmedi. Bu karara itiraz ettik” açıklamasını yaptı.

Kararda, sanığın tutuklanmamasının gerekçesi olarak “tutuklamanın ölçülülük ilkesi bakımından ağır bir tedbir olması” gösterildi. Dosyadaki hukuki süreç, verilen ceza yönünden istinaf/temyiz aşamalarında devam ediyor.

Bu haber 858 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!
Asayiş

Pusula Holding yöneticilerinden İsviçre’ye servet transferi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dev fon soruşturmasında çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan ile Pusula Portföy Başkanı Muhammed Yarız’ın hesaplarından İsviçre’ye toplamda 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer edildiği saptandı.

Habervitrini14229 Görüntüleme
Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul ve Osmaniye’de yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü açıkladı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında işlenen cinayetle ilgili yeni bir şüpheli tespit edilerek tutuklandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise kaybolan Ayşegül Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Dosyada şüpheli ile anne ve babası gözaltına alındı.

Habervitrini13573 Görüntüleme
Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!
Asayiş

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!

Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şirkete ise kayyım atandı.

Habervitrini12067 Görüntüleme
Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı
Asayiş

Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı

HSK tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, hakkında yürütülen "kamu görevlisine hakaret" soruşturması kapsamında adliyeye gelerek teslim oldu. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Habervitrini9347 Görüntüleme