Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar.. Resmi gazetede yayınlandı

••1 dk okuma
Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar.. Resmi gazetede yayınlandı

Hızlı Özet

“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.”

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bazı süt ve yoğurt ürünleri için karar

Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilecek.

Tebliğle fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin de düzenlemeye gidildi.

Yapılan değişikliklerle taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne de geçilmesi hedefleniyor.

Bu haber 1545 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı
Gündem

Fly Dubai, sürekli dua eden ve kadınlarla el sıkışmayı reddeden bir pilotla bizi kandırdı

Gazeteci, saldırganın kimliğini açıklamak istemeyen bir meslektaşından alıntı yaparak şunları ekledi: "Flydubai'deki iş ortamında dini uygulamaları alışılmadıktı. Örneğin, çok dua ederdi ve kadınlarla el sıkışmaktan kaçınırdı."

Habervitrini9325 Görüntüleme
Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı
Gündem

Spiker Erhan Çelik'in eşi Op. Dr. Özlem Gültekin'in ölümünde 5 kişi gözaltına alındı

Spiker Erhan Çelik ile 2019 yılında evlenen Op. Dr. Özlem Gültekin, 14 Ağustos 2026'da İzmir'deki kliniğinde ölü olarak bulunmuştu. Boşanma aşamasın olduğu eşi Erhan Çelik, Gültekin'e uzun süredir aşırı dozda anestezik madde temin ederek uyguladıkları iddiasıyla bazı kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Habervitrini10264 Görüntüleme
Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor
Gündem

Hayran bıraktı.. İneklerden süt sağabilen yerli robot TEKNOFEST'te tanıtılıyor

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı yürütücülüğündeki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Habervitrini10582 Görüntüleme
Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Denizolgun'un ölümüne ilişkin 6 zanlı hakkında 3 ayrı dava

Elde edilen yeni deliller çerçevesinde, Denizolgun'un tutuklanan özel doktoru N.D. hakkında "yalan tanıklık", Adli Tıp Kurumu görevlileri İ.Ç, Ç.K. ve S.Ç. hakkında "belgede sahtecilik", şüpheliler A.G.D.K. ve H.T.K. hakkında ise "suç delillerini yok etme" suçlarından ayrı ayrı kamu davası açıldığı öğrenildi.

Habervitrini14366 Görüntüleme