Tam 56 bin olay parmak izinden çözüldü!

1 dk okuma
Tam 56 bin olay parmak izinden çözüldü!

Hızlı Özet

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki parmak izi paylaşımı, terör, adam öldürme, uyuşturucu, hırsızlık gibi birçok olayın daha çabuk aydınlatılmasını sağlıyor.






İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Emniyet ve Jandarmanın parmak izi paylaşımı sayesinde birçok faili meçhul olay aydınlatıldı.



Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki parmak izi paylaşımı, terör, adam öldürme, uyuşturucu, hırsızlık gibi birçok olayın daha çabuk aydınlatılmasını sağlıyor. Güvenlik birimleri tarafından yürütülen soruşturmalarda en ufak deliller olayın aydınlatılmasında önemli rol oynuyor. Her iki kurumun parmak izi sistemlerinin karşılıklı sorgulamaya açılması sayesinde birçok kilit olay çözüldü. Bugüne kadar 294 bin 966 olaya ait 350 bin 543 olay yeri izi incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda 73 bin 692 şüphelinin olayla bağlantısı olduğu tespit edildi. Parmak izi uygulamasıyla 56 bin 946 olayın çözülmesi sağlandı. Söz konusu olaylardan 2 bin 65’i terör, 722’si adam öldürme, 3 bin 735’i uyuşturucu, 44 bin 553 hırsızlık, 8 bin 871’i de diğer suçlar.



Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından, asayiş olaylarında elde edilen görüntü, fotoğraf ve bilgilerin iller arası daha hızlı paylaşılması amacıyla hazırlanan ve 14 Mayıs’ta faaliyete geçirilen Asayiş Polis Ajandası (SARP) uygulaması da önemli sonuçlar verdi. Şimdiye kadar 32 bin 798 olayın bilgi ve görüntüsünün aktarıldığı uygulama sayesinde 8 bin 906 olay aydınlatıldı.




Bu haber 375 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamuda 52 binden fazla şehit yakını, gazi ve gazi yakını istihdam edildi
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Kamuda 52 binden fazla şehit yakını, gazi ve gazi yakını istihdam edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen istihdam süreçleri kapsamında yarın 571 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda ataması yapılacak, böylelikle kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısı 53 bin 179'a ulaşacak. | Anadolu Ajansı

Habervitrini12245 Görüntüleme
Hatay'da bin köle ve yüzlerce esire oydurulan dağda inanılmaz tünel
Gündem

Hatay'da bin köle ve yüzlerce esire oydurulan dağda inanılmaz tünel

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Roma Dönemi’nde bin esir ve yüzlerce kölenin çalıştırılıp dağın içi oyularak yapılan Titus Tüneli'ni son 1 yılda yerli ve yabancı 50 bin kişi ziyaret etti.

Habervitrini15013 Görüntüleme
Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmek için bir seçim düzenlenecek
Gündem

Akın Gürlek: 2028 yılında Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmek için bir seçim düzenlenecek

Çeşitli temaslar kapsamında Adana'ya gelen Bakan Gürlek, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında 2028 hedefleri ve gündemdeki hukuki süreçlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının odağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini koyan Gürlek, teşkilat mensuplarına büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Habervitrini14087 Görüntüleme
BAE basını, Türkiye ve İsrail ordularını karşılaştırdı! İşte çıkan sonuç
Gündem

BAE basını, Türkiye ve İsrail ordularını karşılaştırdı! İşte çıkan sonuç

BAE merkezli Sky News Arabia, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin ardından Türkiye ve İsrail ordularının askeri kapasitelerini karşılaştıran geniş bir analiz yayınladı.

Habervitrini11129 Görüntüleme