Teröristi Türk Ömer yakalattı

2 dk okuma
Teröristi Türk Ömer yakalattı

Hızlı Özet

Ömer Ünlü adlı 35 yaşındaki Türk, saldırganın daha fazla kan akıtmasının önüne geçti. Ünlü ve diğerleri, yol üstündeki bir cafeden aldıkları sandalye ve sopalarla saldırganın önünü kesti. Saldırgan, bıçağı sallayarak üzerlerine yürüdü. Ancak Ömer ve diğer kişiler sandalyelerle saldırganı yere yatırmayı başardı.








Almanya’nın Hamburg kentinde bir süpermarkette elinde bıçakla insanların üzerine saldıran, bir kişiyi öldürüp 5 kişiyi yaralayan saldırganı, Ömer Ünlü adlı bir Türk ve çevredekiler etkisiz hale getirdi.








FİLİSTİN asıllı, Birleşik Arap Emirlikleri doğumlu Ahmad A. önceki akşam, haftasonu için alışveriş yapan insanlara saldırarak Hamburg’u kana buladı. Elinde 20 cm uzunluğundaki bir bıçakla tekbir getirip insanları rastgele bıçaklayan saldırganı bir Türk, çevredeki birkaç duyarlı kişiyle birlikte etkisiz hale getirdi. Ömer Ünlü adlı 35 yaşındaki Türk, saldırganın daha fazla kan akıtmasının önüne geçti. Ünlü ve diğerleri, yol üstündeki bir cafeden aldıkları sandalye ve sopalarla saldırganın önünü kesti. Saldırgan, bıçağı sallayarak üzerlerine yürüdü. Ancak Ömer ve diğer kişiler sandalyelerle saldırganı yere yatırmayı başardı.




Teröristi Ömer yakalattı

Ömer Ünlü



‘İSLAMCI’ AMA ‘CİHATÇI’ DEĞİL



Hamburg polisi eylemcinin Birleşik Arap Emirlikleri doğumlu olduğunu açıkladı. Filistin kökenli saldırganın, radikalleşme eğilimi yüzünden polisin takip listesinde olduğu, uyuşturucu kullandığı ve psikolojisinin zayıf olduğu kaydedildi. Tek başına hareket ettiği sanılan saldırgan hakkında sınırdışı kararı bulunduğu, ancak sınırdışı edilemediği açıklandı.



Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, saldırganın İslamcı olarak kayıtlara geçildiğini ancak “cihatçı” olarak sınıflandırılmadığını bildirdi. Şu ana kadar zanlının bir terör ağı ile bağlantısı olduğu yönünde bir ipucu bulunmadığını kaydeden Grote, “Şimdilik ruhsal dengesi yerinde olmayan ve suçu tek başına işleyen bir zanlıdan yola çıkıyoruz” dedi.



Teröristi Ömer yakalattı



'BUNLAR İSLAM DÜŞMANI’



Hürriyet’e konuşan Hamburg kahramanı Ömer Ünlü, saldırganı etkisiz hale getirdiği dakikaları şöyle anlattı: “Benim süpermarketteki saldırıdan haberim yoktu ve arabayla eve gidiyordum. Eşim ve iki çocuğum da yanımdaydı. Arabaya arkadan bir bisikletin çarptığını zannettim. Ancak dikiz aynasından bakınca, bir saldırganın bisikletli bir kızı bıçakladığını gördüm. Hemen arabadan indim ve saldırganın peşine düştüm. Benim gibi saldırganı yakalamaya çalışan başka insanlar da vardı. Sandalyeler ve sopalarla saldırganı sıkıştırdık. Çok geçmeden polis olay yerine geldi. Bizler üzerinden kalkarak saldırganı polise teslim ettik.

Bir kadını bıçakladı, korkunç bir şeydi. Hemen yardıma koşmak gerekiyordu. Ayrıca saldırgan ‘Allahu Ekber’ diye bağırıyordu. Bunlar İslam düşmanı. İslamı zayıf düşürüyorlar. Allah’ın adını anarak hiç acımadan masum insanları bıçaklıyorlar. Bu nasıl olur? Çok öfkelendim ve hemen inip peşinden koştum. Asıl bu durumda biz Müslümanlara daha çok görev düşüyor.”



Teröristi Ömer yakalattı

Terörist Ahmad A. yakalandıktan sonra









Bu haber 1017 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Dünya

ABD, Suudi Arabistan'a 24,3 milyar dolarlık F-35 savaş uçağı satışını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü, Suudi Arabistan'a 48 adet F-35 savaş uçağının potansiyel 24,3 milyar dolarlık satışını onayladığını duyurdu. Bu paket, 49 adet Pratt & Whitney motoru ve şifreleme ekipmanının yanı sıra elektronik savaş ve lojistik destek sistemlerini de içeriyor.

Habervitrini12786 Görüntüleme
Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi
Dünya

Trump'dan Suudi Arabistan'a islam düşmanı ve İsrail dostu büyükelçi

Trump'ın güçlü destekçilerinden biri olan Hunt, ABD ordusunda Irak'ta görev yaptı ve 2006'da Bağdat'ta Apache helikopter pilotu olarak 55 muharebe görevi gerçekleştirdi. Daha sonra Suudi Arabistan'da diplomatik irtibat subayı olarak iki dönem görev yaptı.

Habervitrini12177 Görüntüleme
İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu
Dünya

İslam dünyasını satan Arap ülkesi belli oldu

İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi, Kuveyt'in İsrail'le ilişkileri normalleştirmeyi uzun süredir reddetmesine rağmen, muhtemelen Kuveyt olmak üzere başka bir Körfez ülkesinin önümüzdeki altı ay içinde İbrahim Anlaşmaları'na katılabileceğini öne sürdü.

Habervitrini9420 Görüntüleme
Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı
Dünya

Pakistan'dan Husilere operasyon hazırlığı

Suudi Arabistan’a yönelik İHA saldırılarının ardından Pakistan’dan dikkat çeken bir güvenlik açıklaması geldi. Pakistan Savunma Bakanı Havace Asif, Türkiye’nin de imza attığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nı hatırlatarak Kutsal Topraklar’ın korunmasına vurgu yaptı.

Habervitrini13547 Görüntüleme