TFF yabancı hakem kararı için toplanıyor

2 dk okuma
TFF yabancı hakem kararı için toplanıyor

Hızlı Özet

TFF Yönetimi, bugün gerçekleştirilecek toplantıda sezonun geri kalanında oynanacak kritik maçlarda hangi hakemlerin görev alacağını masaya yatıracak.

TFF Yönetimi, bugün gerçekleştirilecek toplantıda sezonun geri kalanında oynanacak kritik maçlarda hangi hakemlerin görev alacağını masaya yatıracak.

Milli maçların sona ermesiyle birlikte gözler, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda oynanacak kritik karşılaşmalara çevrildi.

Öncelikle cumartesi günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbi büyük heyecan yaratırken, hemen ardından Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek dev mücadele, gündemin en sıcak konularından biri haline geldi.

Bununla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) hakem atamaları konusunda vereceği karar da büyük merakla bekleniyor.

YABANCI HAKEM TALEPLERİ ARTIYOR

TFF'nin, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Türkiye Kupası derbisine yabancı hakem atama kararının ardından, Süper Lig kulüplerinden benzer talepler gelmeye başladı.

Önce Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacağı maçlarda aynı hakemin görev almasını talep etti. Ardından Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında yabancı hakemlerin düdük çalmasını istedi.

Fenerbahçe ise bu konudaki tavrını net bir şekilde ortaya koyarak, ligde kalan tüm maçlarda yabancı hakemlerin görev alması gerektiğini savundu.

TFF'DEN KRİTİK TOPLANTI

Türkiye Futbol Federasyonu, konuyla ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçınsa da bu konuda kapıyı tamamen kapatmış değil.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yabancı hakem uygulamasıyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara henüz kesin bir karar vermediklerini belirterek yanıt verirken, yönetim kurulu üyesi Zehra Neşe Kavak ise milli aranın ardından nihai bir karar alınacağını ifade etmişti.

Bugün TFF yönetiminin Riva'da bir araya gelerek sezonun geri kalanında yabancı hakem uygulamasına devam edilip edilmeyeceğine dair nihai kararı vermesi bekleniyor.

Kararın, Süper Lig'in zirvesini yakından ilgilendiren derbiler ve kritik mücadeleler öncesinde büyük yankı uyandırması muhtemel.

 

Bu haber 706 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaray Kocaelispor'u mağlup ederek zirveyi bırakmadı
Spor

Galatasaray Kocaelispor'u mağlup ederek zirveyi bırakmadı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in beşinci haftasında konuk ettiği Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Bu sezon Süper Lig'deki ilk 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan sarı kırmızılı ekip, 13 puanla haftayı lider tamamlamayı garantiledi. Ligdeki son 38 iç saha maçında yenilgi yüzü görmeyen Okan Buruk'un öğrencileri, bu süreçte 30 galibiyet ve 8 beraberlik aldı. İstanbul'daki maçtan puansız ayrılan Kocaelispor ise 9 puanda kaldı.

Habervitrini11854 Görüntüleme
Orban hat-trick yaptı, Amedspor 5 golle kazandı!
Spor

Orban hat-trick yaptı, Amedspor 5 golle kazandı!

Amed Sportif Faaliyetler, Süper Lig'in beşinci haftasında Gift Orban'ın hat-trick yaptığı maçta Başakşehir'i 5-0'lık skorla mağlup ederek ligdeki puanını 10'a çıkardı. Diyarbakır ekibinin Nijeryalı santrforu Gift Orban, ligde çıktığı 5 maçta 6 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Habervitrini10294 Görüntüleme
Şenol Güneş Galatasaray derbisinde takımın başında olabilir
Spor

Şenol Güneş Galatasaray derbisinde takımın başında olabilir

Fatih Tekke'nin ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor'un Şenol Güneş ile anlaşmaya yakın olduğu ileri sürüldü. 74 yaşındaki çalıştırıcının, Süper Lig'in altıncı haftasındaki Galatasaray derbisinde takımın başında olabileceği aktarıldı.

Habervitrini13162 Görüntüleme
 Aziz Yıldırım'a yakın üyeler Acun Ilıcalı için dilekçe verdi
Spor
#Fenerbahçe#Fenerbahçe Haberleri

Aziz Yıldırım'a yakın üyeler Acun Ilıcalı için dilekçe verdi

Başkan Aziz Yıldırım ile ünlü televizyoncu ve eski yönetici Acun Ilıcalı arasında spor kamuoyunda geniş yankı bulan sert atışmalar, resmi bir krize dönüştü.

Habervitrini9995 Görüntüleme