THY Basın Müşaviri Ali Genç’ten aldığı bilgiye göre, THY Yönetim Kurulu’nun büyüme kararı doğrultusunda 5 adet A330, 19 adet A320, 12 adet A321 ve 23 adet B737-800 tipi olmak üzere alınan toplam 59 uçağa isim konulması için çalışma başlatıldı.
THY yetkilileri, daha önce uçaklara ticari isim olarak verilen şehir isimlerinin bitmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iletişime geçerek uçaklara ticari isim verilmesi konusunda ortak bir çalışma talebinde bulundu.
Çalışma sonucunda, filoya yeni katılan uçaklara tarihi ve turistik yer isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kapsamda belirlediği 39 ismi uçaklara konulmak üzere THY A.O Genel Müdürlüğü Ticari Yardımcılığına gönderdi.
THY’nin de kabul ettiği ve uçaklara konulmaya başlayan isimler "Alanya", "Avanos", "Ayvalık", "Bergama", "Bodrum", "Çeşme", "Doğubeyazıt", "Edremit", "Erdek", "Fethiye", "Finike", "Foça", "Göreme", "Harput", "Hasankeyf", "Hattuşa", "Ihlara", "İznik", "İskenderun", "Demre", "Kapadokya", "Kaş", "Kemer", "Köyceğiz", "Kuşadası", "Manavgat", "Marmaris", "Midyat", "Milas", "Mudanya", "Nemrut", "Olympos", "Pamukkale", "Safranbolu", "Selçuk", "Serik", "Side", "Tarsus" ve "Ürgüp" oldu.
Uçak isimlerinin sırayla konulmaya başladığını belirten THY Basın Müşaviri Genç, kiralık uçakların teslimi sonucu boşa çıkan şehir isimlerinin de nüfus büyüklüklerine göre Airbus A340, A330 ve A321 gibi uçaklara verildiğini kaydetti.
THY'NİN YENİ UÇAKLARINA TURİSTİK YER İSİMLERİ VERİLİYOR

Hızlı Özet
“Türk Hava Yolları (THY), filosuna kattığı yeni uçaklara, il isimlerinin bitmesi üzerine tarihi ve turistik yerlerin isimlerini veriyor.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MİT’çi Kozinoğlu’nun Şüpheli Ölüm Soruşturmasında O Videoyu Çeken FETÖ'cü Gazeteci Tutuklandı
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada kritik bir adım atıldı. Kozinoğlu’nun adliyedeki koşuşturma anlarını kaydeden tek isim olan kapatılan Cihan Haber Ajansı muhabiri Osman Arslan tutuklandı. Arslan’ın ifadesi, FETÖ’nün yargı ve medya ayağının Kozinoğlu’nu nasıl hedef aldığını gözler önüne serdi.

Şanlıurfa'da 5.4 büyüklüğünde deprem oldu
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, saat 10.40'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Karaköprü olan 5,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Şanlıurfa'da deprem anı
Şanlıurfa’da sabah saatlerinde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem kameralara yansırken vatandaşlar büyük korku ve panikle dışarı çıktı.

Erdoğan'ın BM'deki konuşması İsrail'i çıldırttı.. Biz Kürt değiliz kendimizi korumasını biliriz
Savunma Bakanı Israel Katz, Perşembe günü Erdoğan'ın New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kağıttan bir sultan" olduğunu söyledi.