Tilki hergün ziyaretine geliyor

1 dk okuma
Tilki hergün ziyaretine geliyor

Hızlı Özet

Menice Başkaya AA muhabirine, tilkiye ilgiyle bakıp beslediklerini belirterek, "Aç kaldığı zaman eve geliyor, balkona giriyor, ben de orada oturup onu bekliyorum. Geldiğinde elimle et ve ekmek veriyorum, bana alıştı." dedi.






Kars'ın Selim ilçesinde bir ailenin davetsiz misafiri olan tilki, her gün aynı eve gelip yiyeceğini alıyor.



 İlçeye bağlı Kekeç köyünde yaşayan 65 yaşındaki Menice Başkaya ve ailesinin son 3 aydır her gün evlerinin önüne gelen tilkiye et ve ekmek gibi yiyecekler yediren aile, hayvana "Yonca" ismini verdi.



Menice Başkaya AA muhabirine, tilkiye ilgiyle bakıp beslediklerini belirterek, "Aç kaldığı zaman eve geliyor, balkona giriyor, ben de orada oturup onu bekliyorum. Geldiğinde elimle et ve ekmek veriyorum, bana alıştı." dedi.



"GELMEDİĞİ ZAMANLAR ÖZLÜYORUM"



Başkaya, tilkinin köydeki diğer canlılara herhangi bir zarar vermediğini dil getirerek, şunları kaydetti:



"Komşular 'Büyüdü mü kazı, tavuğu yiyecek' diyorlar. Küçük bir tilki, insan buna nasıl zarar verir ki eğer yerse de canı sağ olsun. Tilkinin ismini 'Yonca' koydum, çok seviyorum onu gelmediği zamanlar özlüyorum. Balkona sandalye bırakıp onu bekliyorum hep geliyor elimle doyuruyorum sonra gidiyor."



Yonca'yı canından çok sevdiğini anlatan Başkaya, "Gelmeye devam ederse hep besleyeceğim. Bazen köpekler saldırıyor, çocuklar taş atıyor. Ben kimsenin vurmasına izin vermiyorum. Sanki bir küçük bebek besliyormuşum gibi geliyor bana, aramızda çok güzel bir bağ var. Onu ne zaman beklesem geliyor, sanki onu beklediğimi biliyormuş gibi davranıyor. Ailemizin bir parçası oldu resmen herkes çok seviyor, gelmediği zaman merak ediyoruz." diye konuştu.




Bu haber 536 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sahillere sığındılar! İstanbulluların kavurucu sıcakla mücadelesi
Gündem

Sahillere sığındılar! İstanbulluların kavurucu sıcakla mücadelesi

Avrupa'da devam eden kavurucu sıcaklar Türkiye'yi de etkisini altına aldı. Megakent İstanbul'da sıcak havadan bunalar vatandaşlar serinlemek için çareyi denize girmekte ya da gölgelik alanlara kaçmakta aradı. Kavurucu havaya karşı İstanbullular parklara ve sahil kenarlarına akın etti.

Habervitrini10326 Görüntüleme
Meloni Trump’a rest çekti! "Diz çökmem. Saygısızlığa izin vermem"
Gündem

Meloni Trump’a rest çekti! "Diz çökmem. Saygısızlığa izin vermem"

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ABD Başkanı Donald Trump ile nisan ayından bu yana yaşadığı sert polemiklerin ve NATO içindeki savunma ambargolarının ardından İtalyan televizyonunda uyarıda bulundu.

Habervitrini11359 Görüntüleme
CHP'den büyük kaçış rakamlara yansıdı
Gündem

CHP'den büyük kaçış rakamlara yansıdı

Türkiye'de 189 siyasi parti faaliyet gösterdiğini ilan eden Yargıtay, partilerin üye sayılarına ilişkin de son bilgileri paylaştı. Buna göre AK Parti 11 milyon 709 bin üyeyle birinci sırada bulunurken, CHP ise ikinci sırada yer alıyor. AK Parti'nin üye sayısını bir yılda 831 bin artırması, CHP'nin ise 23 bin üye kaybetmesi dikkat çekti.

Habervitrini11776 Görüntüleme
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı mülakat sonuçları açıklandı!
Gündem

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı mülakat sonuçları açıklandı!

Bakan Akın Gürlek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı mülakat sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Toplam 1.038 adayın başarılı olduğunu belirten Gürlek, "Türkiye Yüzyılı’nı Adaletin Yüzyılı kılma vizyonumuzla güven veren bir yargı sistemi için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek gençleri tebrik etti.

Habervitrini11639 Görüntüleme