TOPTAN: ANAYASA MAHKEMESİNİN YETKİLERİNİ KISITLAMA GİRİŞİMİ YOK

••2 dk okuma
TOPTAN: ANAYASA MAHKEMESİNİN YETKİLERİNİ KISITLAMA GİRİŞİMİ YOK

Hızlı Özet

“TBMM Baskani Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kisitlanmasi yönünde bir girisim olmadigini belirterek, ''Benim bir yorum yapabilmem için önüme konuyla ilgili somut bir önerinin yani Anayasa'nin öngördügü sartlari tasiyan bir teklifin gelmesi lazim. Öyle bir sey yok su anda'' dedi.”

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması yönünde bir girişim olmadığını belirterek, ''Benim bir yorum yapabilmem için önüme konuyla ilgili somut bir önerinin yani Anayasa'nın öngördüğü şartları taşıyan bir teklifin gelmesi lazım. Öyle bir şey yok şu anda'' dedi.

Toptan, hayırsever Ayhan ve Serpil Sümer tarafından ''Eğitime Yüzde 100 destek Kampanyası'' çerçevesinde yaptırılan 16 derslikli ''Ayhan Sümer Anadolu Lisesi'' ile 5 derslikli ''Serpil Sümer Anaokulu''nun açılış törenine katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, ''Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması için Meclis'in devreye girmesi yönünde tartışmalar var, bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması diye bir girişim yok. Şu anda herkes düşüncesini söyleyebilir ama benim bir yorum yapabilmem için önüme konuyla ilgili somut bir önerinin yani Anayasa'nın öngördüğü şartları taşıyan bir teklifin gelmesi lazım. Öyle bir şey yok şu anda'' diye konuştu.

''Meclis Başkanı'nın siyasi partileri bir araya getirmek için girişimde bulunması yönünde size bir öneri geldi mi?'' sorusuna da Toptan, ''Hayır bana bir öneri gelmedi'' yanıtı verdi.

TBMM'de 4 ana konuda uzlaşma komisyonu kurma yönünde girişimde bulunduklarını hatırlatan Toptan, şunları söyledi:

''Ancak bunlardan sadece İç Tüzük Değişikliği Uzlaşma Komisyonunda mutabakat sağlandı. O komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Anayasa ve AB uyum yasaları konularında, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu konularında uzlaşma komisyonu kurulamadı. Ancak bu konularda siyasi partilerin ortak hareket etmesi için engel de yok. Bu konularda bir çalışma yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı o konuda bilgim yok. Ben bir girişim başlattım. Anayasa Uzlaşma Komisyonu konusunda bir girişim başlattım. O aşamada bir sonuç alamadık. Bundan sonraki gelişmeleri beraber izleyeceğiz.''

Bu haber 2080 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!
Gündem

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan yağışın gece boyunca süreceğini belirterek su baskınlarına karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Habervitrini9387 Görüntüleme
MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti
Gündem

MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti

İstanbul merkezli ve Ankara'yı da kapsayan eşzamanlı operasyonda, MASAK'taki yetkili personel ve taşeron şirket yöneticilerine yönelik düğmeye basıldı. Haklarında adli işlem yürütülen 22 şüpheliden 5'i gözaltına alındı. Yurtdışında firari durumda bulunan 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 1 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Habervitrini12501 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş'tan fon krizi açıklaması: Burunlarından fitil fitil getirilmeli
Gündem

Numan Kurtulmuş'tan fon krizi açıklaması: Burunlarından fitil fitil getirilmeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, borsa ve fon soruşturmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, küçük yatırımcıların birikimleri üzerinden haksız kazanç sağlayanlardan kararlılıkla hesap sorulacağını söyledi. Kurtulmuş, "Kim spekülasyon yaptı, kim haksız kazanç sağladıysa burunlarından fitil fitil getirilmelidir, hepsinden hesap sorulmalıdır." dedi. İddialarda adı geçen milletvekillerinin dokunulmazlık süreçlerine de değinen Kurtulmuş, Meclis'e henüz bir fezleke ulaşmadığını, fezleke gelmesi halinde ise yasal prosedürün eksiksiz işletileceğini belirtti.

Habervitrini11033 Görüntüleme
Erdoğan'dan fon krizi mesajı: Milletin malına el uzatan karşısında bizi bulur
Gündem

Erdoğan'dan fon krizi mesajı: Milletin malına el uzatan karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye piyasalarındaki gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, “İster piyasa manipülasyonuyla, ister borsa oyunlarıyla, ister yolsuzluk yaparak olsun, her kim milletin hakkına el uzatırsa karşısında bizi bulur” dedi. Sermaye piyasalarının yakından takip edildiğini belirten Erdoğan, ekiplerin yoğun mesai yaptığını söyledi.

Habervitrini13846 Görüntüleme