Trafikte son bir haftada 433 bin 207 araca ceza kesildi

1 dk okuma
Trafikte son bir haftada 433 bin 207 araca ceza kesildi

Hızlı Özet

Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 20-27 Haziran tarihleri arasında, 2 milyon 786 bin 451 araç denetlendi. Denetimler sonucu 433 bin 207 araca-sürücüye işlem yapıldı.

Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 20-27 Haziran tarihleri arasında, 2 milyon 786 bin 451 araç denetlendi. Denetimler sonucu 433 bin 207 araca-sürücüye işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak 20-27 Haziran tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiği açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 189 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalinde bulunan 140 bin 947, periyodik muayenesi yaptırılmamış 29 bin 308, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 678, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 433 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 587 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte toplam 433 bin 207 araca-sürücüye işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, hız ve emniyet kemeri konularında vatandaşları uyardığı paylaşımında, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım" ifadelerine yer verdi.

Bu haber 885 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fuhuş iddiasını doğruladılar! Muhittin Böcek soruşturmasında iki yeni ifade!
Asayiş

Fuhuş iddiasını doğruladılar! Muhittin Böcek soruşturmasında iki yeni ifade!

Antalya’da yürütülen fuhuş soruşturmasında, tutuklu Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ilişkin iki yeni mağdur ifadesi ortaya çıktı. İki kadın da belediyede işe alınma vaadiyle Böcek’in evine götürüldüklerini öne sürerken, mağdurlardan biri cinsel birliktelik sonrası 2 bin TL verildiğini, diğeri ise iki ayrı görüşmede fiziksel temasa maruz kaldığını iddia etti. Yeni ifadelerle birlikte kamuoyuna yansıyan mağdur anlatımı sayısı 5’e yükseldi.

Habervitrini10168 Görüntüleme
Avladığı domuzla poz verdi! Fotoğraf şaşkına çevirdi
Asayiş

Avladığı domuzla poz verdi! Fotoğraf şaşkına çevirdi

Yozgat'ta avlanan bir yaban domuzunun büyüklüğü dikkat çekti. Avın ardından çekilen fotoğrafta, devasa boyutlardaki yaban domuzunun bir ağaca asıldığı, avcının ise yanında tüfekle poz verdiği görülüyor.

Habervitrini9705 Görüntüleme
Gülistan Doku'nun öldürülüşünü gördüm, cesedi beraber bagaja koyduk
Asayiş

Gülistan Doku'nun öldürülüşünü gördüm, cesedi beraber bagaja koyduk

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. ABD’de gözaltına alınan firari şüpheli Umut Altaş’ın FBI’a verdiği belirtilen 34 sayfalık ifadenin Türkiye’ye ulaştığı belirtildi. Altaş, Mustafa Türkay Sonel’in Doku’yu araçta vurduğunu gördüğünü ve cesedin bagaja taşınmasına yardım ettiğini söyledi. İfadede olay günü araç hareketlerinden tehdit iddialarına, kamera kayıtlarından cesedin gömülmüş olabileceği bölgeye kadar birçok dikkat çekici ayrıntının yer aldığı belirtildi.

Habervitrini14501 Görüntüleme
Denizli'de kanlı gece! Kafedeki çatışmada ölü ve yaralılar var
Asayiş

Denizli'de kanlı gece! Kafedeki çatışmada ölü ve yaralılar var

Denizli'de iki grup arasında yaşanan alacak verecek tartışmasının ardından ortalık savaş alanına döndü. Bir grubun kafede oturanlara silahla ateş açmasıyla başlayan saldırıda taraflar karşılıklı ateş açtı. Gelen ilk bilgilere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Adrese çok sayıda ekip sevk edildi, polis kaçan zanlıların peşine düştü.

Habervitrini9809 Görüntüleme