TRT Genel Müdürü'nden Aziz Yıldırım'a özür telefonu

••2 dk okuma
TRT Genel Müdürü'nden Aziz Yıldırım'a özür telefonu

Hızlı Özet

“Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden açıklama yaparak, TRT Spor'da yaşanan küfür skandalı ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Açıklamada çok sert ifadeler kullanıldı. Artık radikal kararlar alınması gerektiğini vurgu yapıldı. Bu açıklama sonrasında da sıcak gelişmeler yaşandı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a telefonla ulaşarak atacakları adımlar hakkında bilgi verdi. Fenerbahçe'nin açıklaması ve sonrasında yaşanan şöyle:”






Fenerbahçe'den TRT Spor'a küfür tepkisi!



Fenerbahçe Kulübü, TRT Spor'da yaşanan küfür skandalıyla ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Radikal adımlar atılması kaçınılmazdır" ifadesi kullanıldı. Fenerbahçe'nin sert tavrı sonrası bir son dakika gelişmesi yaşandı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, başkan Aziz Yıldırım'ı telefonla aradı.



Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden açıklama yaparak, TRT Spor'da yaşanan küfür skandalı ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Açıklamada çok sert ifadeler kullanıldı. Artık radikal kararlar alınması gerektiğini vurgu yapıldı. Bu açıklama sonrasında da sıcak gelişmeler yaşandı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a telefonla ulaşarak atacakları adımlar hakkında bilgi verdi. Fenerbahçe'nin açıklaması ve sonrasında yaşanan şöyle:



Dün akşam TRT SPOR kanalında yayınlanan bir programda, rakip takım taraftarlarının, kulübümüze yönelik galiz küfürler içeren ve bu küfürlerin aleni şekilde duyulduğu bir video yayımlanmıştır.



Bu yayın, TRT bünyesindeki kanallarda, kulübümüzle ilgili yaşanan ilk skandal değildir. Yaptığı spor programlarında, Fenerbahçe söz konusu olduğunda eleştiri sınırlarını aşan yorumların sıkça yer aldığı TRT’nin, kulübümüzle ilgili “hata” kapsamında değerlendirilemeyecek sıklıktaki skandallarının tümü, camiamızın hafızasındadır.



Devletimizin kurumlarından biri olan TRT’nin, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik yayın politikasında köklü bir değişime gitmesi zaruridir. 25 milyon taraftarın sevgilisi Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı TRT’nin takındığı açıkça anlaşılan bu tavır konusunda, radikal adımlar atılması kaçınılmazdır. Zira, TRT’deki Fenerbahçe karşıtlığı sadece futbolla sınırlı kalmayıp, ne yazık ki ülkemizin gururu olan diğer branşlarımıza da sirayet etmiştir.



TRT çatısı altında kulübümüzle ilgili yaşanan her skandalın ardından TRT Genel Müdürü, her defasında bizlere bir daha benzer bir skandalın yaşanmayacağını taahhüt etmekte ancak her defasında yeni bir skandal ortaya çıkmaktadır.



TRT’nin görevden alma, özür metni gibi klasik, günlük ve geçici yöntemlerle çözülemeyecek yayın politikası ve sadece kulübümüzle değil, tüm spor kulüpleriyle ilgili, reyting uğruna yapılan seviyesiz yayınlar hakkında devletimizin ilgili mercilerini göreve davet ediyor, gerekli şikayetleri yaptığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.



Genel müdür, Aziz Yıldırım'ı aradı



Fenerbahçe'nin açıklamasının hemen ardından çok sıcak gelişmeler yaşandı. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak, hemen harekete geçtiklerini iletti. Göka, olayla ilgili sorumlular hakkında uygulayacakları yaptırımları da Aziz Yıldırım'a aktardı.



Fenerbahçe'nin internet sitesinden Aziz Yıldırım-Şenol Göka görüşmesiyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:



TRT'de yayınlanan bir programda, kulübümüze edilen galiz küfürlerin kamuoyuna yansımasının ardından, Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir.



Sayın Göka, konuyla ilgili sorumlu çalışanlardan memur statüsünde olanların görev yerlerinin değiştirileceği, sözleşmeli çalışanların ise iş sözleşmelerinin sona erdirileceği bilgisini tarafımıza ileterek, yaşanan skandaldan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirmiştir.

 




Bu haber 382 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hakemlik sorularını önceden paylaşmışlar.. İşte o konuşmalar
Spor

Hakemlik sorularını önceden paylaşmışlar.. İşte o konuşmalar

Hakem G.H.E'nin, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk'a 15 Mayıs 2025'te attığı mesajda, "(Hakemlik sınavına ilişkin) Baskanım günaydın soruları atacaktın." yazdığı, Karadoruk'un da "Kosiften istedim, bir daha isteyeyim hocam." yanıtını verdiği anlaşıldı.

Habervitrini10892 Görüntüleme
Arda Güler'in İtalya hezimetindeki bu görüntüsü olay oldu!
Spor

Arda Güler'in İtalya hezimetindeki bu görüntüsü olay oldu!

Opta verilerine göre; karşılaşmada 100 kez topla buluşan Arda, 70 pasının 62'sini olumlu kullanarak yüzde 89'luk bir isabet oranı sağladı. 1'isi kaleyi bulan 4 şut çeken milli futbolcu, 4 kez de çalım attı. Arda Güler girdiği 16 ikili mücadelenin 11'inden galip çıkarken, 5 defa faule maruz kaldı.

Habervitrini11293 Görüntüleme
Türkiye-İtalya maçı manşetlerde: Ezici galibiyet!
Spor
#milli mac#Gazete manşetleri#Türkiye-İtalya

Türkiye-İtalya maçı manşetlerde: Ezici galibiyet!

Milletler Ligi'ndeki ikinci maç hoş bir sürpriz oldu: Mancini her şeyi değiştirdi ve deplasmanda dört gollü galibiyet elde etti, ilk kez forma giyen oyuncular iyi performans sergiledi.

Habervitrini11019 Görüntüleme
Milli takım farklı kaybetmesine rağmen Arda Güler, performansıyla İtalyanları mest etti
Spor

Milli takım farklı kaybetmesine rağmen Arda Güler, performansıyla İtalyanları mest etti

Protestoların gölgesinde geçen gecede tribünlerin tek desteği ise genç yıldız Arda Güler'e oldu. Sahadaki mücadelesi ve gayretiyle taraftarın takdirini toplayan Real Madrid'in başarılı futbolcusu Arda Güler, tüm takıma yönelen tepkilere rağmen ıslıklardan muaf tutuldu. Bursa tribünleri, maç devam ederken ve son düdüğün ardından genç yeteneğe tezahüratlar ve alkışlarla yoğun destekte bulundu.

Habervitrini9134 Görüntüleme