Trump Prens Salman'ın yanında öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorulmasına kızdı

••1 dk okuma
Trump Prens Salman'ın yanında öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorulmasına kızdı

Hızlı Özet

“Trump daha sonra, "Böyle şeyler olur" demiş ve CIA'in cinayeti muhtemelen emrettiğini değerlendirdiği Prens Bin Selman'ın olayla bir ilgisi olmadığı konusunda ısrar etmişti.”

Trump, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruyu reddederek, öldürülen gazetecinin "son derece tartışmalı" olduğunu iddia etti…

Başkan Donald Trump, 2018'deki Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir soruyu , Suudi muhalif gazetecinin "son derece tartışmalı" olduğunu ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmesinde konuyu gündeme getirmesinin amacının ziyaretçisini utandırmak olduğunu iddia ederek reddetti.

Trump, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, "Son derece tartışmalı birinden bahsediyorsunuz. Bahsettiğiniz beyefendiden pek çok kişi hoşlanmıyordu. İster hoşunuza gitsin ister gitmesin, olaylar olur ama o bundan habersizdi ve konuyu burada kapatabiliriz," dedi.

Trump daha sonra, "Böyle şeyler olur" demiş ve CIA'in cinayeti muhtemelen emrettiğini değerlendirdiği Prens Bin Selman'ın olayla bir ilgisi olmadığı konusunda ısrar etmişti.

Trump, "Bu konuda hiçbir şey bilmiyordu ve konuyu burada kapatabiliriz. Böyle bir soru sorarak konuğumuzu utandırmanıza gerek yok," dedi.

 

Bu haber 782 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pentagon: İran savaşında ölen ABD askerlerinin sayısı arttı
Dünya

Pentagon: İran savaşında ölen ABD askerlerinin sayısı arttı

ABD Savunma Bakanlığı, İran’a karşı yürütülen operasyonlarda hayatını kaybeden asker sayısını 19’dan 21’e yükseltti. Eğitim kazasında ölen bir askerle birlikte 28 Şubat’tan bu yana Orta Doğu’da ölen ABD askerlerinin sayısı 22’ye çıkarken, yaralı sayısı 865 olarak kaydedildi.

Habervitrini13140 Görüntüleme
Yunan'ın 2036 planı! Silahlanmaya dev bütçe!
Dünya

Yunan'ın 2036 planı! Silahlanmaya dev bütçe!

Ordusunu güçlendirmek maksadıyla Fransa ve İsrail ile savunma anlaşmaları imzalayan Yunanistan, ABD ile de 4 milyar dolarlık yeni bir silah tedariki için mutabakata vardı. İsrail basını “Yunanistan 2036 yılına kadar 28 milyar avroluk silah alacak” diye yazdı

Habervitrini9242 Görüntüleme
Husiler Riyad havaalanı'nı vurdu.. 12 ölü 309 yaralı var
Dünya

Husiler Riyad havaalanı'nı vurdu.. 12 ölü 309 yaralı var

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Kurulu (GACA), Pazar günü erken saatlerde Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na Cumartesi günü düzenlenen saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve 309 kişinin yaralandığını duyurdu.

Habervitrini14051 Görüntüleme
İşte Riyad saldırısında ölenlerin uyruğu.. Amerikalı da var
Dünya

İşte Riyad saldırısında ölenlerin uyruğu.. Amerikalı da var

GACA, ölenler arasında dört Suudi vatandaşı, iki Bangladeşli ve Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Ürdün, Suriye, Filistin ve Sudan'dan birer vatandaşın bulunduğunu doğruladı. Yetkililer, saldırıda 309 kişinin yaralandığını, bunlardan bazılarının durumunun kritik olduğunu bildirdi. Yaralıların tamamı hastanelerde tedavi görüyor.

Habervitrini10049 Görüntüleme