Trump'ın açıklamaları piyasaları hareketlendirdi!

2 dk okuma
Trump'ın açıklamaları piyasaları hareketlendirdi!

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Görüşmede Trump'ın, "CAATSA yaptırımlarını kaldıracağız." açıklaması gün içinde yatay seyreden piyasalarda hareketliliği artırırken, Borsa İstanbul'da yükseliş ivme kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, NATO Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Görüşmede Trump'ın, "CAATSA yaptırımlarını kaldıracağız." açıklaması gün içinde yatay seyreden piyasalarda hareketliliği artırırken, Borsa İstanbul'da yükseliş ivme kazandı.

Ankara'da düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Borsa İstanbul'da gün içindeki piyasa hareketliliğini artırdı.

Dünyanın önemli liderlerinden biri olan ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşmede Trump'ın, "CAATSA yaptırımlarını kaldıracağız" açıklamasıyla birlikte yatay seyreden piyasalar kritik mesajın ardından sert bir yükseliş grafiği yakaladı.

"ERDOĞAN HARİKA BİR LİDER"

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Harika bir lider, tüm dünyada saygı görüyorsunuz ve en başından beri kimyamız çok uyuştu." ifadelerini kullandı. Trump, görüşmenin ardından savunma sanayisine yönelik de önemli mesajlar verdi.

Yaptırımlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump, "F-35 konusunda bir karar vereceğiz. Kesinlikle bir şeyler düşüneceğiz. Dostlarımıza yaptırım uygulamayı biz de istemiyoruz, CAATSA yaptırımlarını kaldıracağız. Türkiye birçok ülkeden daha sadık bir müttefik oldu." dedi.

NATO zirvesi piyasaları hareketlendirdi! Trump ve Erdoğandan önemli açıklamalarBaşlık Resmi

NATO zirvesi piyasaları hareketlendirdi! Trump ve Erdoğandan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise F-35 dosyasının yeni bir konu olmadığını vurgulayarak, "Biz 5 uçağın da sözünü aldık ve Sayın Trump'ın bu konuda bize ayrıca sözü var. Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır. Bu zirveden hayırlı bir karar çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Liderler ayrıca İran ile ilişkiler ve Gazze'de barışın tesisi konularını da masaya yatırdıklarını belirtti.

Savaşın gölgesinde ve Orta Doğu'da artan jeopolitik gerilimlerin etkisiyle Borsa İstanbul güne karışık bir seyirle başladı.

BIST 100 endeksi, küresel gerilimlerin etkisiyle güne yüzde 0,12 düşüşle 14.407,91 puandan başladı. Günün ilk yarısında toparlanma eğilimi gösteren endeks, saat 13.00 itibarıyla yüzde 0,04 artışla 14.429,91 puana yükselirken, ilk yarıda işlem hacmi 69,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

BIST 100 ENDEKSİ YÜZDE 1'İN ÜZERİNDE DEĞER KAZANDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik CAATSA yaptırımlarına ilişkin "Yaptırımları kaldıracağız." açıklamasının ardından piyasalarda alımlar hız kazandı. Borsa İstanbul'da yükseliş ivme kazanırken, BIST 100 endeksi saat 16.20 itibarıyla yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak 14.590 puana kadar yükseldi. Bankacılık ve holding endeksleri de yükselişe öncülük etti.

NATO Zirvesi'nden gelen açıklamaların ardından piyasalarda oluşan olumlu görünümün önümüzdeki günlerde devam edip etmeyeceği ise yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

NATO zirvesi piyasaları hareketlendirdi! Trump ve Erdoğandan önemli açıklamalarBaşlık Resmi

NATO zirvesi piyasaları hareketlendirdi! Trump ve Erdoğandan önemli açıklamalar

Piyasa analistleri, NATO Zirvesi'nden gelecek açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını günün ilk saatlerinden itibaren dile getiriyordu. Zirveden gelen mesajların ardından piyasalarda olumlu fiyatlamalar öne çıktı.

Analistler, Trump'ın açıklamalarının ardından teknik görünümü güçlenen BIST 100 endeksinde 14.500 ve 14.600 puan seviyelerinin önemli destek konumuna geldiğini belirtirken, yükseliş eğiliminin sürmesi halinde 14.700 puanın bir sonraki hedef olarak izlenebileceğini ifade ediyor.

Bu haber 14567 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altında yön yeniden aşağı! En düşük fiyat geldi
Ekonomi

Altında yön yeniden aşağı! En düşük fiyat geldi

Altın fiyatlarında son dakika! 7 Temmuz 2026 gram altın fiyatı TSİ 06:00 itibarıyla 6.235 TL ve ons fiyatı 4.135 dolardan güne başlıyor. Geçen haftaki yükselişin ardından bu hafta yön aşağı dönerken; CME FEDWatch anketinde eylülde faiz artışı tahminleri yükselişe geçmeye başladı. ABD’li JP Morgan, FED riskine dikkat çekerek 6.000 dolar olan yıl sonu ons beklentisini 4.500 dolara çekti. Bu tahmin, en düşük beklenti olarak da dikkat çekti.

Habervitrini9829 Görüntüleme
Akaryakıta zam geliyor
Ekonomi

Akaryakıta zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam göründü. Bu gece yarısından itibaren motorinin fiyatı artacak. İşte detaylar...

Habervitrini10785 Görüntüleme
NATO anısına özel 5 lira basıldı! Tedavülde kullanılacak
Ekonomi

NATO anısına özel 5 lira basıldı! Tedavülde kullanılacak

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ankara'daki 36. NATO Zirvesi anısına tedavülde kullanılabilecek özel tasarımlı 5 lira hatıra parası bastı. 5 liralık madeni para ilk etapta 100 bin adet üretilirken toplam miktarının ise 500 bin adede ulaşması öngörülüyor.

Habervitrini13553 Görüntüleme
Bakanlık ekmek fiyatları için harekete geçti!
Ekonomi

Bakanlık ekmek fiyatları için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik taslağı ile perakende ticaretin daha adil, şeffaf ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının sağlanması planlanıyor. Ekmeğin daha uygun fiyatlarla satılması için kitlesel ekmek üretimi yapabilen büyük ekmek fırınlarına yönelik düzenlemelerin de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Habervitrini12149 Görüntüleme