Trump'ın Epstein'e yazdığı müstehcen doğum günü mektubu gerçek çıktı

4 dk okuma
Trump'ın Epstein'e yazdığı müstehcen doğum günü mektubu gerçek çıktı

Hızlı Özet

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 yıldan fazla önce cinsel suçlu Jeffrey Epstein'e yazdığı iddia edilen bir doğum günü mektubunu yayınladı . Beyaz Saray mektubun gerçekliğini derhal yalanladı.

Trump, Jeffrey Epstein için doğum günü notu mu yazdı? İşte bildiklerimiz.
Müstehcen görüntü, ABD hükümetinin mahkeme celbi üzerine Epstein'ın avukatları tarafından teslim edilen mektubun içeriğiyle birebir örtüşüyor.

Trump'ın Epstein dosyasında olduğu haberlerine Beyaz Saray'dan tepki - BBC  News Türkçe

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 yıldan fazla önce cinsel suçlu Jeffrey Epstein'e yazdığı iddia edilen bir doğum günü mektubunu yayınladı . Beyaz Saray mektubun gerçekliğini derhal yalanladı.

Pazartesi günü dolaşıma giren ve Trump tarafından imzalanmış gibi görünen mektup, ilk olarak Temmuz ayında Wall Street Journal tarafından haberleştirilmişti . O dönemde Trump, mektubun varlığını reddetmişti. Şimdi ise Beyaz Saray, imzanın ona ait olmadığını iddia ediyor.

Donald Trump's Epstein Problem Keeps Coming Back - College of Social  Sciences and Humanities

Doğum günü mektubunda bir kadının vücut taslağı ve Trump'ın Epstein'e "dostum" dediği ve "Her gün yeni bir harika sır olsun" dediği görünüşte bir diyalog metni yer alıyor.

Epstein fotoğrafları yayımlandı: Trump, Clinton ve Prens Andrew aynı  karelerde - 12.12.2025, Sputnik Türkiye

ABD'li milletvekilleri ayrıca , 2019'da cinsel istismar ve insan ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden, çocuk istismarı suçundan hüküm giymiş finansçı Jeffrey Epstein'e verilen bir "doğum günü kitabı"nın bir kopyasını da yayınladı .

ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 yıldan fazla önce cinsel suçlu Jeffrey Epstein'e yazdığı iddia edilen bir doğum günü mektubu, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar tarafından 8 Eylül 2025'te X hesaplarında sunuldu. Temmuz ayında Wall Street Journal tarafından varlığı bildirilen mektubun Trump tarafından imzalandığı görülüyor, ancak Trump bunu reddetti ve mektubun var olmadığını söyledi; Beyaz Saray da mektubun gerçekliğini yalanladı. (Resim REUTERS aracılığıyla dağıtıldı)

ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 yıldan fazla önce cinsel suçlu Jeffrey Epstein'e yazdığı iddia edilen bir doğum günü mektubu, 8 Eylül 2025'te ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar tarafından X hesaplarında sunulurken görüntülendi [Reuters aracılığıyla dağıtılan görsel].

Hakim, Trump'ın Wall Street Journal'a karşı açtığı iftira davasını reddetti ve yeniden dava açma şansı verdi.

Bir federal yargıç Pazartesi günü, Başkan Donald Trump'ın, Jeffrey Epstein'e Trump'ın adını taşıyan müstehcen bir doğum günü mektubuyla ilgili haberleri nedeniyle Wall Street Journal'a karşı açtığı iftira davasını reddetti .

ABD Bölge Yargıcı Darrin P. Gayles, Trump'ın Rupert Murdoch'a ait gazetenin haberi yayınlarken "gerçek kötü niyetle" hareket ettiğini inandırıcı bir şekilde iddia edemediğine hükmetti.

Gayles davayı herhangi bir ön yargı olmaksızın reddetti; bu da sürecin henüz bitmediği anlamına geliyor: Trump'ın ekibinin, hakimin endişelerini gidermek için 27 Nisan'a kadar değiştirilmiş bir şikayet dilekçesi sunması gerekiyor.

Gayles'in yazdığına göre, Trump'ın davaya devam edebilmesi için, Journal'ın bilerek yanlış bilgi yayınladığını veya gerçeği umursamaz bir şekilde hareket ettiğini yeterince iddia etmesi gerekiyor.

Ancak Gayles, ilk şikayetin bunun yerine kötü niyetle ilgili "formülsel" iddialara dayandığını ve Trump gibi kamuoyunda tanınan bir kişi için iftira iddiasında bulunmak için mahkemenin standartlarına "hiç yaklaşmadığını" söyledi.

Hakim ayrıca, gazetenin haber yapma sürecine de dikkat çekerek, makalenin Trump'ın yalanlamasına yer verdiğini ve Beyaz Saray, Adalet Bakanlığı ve FBI'dan yorum alma çabalarını yansıttığını belirtti.

Başkan Trump'ın hukuk ekibinin sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, "Başkan Trump, Yargıç Gayles'in kararına ve yönlendirmesine uyarak Wall Street Journal ve diğer tüm davalılara karşı bu güçlü davayı yeniden açacaktır" dedi. "Başkan, Amerikan halkını yanıltmak için sahte haber yayanları sorumlu tutmaya devam edecektir."

Wall Street Journal'ın yayıncısı Dow Jones'un bir sözcüsü CNN'e yaptığı açıklamada, "Hakimin bu şikayeti reddetme kararından memnunuz. Wall Street Journal'ın haberlerinin güvenilirliğine, titizliğine ve doğruluğuna inanıyoruz" dedi.

Trump'ın geçen yaz açtığı 10 milyar dolarlık dava, rakipleri olarak gördüğü medya şirketlerine karşı sürdürdüğü hukuk mücadelesinin olağanüstü bir tırmanışıydı.

CNN'in danıştığı hukuk uzmanları, görevdeki bir başkanın bir haber kuruluşuna haber nedeniyle dava açtığı geçmişte herhangi bir örneği hatırlamadıklarını söyledi.

Ancak Trump için bu, on yıllardır süregelen bir alışkanlığın devamıydı. Mahkemede sonuçta çöken davalar açmasıyla sık sık kamuoyunun dikkatini çekmiştir.

Geçen Temmuz ayında Journal'ı hedef aldıktan sonra, geçen Eylül ayında The New York Times'a karşı dava açarak, Times'ın kendisine iftira attığını ve başarısını haksız yere sorguladığını iddia etti. Bu dava, bir yargıç tarafından " uygunsuz ve izin verilemez " olarak nitelendirilerek neredeyse anında reddedildi ve kendisine yeniden dava açma şansı verildi.

Trump'ın avukatları gerçekten de The Times aleyhine revize edilmiş bir şikayet dilekçesi sundular ve taraflara davanın ilerlemeden önce arabuluculuk yoluna gitmeleri emredildi. Trump ayrıca BBC'ye karşı da iftira davası açtı ve BBC kendini savunacağını belirtti.

Analistler, Trump'ın Epstein'ın doğum günü kitabıyla ilgili kafa karışıklığı yaratmak, Journal'ın ana şirketi News Corp'u bir uzlaşma ödemesi yapmaya zorlamak veya Murdoch'u başka şekillerde kışkırtmak için Journal'a dava açmış olabileceği yönünde tahminlerde bulundular.

Trump, yeniden seçildikten sonra birçok medya şirketiyle uzlaşma anlaşmaları yaptı. Ancak Murdoch'un ekibi uzlaşma yoluna gitmeyeceğini belirterek Trump'ın iddialarına mahkemede şiddetle karşı çıktı.

Aynı zamanda, 95 yaşındaki Murdoch, son aylarda Beyaz Saray'da yaptığı çok sayıda görüşme de dahil olmak üzere, başkanla samimi ama karmaşık bir ilişki sürdürüyor.

Bu haber 815 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hizbullah İHA'sı 3 İsrail askerini havaya uçurdu
Dünya

Hizbullah İHA'sı 3 İsrail askerini havaya uçurdu

İsrail ordusuna göre, Hizbullah tarafından fırlatılan patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı nedeniyle Cumartesi günü üç İsrail askeri yaralandı, birinin durumu ağır.

Habervitrini11589 Görüntüleme
Suriye'de Devrik Rejimin Üst Düzey İstihbarat Sorumlusu Yakalandı
Dünya

Suriye'de Devrik Rejimin Üst Düzey İstihbarat Sorumlusu Yakalandı

Terörle Mücadele ve İç Güvenlik birimlerinin Şam kırsalındaki Zabadani'de düzenlediği ortak operasyon neticesinde, eski rejimle iltisaklı olduğu belirtilen zanlı Celal Abdülhamid El-Malih gözaltına alındı. Şahsın birden fazla cinayette dahli olduğu bildirildi.

Habervitrini12805 Görüntüleme
Yuh olsun.. İsrailli Yerleşimciler, Filistinli Bir Aileyi Babalarının Naaşını Mezardan Çıkarmaya Zorladı
Dünya
#news#Israel#Middle East

Yuh olsun.. İsrailli Yerleşimciler, Filistinli Bir Aileyi Babalarının Naaşını Mezardan Çıkarmaya Zorladı

Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinli ailenin İsrailli yerleşimciler tarafından babalarının naaşını mezardan çıkarmaya zorlanmasını kınadı. BM, olayı 'dehşet verici ve Filistinlilerin insanlıktan çıkarılmasının simgesi' olarak tanımladı.

Habervitrini10767 Görüntüleme
İran Nükleer Programı ABD ile İsrail'i Karşı Karşıya Getirdi
Dünya

İran Nükleer Programı ABD ile İsrail'i Karşı Karşıya Getirdi

Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasındaki askeri gerilim, ABD'nin iki İran tankerini hedef almasıyla tırmanırken, İsrail'in İran'la yapılacak olası bir nükleer anlaşmaya karşı sert tutumu Washington ile Tel Aviv arasında bir anlaşmazlığa işaret ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, İran'ın nükleer kapasitesini bütünüyle sonlandırmayan hiçbir uzlaşının kabul edilemeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Habervitrini11643 Görüntüleme