Trump’tan protesto açıklaması: İç savaş istemiyorum

2 dk okuma
Trump’tan protesto açıklaması: İç savaş istemiyorum

Hızlı Özet

ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles’taki protestolara değinerek, "İç savaş istemiyorum, gerekirse Los Angeles’a daha fazla asker göndeririz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Los Angeles’taki protestolara değinerek, "İç savaş istemiyorum, gerekirse Los Angeles’a daha fazla asker göndeririz" dedi.

ABD’nin California eyaletinde yer alan Los Angeles şehrinde ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen karşıtı politikalarına yönelik düzenlenen protestolar devam ediyor.

"BİRLİKTE ABD’Yİ YENİDEN MÜKEMMEL KILALIM"

Los Angeles şehrine protestolar nedeniyle konuşlandırılan Ulusal Muhafızlara yönelik tepkilere cevap veren Trump şöyle dedi:

"California’daki şiddetli ve kışkırtılmış isyanlarla başa çıkmak için Ulusal Muhafızları konuşlandırarak harika bir karar verdik. Böyle yapmış olmasaydık, Los Angeles tamamen yerle bir olacaktı. Beceriksiz Vali Gavin Newsom ve Belediye Başkanı Karen Bass ‘Teşekkürler Başkan Trump, muhteşemsiniz. Siz olmasanız biz bir hiçtik efendim’ demeleri gerekirken, California’nın ve ABD’nin bütün sakinlerine bize ihtiyaç olmadığı yalanını söylediler. Bunların ‘barışçıl protestolar’ olduğunu söylediler. Şiddetin ve tahribatın görüntülerine ufak bir bakış atmanız bilmeniz gereken her şeyi gösteriyor. Vatandaşlarımızı güvende tutmak için yapmamız gereken her şeyi yapacağız ki, birlikte ABD’yi yeniden mükemmel kılalım!"

"İÇ SAVAŞ İSTEMİYORUM"

Trump, ayrıca protestolarla ilgili, "İç savaş istemiyorum, gerekirse Los Angeles’a daha fazla asker göndeririz." açıklamasında bulundu.

"BU KARAR SADECE CALİFORNİA EYALETİYLE SINIRLI KALMAYACAK"

Öte yandan, California Valisi Newsom, Trump’ın Başkanlık yetkisini suistimal ederek Ulusal Muhafızları federal hükümet kontrolü altına aldığını ve aynı müdahaleleri istediği herhangi bir eyalette uygulayabileceğini söylemişti.

Newsom, Trump’ın kararının yasadışı olduğunu ve kendisine dava açılacağını aktarmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber 577 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi
Dünya

Devrim Muhafızları: 'Çok sayıda ABD askeri öldürüldü...' Amazon tesisleri imha edildi

İran Devrim Muhafızları, Ürdün'de ABD askerlerinin kullandığı bir tesisi hedef aldığını bildirdi. Saldırıda çok sayıda ABD askerinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bahreyn'e yönelik füze ve İHA saldırıları da düzenleyen Devrim Muhafızları, bölgede ABD'li Amazon şirketine ait altyapının yok edildiğini kaydetti.

Habervitrini10405 Görüntüleme
Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12087 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11233 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14209 Görüntüleme