TTB'nin Turkovac karşıtlığı Yunan'ı sevindirdi

1 dk okuma
TTB'nin Turkovac karşıtlığı Yunan'ı sevindirdi

Hızlı Özet

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelede kendi aşısını geliştiren az sayıda ülkeler arasındaki yerini aldı.






Yerli aşıyı sorgulamayı sürdüren TTB'nin yaptığı açıklama, Yunanistan'da kendine yer buldu.



Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelede kendi aşısını geliştiren az sayıda ülkeler arasındaki yerini aldı.



Yurt geneline dağıtılmaya başlanan aşı için vatandaşlar randevu yoğunluğu oluşturuyor.



TTB'DEN "TURKOVAC AŞI DEĞİL" İDDİASI



Bununla birlikte Türk Tabipler Birliği (TTB), söz konusu aşıya şüpheli bir yaklaşım sergiliyor.



TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, yerli üretim Turkovac aleyhinde açıklamalarda bulunarak, "Turkovac, kusurlu araştırma ve şeffaflık eksikliği nedeniyle aşı olarak nitelendirilemez." iddiasını ortaya attı.



 



Türk Tabipler Birliği nin Turkovac karşıtlığı Yunan basınında #1


 



TURKOVAC İLE İLGİLİ KARALAMA KAMPANYASI



Yunan basınından Greek City Times, Bulut'un ifadelerini "Türk Tabipler Birliği, yerli üretim Turkovac aşısını reddediyor" başlığıyla haber haline getirdi.



"Aşıyla ilgili yeterli araştırma yapılmadığı ve bu nedenle koronaviüse karşı etkili aşı olarak değerlendirilemeyeceği" öne sürüldü.



Haberde, TTB Genel Sekreteri'nin, "Turkovac ile ilgili yapılan araştırmaların bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ve uzman kuruluşların bu çalışmaları gözden geçirip onaylaması için Sağlık Bakanlığı şeffaf olmalı." şeklindeki açıklamasına yer verildi.



 



Türk Tabipler Birliği nin Turkovac karşıtlığı Yunan basınında #2


 



Türk Tabipler Birliği nin Turkovac karşıtlığı Yunan basınında #3


 



A"ŞI DEĞİL, SOLÜSYON" SÖZLERİ



"Capital" adlı haberi portalı da TTB'den yapılan açıklamaları sayfasına taşıdı.



Genel Sekreter Bulut'un "Turkovac henüz bir aşı değil, kimyasal bir solüsyon" şeklindeki ifadesi aktarıldı.



Bulut, "Aşının yan etkileri konusunda çok endişeliyiz. Koruyuculuğuna dair elimizde veri yok." diye konuştu.



 



Türk Tabipler Birliği nin Turkovac karşıtlığı Yunan basınında #4


 



Türk Tabipler Birliği nin Turkovac karşıtlığı Yunan basınında #5


 





 




Bu haber 965 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünyaca ünlü şarkıcının düğünü sonrası Beyaz Saray'dan göndermeli paylaşım!
Dünya

Dünyaca ünlü şarkıcının düğünü sonrası Beyaz Saray'dan göndermeli paylaşım!

Taylor Swift ile Donald Trump arasında yıllardır süren siyasi gerilim, şarkıcının düğünü sonrası Beyaz Saray'ın yaptığı göndermeli paylaşımlarla yeniden gündeme geldi.

Habervitrini14957 Görüntüleme
Trump'ın Ankara programı belli oldu
Dünya

Trump'ın Ankara programı belli oldu

Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarihi zirve öncesi başkentte hazırlıklar hız kazanırken, ABD Başkanı Donald Trump'ın programı da belli oldu. 7 Temmuz'da başkente gelmesi beklenen Trump’ın Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe’ye geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği ifade edildi.

Habervitrini13392 Görüntüleme
İran Hamaney'e ağlıyor
Dünya

İran Hamaney'e ağlıyor

"Liderimiz hepimiz için bir babaydı. Onun vefatıyla hepimiz yetim kaldık... Onun gibisi yoktu. Gerçekten eşsiz ve emsalsizdi," dedi 38 yaşındaki din adamı Mohammad Mirsalehi AFP'ye. 

Habervitrini9520 Görüntüleme
Hamaney'e son veda! İntikam mesajları peş peşe geldi
Dünya

Hamaney'e son veda! İntikam mesajları peş peşe geldi

ABD saldırılarında hayatını kaybeden eski İran lideri Ayetullah Ali Hamaney için İran ve Irak’ta bir hafta sürecek cenaze törenleri başladı. Milyonların katılması beklenen törenin en dikkat çeken gelişmesi ise şubat ayından bu yana kamuoyu önünde görülmeyen Devrim Muhafızları Komutanı General Ahmed Vahidi’nin ortaya çıkması oldu. Eski İran liderinin tabutu başında yas tutarken görüntülenen Vahidi, 'dökülen kanın İran’ın mücadelesinde yeni bir dönemin başlangıcı' olduğunu söyledi.

Habervitrini14539 Görüntüleme