Türk basketbolunun siyahi yıldızı ilginç hikayesi

••2 dk okuma
Türk basketbolunun siyahi yıldızı ilginç hikayesi

Hızlı Özet

“Adem Bona, adeta Bobby Dixon’ın yolundan ilerliyor. Şu an Fenerbahçe Beko forması giyen Bobby Dixon da Karşıyaka’dan çıkıp Türk vatandaşı olmuş, Ali Muhammed adıyla milli formaya uzanmıştı.”






U16 Basketbol Milli Takımımızın en dikkat çeken isimlerinden biri Adem Bona. Nijerya asıllı 16 yaşındaki Türk pivotun farklı bir Türkiye'ye geliş hikayesi ve büyük hayalleri var.



16 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı beşinci tamamlayan milli takımımızın en dikkat çeken oyuncularından biri Adem Bona'ydı.



Performansıyla turnuvanın en iyi 5'ine de seçilen, geçtiğimiz ay 18 Yaş Altı Milli takımı ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan Bona, ilerleyen yıllarda A Milli takımımızın da etkili isimlerinden biri olabilir.



Peki Türk Milli Takımı'nın formasını bu yaşta giyen Nijerya asıllı bu basketbolcu kim? Nasıl bir hikayesi var?



Adem Bona, 2003 Nijerya doğumlu. Bir arkadaşının çekip internete yüklediği video sayesinde yolu İstanbul’a düşen Bona, 2 yıl İstanbul Basket’te oynadı. Sonra da Türk vatandaşlığına geçti. Adem Bona’nın eski adı Ikechukwu Okoro. Genç pivot, milli takımla Avrupa 3.’lüğü ve dünya 5.’liği yaşadı. İstanbul’un büyük kulüpleri onu transfer etmek istedi ama o kendisiyle daha çok ilgilenen Karşıyaka’ya transfer oldu.



Adem Bona, adeta Bobby Dixon’ın yolundan ilerliyor. Şu an Fenerbahçe Beko forması giyen Bobby Dixon da Karşıyaka’dan çıkıp Türk vatandaşı olmuş, Ali Muhammed adıyla milli formaya uzanmıştı.



Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Ekpe Udoh ile yakın köylerde doğan Bona, aynı onun gibi bir gün NBA’de forma giyeceğini düşünüyor, tabii bu yolda ilk hedef Karşıyaka A takımında süre alabilmek.



Ben Wallace’ın videolarını izleyip basketbola tutku besleyen Bona, NBA'de Milwaukee Bucks forması giyen Yunan basketbolcu Giannis Antetokounmpo'nun hem hikayesini hem de tarzını beğeniyor.



(TRT Spor)




Bu haber 5953 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHK depremi! Eski hakem açıkladı: "Tanık" olarak çağrıldım
Spor

MHK depremi! Eski hakem açıkladı: "Tanık" olarak çağrıldım

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 7 kişinin, "evrakta sahtecilik" ve "mobbing" suçlamasıyla gözaltına alındığı operasyon sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Eski hakem Deniz Ateş Bitnel, "Tanık ifademe başvurulmak üzere Vatan Emniyete davet edildim" açıklamasını yaptı.

Habervitrini10155 Görüntüleme
İngiltere'de Manchester City depremi: Suçlu bulundu!
Spor

İngiltere'de Manchester City depremi: Suçlu bulundu!

İngiltere Premier Lig, finansal kuralları ihlal nedeniyle inceleme altında olan Manchester City'nin bağımsız komisyon tarafından suçlu bulunduğunu açıkladı. City'den yapılan açıklamada ise komisyonun raporu karşısında "şaşkınlığa düşüldüğü" ve temyize gidileceği belirtildi.

Habervitrini12869 Görüntüleme
Cürete bak! MHK operasyonu gecesi meydan okumuş: Bizi kim alabilir
Spor

Cürete bak! MHK operasyonu gecesi meydan okumuş: Bizi kim alabilir

Merkez Hakem Kurulu (MHK) operasyonunda gözaltına alınan TFF Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesi Başkanı Ferdi Karadoruk, operasyondan saatler önce ilginç bir paylaşıma imza attı. Paylaşımda kullanılan müzikteki “Bizi kim alabilir?” sözleri dikkat çekti.

Habervitrini13575 Görüntüleme
"Bizi kim alabilir?" paylaşımı yaptı, polisler gelip aldı
Spor
#Spor#Türkiye Futbol Federasyonu#Merkez Hakem Kurulu

"Bizi kim alabilir?" paylaşımı yaptı, polisler gelip aldı

Türk futbolunu sarsan “Hakemler Dosyası” soruşturmasında dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden Ferdi Karadoruk'un, operasyondan bir gün önce yaptığı paylaşımda kullandığı müzik gündem oldu.

Habervitrini11881 Görüntüleme