TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI ÖZCAN: ''BU ÜLKEDE İMAM HATİP LİSELERİNE İHTİYAÇ YOKSA KAPATILMALARI GEREKİR, KAPATABİLİYORLARSA''

2 dk okuma
TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI ÖZCAN: ''BU ÜLKEDE İMAM HATİP LİSELERİNE İHTİYAÇ YOKSA KAPATILMALARI GEREKİR, KAPATABİLİYORLARSA''

Hızlı Özet

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, hükümet tarafından hazırlanan YÖK Yasa Tasarısı'nın yükseköğretim sistemini 21. yüzyıla taşıyacak bir çözüm önerisi getirmediğini, imam hatip liselerine ihtiyaç yoksa kapatılmaları gerektiğini söyledi.

UĞUR ALICI
ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, sendika genel merkez binasında YÖK Yasa Tasarısı'na ilişkin düzenlediği basın toplantısında yapılacak olan düzenlemelerin beklentilerin çok uzağında olduğunu söyledi. ''Ne oldu ki 11 maddelik bir yasa tasarısı ortaya çıktı?'' diye soran Özcan, tasarıyı demokrasiden ve katılımcılıktan uzak bulduklarını belirtti. Şuayip Özcan, üniversiteye girişte meslek lisesi ve genel lise mezunlarına eşit katsayı uygulanmasını, meslek liselerinin önünün açılması açısından doğru bulduklarını ancak siyasi rant olarak kullanılacağı endişesi taşıdıklarını bildirdi. Özcan, tasarıdaki düzenlemelere ilişkin kaygılarına yönelik olarak ''İmam hatip okullarının meslek liseleri içindeki oranı yüzde 8'dir. İmam hatip liselerinde okuyan öğrenciler nedeniyle tüm meslek lisesi öğrencilerinin hakkının yenilmesi hiç adil değildir'' dedi. Özcan, açıklamalarının ardından tasarıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiklerine ilişkin bir soruya ''Genelkurmayımız'ın açıklamasının, 'geçmişte yaşanan bir kısım endişeler geri gelir mi?' düşüncesinden kaynaklandığını düşünüyorum'' karşılığını verdi. Özcan, aynı endişeleri taşıyıp taşımadıklarının sorulması üzerine de şunları söyledi:
''Türkiye'de sistem iyi kurulmadığı ve iyi yön verilmediği takdirde, belli yerler belli kişilerin eline bırakıldığı müddetçe elbette farklı sonuçlar yaşanacaktır. Geçmişte eğer bu okullarımızda farklı olaylar yaşandıysa, o, o dönemin siyasi iktidarlarının davranışları, yönlendirmeleriyle yaşanmıştır. Yoksa kurumlar devletin kurumlarıydı, bu amaçla da kurulmamıştı. Bir başka yönüyle, bu milletin, inançlarını devlet eliyle öğrenmelerinde de fayda görüyoruz. Bu insanların bu yöndeki açlıklarının da giderilmesi gerekir. Ama üniversitede bu insanların önünü bu şekilde kesmekse, bunu doğru bulmuyoruz. Eğer buradan yetiştirilecek insanların açıklamalarda yapıldığı gibi sadece dini amaçla yetiştirilmesi gerekiyorsa, programlarının buna göre dizayn edilmesi gerekir. Bu ülkede imam hatip liselerine ihtiyaç yoksa kapatılmaları gerekir, kapatabiliyorlarsa''.

Bu haber 1628 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2026 YKS cevap anahtarları yayımlandı
Eğitim

2026 YKS cevap anahtarları yayımlandı

2026 YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, sınavda verdikleri yanıtları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanan TYT, AYT ve YDT temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını inceleyerek kontrol edebiliyor.

Habervitrini14504 Görüntüleme
Tartışmalı soru ÖSYM’nin masasında
Eğitim

Tartışmalı soru ÖSYM’nin masasında

AYT Matematik testindeki 23 numaralı türev sorusu, eğitim dünyasında tartışmaya neden oldu. ÖSYM sorunun doğru cevabını “C” olarak açıklarken, bazı matematikçiler “A” şıkkının doğru olması gerektiğini savunuyor.

Habervitrini13080 Görüntüleme
Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğitim

Almanya Üniversiteleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya üniversiteleri, yurt dışında eğitim almak isteyen pek çok öğrencinin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Almanya dünyanın en prestijli üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor ve Almanya üniversiteleri akademik mükemmellik anlayışları, gelenekleri, uygun ücretli eğitimi ve araştırma olanaklarıyla dünyanın dört bir yanından öğrencileri kendine çekmeye devam ediyor.

Habervitrini13659 Görüntüleme
YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun
Eğitim

YouTube Beğeni Satın Al Servisi ile Zirvede Olun

Teknoloji her yıl hayatımıza biraz daha dahil oluyor ve bununla birlikte de sosyal medyanın kullanımı günden günde artıyor. Sabah uyandığımızda, yemek yerken, bir iş yaparken ve uyumadan önce bile sosyal medya uygulamalarında vakit geçiriyoruz

Habervitrini16993 Görüntüleme