Türkiye'den Twitter'e deprem uyarısı.. Elon mask'tan açıklama geldi

••2 dk okuma
Türkiye'den Twitter'e deprem uyarısı.. Elon mask'tan açıklama geldi

Hızlı Özet

“Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile Twitter yetkilileri arasında videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildi.”






Türkiye'den Twitter yönetimine 'deprem' uyarısı! Elon Musk açıklama yaptı



Twitter'a Türkiye'de erişim kısıtlamasının ardından peş peşe açıklamalar geliyor. Cüneyt Özdemir'in yasalar gereğince BTK'nın Twitter'ı kestiğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bazı teknik sorunların olduğunu duyurmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter'ın üst yönetimiyle toplantı yaparak toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı uyarı yaptı. Twitter'ın sahibi Elon Musk da bir açıklama yaptı.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Twitter daha yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştı. Ancak Twitter'a akşam üstü saatlerinde erişim sıkıntısı yaşanmaya başladı. Türkiye genelinde Twitter ve TikTok'a erişim kısıtlaması yaşanmasının ardından ise gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube yayınında İletişim Başkanlığı'nda yetkililerle görüşme yaptığını, Twitter ve TikTok'a BTK tarafından müdahale edildiğini duyurdu. Hükümetten ilk yorum Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay basın toplantısında gelen bir soruya "Benim öğrendiğim bazı teknik sorunlar var biz burada afet yönetmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.



TWITTER YÖNETİMİNE UYARI



Sabah'ın haberine göre tüm bu gelişmelerin ardından ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi. Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile Twitter yetkilileri arasında videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildi.



Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.



ELON MUSK PAYLAŞTI



Twitter'ın sahibi Elon Musk ise bir kullanıcının Türkiye'deki erişim kısıtlamasıyla ilgili sorusuna "Daha fazlasını anlamak için çalışıyoruz" yanıtını verdi.



 




Bu haber 1199 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SON DAKİKA I İçi suyla dolan İETT otobüsünde can pazarı: Yolcular mahsur kaldı!
Gündem

SON DAKİKA I İçi suyla dolan İETT otobüsünde can pazarı: Yolcular mahsur kaldı!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle İETT otobüsü göle dönen yolda kaldı.

Habervitrini12521 Görüntüleme
Bahçeli: Azerbaycan ile kardeşliği zedeleyen nifakların karşısındayız
Gündem

Bahçeli: Azerbaycan ile kardeşliği zedeleyen nifakların karşısındayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Devletleri Teşkilatı dönem başkanlığına dair bir açıklama yayınladı. Bahçeli, "Ege’den Hazar’a, geçmişten geleceğe Türkiye ve Azerbaycan aynı gönül coğrafyasının iki güçlü devletidir. Kardeşliği zedelemeye yönelik yaklaşımların karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12088 Görüntüleme
İstanbul 'da gök yarıldı: 200'den fazla su baskını, okullar tatil
Gündem

İstanbul 'da gök yarıldı: 200'den fazla su baskını, okullar tatil

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Valiliği, yağışın yol açtığı olumsuzluklara ilişkin son durumu açıklarken, AFAD İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.

Habervitrini10645 Görüntüleme
İstanbul'da eğitime bir gün ara verildi! Valilikten açıkladı
Gündem

İstanbul'da eğitime bir gün ara verildi! Valilikten açıkladı

İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın kent genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Motosikletlerin trafiğe çıkışı saat 21.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar yasaklanırken bazı kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Habervitrini11845 Görüntüleme