PARİS - OECD, Rüşvetle Mücadele Konvansiyonu çerçevesinde yaptığı değerlendirmenin ardından, Türkiye'nin, ulusal şirketlerin, yabancı kuruluşlara rüşvet verdiğine dair iddialara karşı ayrıntılı bir soruşturma içinde bulunduğunu bildirdi.
OECD, TBMM'nin de şirketlerin, yabancı kuruluşlara rüşvet vermesini önleyici yasal düzenleme hazırlığı içinde olduğunu kaydetti.
Örgüt, şirketlerin, yabancı kuruluşlara karşı rüşvet konusundaki sorumluluklarının da konvansiyon açısından önemli ve yerine getirilmesi gereken bir unsur olduğunu söyledi.
"TÜRKİYE DIŞ RÜŞVETLE MÜCADELEDE İLERLEME KAYDETTİ"

Hızlı Özet
“Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'nin dış rüşvetle mücadelede ilerleme kaydettiğini bildirdi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mısır, gıda hammaddesi krizini çözmek için Türkiye ile görüşmeler yürütüyor.
Kanatlı Hayvanlar Bölümü üyesi Sameh Radi, Mısır yumurtalarının Türk pazarına ihracatı konusunda Mısır ve Türkiye arasında görüşmelerin devam ettiğini belirterek, ticaret odalarının yeni pazarlar açmayı ve Mısır ürünlerinin rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini kaydetti.

Türkiye yollarındaki elektrikli otomobil sayısı 450 bine yaklaştı
Türkiye'de trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, mayıs itibarıyla yıllık bazda yüzde 78 artarak 436 bin 474'e yükseldi.

Evini, arabasını satıp altına yatıranlar şokta: Düşüş durdurulamıyor
Goldman Sachs ve Deutsche Bank altın fiyat tahminlerini sırasıyla 500 dolar ve %22'ye varan oranda düşürdü.

İran pazarı Amerikan tarım ürünlerine açılacak
İran varlıkları bir gün serbest bırakılırsa, bunlar Amerikan çiftçilerini zenginleştirmek ve İran halkını beslemek için kullanılacak. Bu çok, çok iyi ve tam anlamıyla klasik bir Trump anlaşması."