Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler İstanbul'da yapıldı.

••2 dk okuma
Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmeler İstanbul'da yapıldı.

Hızlı Özet

“Görüşmede, mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik atılabilecek adımlar ele alındı.”






ABD ve AB, Yunanistan'la görüşmelerin yeniden başlamasından memnun



Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin yeniden başlaması, ABD ve AB tarafından memnuniyetle karşılandı.



Görüşmede, mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik atılabilecek adımlar ele alındı.



İki ülke arasında yeniden başlayan bu görüşmeler ise ABD ve AB gündeminde yer aldı.



"TÜM ÇABALARI DESTEKLİYORUZ"



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Twitter hesabı üzerinden görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.



Doğu Akdeniz'deki gerilimin düşürülmesine yönelik tüm çabalara destek verdiklerini belirten Price, "ABD, Yunanistan ile Türkiye arasındaki istikşafi görüşmelerin, bugün İstanbul'da yeniden başlamasını ve her iki hükümetin de sürece bağlılığını memnuniyetle karşılıyor." ifadelerini kullandı.



AB, OLUMLU İVMEYİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYOR



Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçen hafta Brüksel'de yaptığı temaslarla ilgili açıklamada bulundu.



Josep Borrell, AB ve Türkiye'nin son haftalardaki olumlu ivmeyi devam ettirme konusunda anlaştığını bildirdi.



"İKİ TARAF DA DAHA İYİ BİR YOL İZLEYECEK"



2020 yılındaki ilişkileri sıkıntıya sokan tüm konuların gözden geçirildiğini belirten Borrell, şu ifadeleri kullandı:



"İki taraf da bunların üstesinden gelme, endişeleri paylaşma, birlikte çalışma ve daha iyi komşuluk konusunda daha iyi bir yol izleme konusunda mutabık kaldı. Geçen yaz ve sonbaharda ilişkilerimizi zehirleyen konuların bugün durduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Türk gemileri ve arama çalışmaları şu anda yok."





 



"ANLAŞMAZLIKLARA ÇÖZÜM BULUNABİLECEK"



Türkiye ile diyalog ve iş birliğini sağlamlaştırmak için temasların önemini teyit ettiklerini aktaran Borrell, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelere atıfta bulunarak iki ülke arasındaki deniz anlaşmazlıklarının çözümünün BM Deniz Hukuku Sözleşmesi (UNCLOS) temelinde bulunabileceğini savundu.



Borrell, BM öncülüğündeki Kıbrıs müzakerelerinin en kısa sürede yeniden başlamasının da eşit derecede önem taşıdığını, AB'nin daha önce olduğu gibi gözlemci olarak müzakerelerde bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.



Aralıktaki AB Liderler Zirvesi'nde alınan ve Türkiye'ye yönelik kısıtlayıcı tedbir listesine ek yapılmasını öngören kararın hala geçerli olup olmadığı sorulan Borrell, tüm kararları siyasi değerlendirmelerle aldıklarını hatırlatarak, "Teknik birimler bunun üzerinde çalışıyor. Liste hazır değil ama kenara atılmış da değil. Çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.




Bu haber 612 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Asırlık deprem bilmecesi! 1717’ye dikkat çekildi, sırrı çözülemedi
Gündem

Asırlık deprem bilmecesi! 1717’ye dikkat çekildi, sırrı çözülemedi

Kayseri’de düzenlenen deprem panelinde kentin geçmişte yaşadığı büyük sarsıntılar gündeme geldi. Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, 1717 depreminde 5 bin ila 8 bin kişinin hayatını kaybettiğinin aktarıldığını belirterek, depremin hangi faydan kaynaklandığının ve faylardaki enerjinin ne kadarının boşaldığının bilinmediğini söyledi.

Habervitrini10310 Görüntüleme
Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki! 'İftiraları alınlarına yapıştırırız'
Gündem

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e sert tepki! 'İftiraları alınlarına yapıştırırız'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'e sert tepki gösterdi. Özel'in sözlerine “İlkokul düzeyinde bile bilgisi yok” ifadeleriyle karşılık veren Çelik, fon dolandırıcılığı iddialarının sonuna kadar araştırılacağını vurguladı. Siyasi linç kampanyalarına izin vermeyeceklerini belirten Çelik, “İftiraları alınlarına tabela olarak yapıştırırız” dedi.

Habervitrini13143 Görüntüleme
Özgür Özel, Bakan Göktaş'ın babasına seslendi.. Amcam senden özür dilerim
Gündem

Özgür Özel, Bakan Göktaş'ın babasına seslendi.. Amcam senden özür dilerim

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mersin'deki halk buluşmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın babası hakkındaki yanlış isimlendirme nedeniyle özür diledi. YENİ Parti lideri, partisinin İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin de iftiraya maruz kaldığını ancak özür dilenmediğini belirterek "Burada iki yüzlülük var." dedi. 

Habervitrini10768 Görüntüleme
Sedat Peker de Atilla Taş'ın acısını paylaştı
Gündem

Sedat Peker de Atilla Taş'ın acısını paylaştı

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli Mahallesi’ndeki Liparis 5 Tatil Sitesi’nde dün sabah saatlerinde meydana gelen acı olayda, şarkıcı Atilla Taş'ın kızı Sezen Taş 14'üncü kattan düştü. İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, 2 çocuk annesi genç kadının yaşamını yitirdiği belirlendi.

Habervitrini12078 Görüntüleme